MIT LIV LIGE NU

Efter 1700 toiletbesøg, 3 kg chokolade og 90.000 tegn fik jeg afleveret mit speciale dagen før nytårsaften. Jeg gik for alvor igang i starten af december og nåede på magisk vis at lave lortet færdigt inden jul, således at der kun skulle læses korrektur og skrives abstract i juleferien. Knap 80 sider. Bum! Nu venter jeg spændt på min karakter, der bliver registreret i systemet i løbet af de 4 næste uger, hvor jeg teoretisk set stadig er studerende. Det fungerer nemlig sådan, at jeg får SU indtil min karakter er givet.

Det giver mig en måned at løbe på. En måned til at finde ud af, hvad fanden det lige er, jeg skal gøre med mit liv. 7 år på uni er slut, og nu skal jeg ud og stå på egne ben. En smule angstprovokerende, nu hvor jeg også er enlig mor. Men jeg er skide dygtig til en hel masse ting, og det bruger jeg en del tid på at fortælle mig selv, når mine katestrofetanker fortæller mig, at jeg ender på gaden uden indkomst..

Næste skridt bliver et liv som selvstændig. Jeg er simpelthen nødt til at prøve det af! Jeg har i mine sidste år som studerende brændt efter at komme ud på den anden side og kunne gå all in på mine foredrag, min blog, min instagramprofil og hvad jeg ellers må have af ideer, jeg har ignoreret de sidste par år. Alt det der startede som min hobby - mit behov for at dele mine inderste tanker og bryde samtlige tabuer - skal der nu laves en forretning ud af. Altså jeg skal se, om jeg kan leve af det.

Jeg har lavet mig en lille opsparing, der reder min røv, hvis det hele går lidt sløvt de første par måneder. Jeg skal jo lige igang. Og sandheden er, at jeg ikke aner en fløjtende fis om at være selvstændig, så jeg skal lære ALT fra bunden. Men det tror jeg på, at jeg kan. Heldigvis har jeg en del venner, der er selvstændige, og jeg har allerede aftalt de første par møder, så jeg kan få lidt indsigt i, hvad det er, jeg snart skal igang med.

Dukker drømmejobbet op på sidelinjen har jeg jo selvfølgelig altid muligheden for at sætte mit liv som selvstændig på pause eller at skrue ned for det. Måske kan jeg i virkeligheden også lave en kombi, hvor jeg fx arbejder deltid og laver mine egne foredrag osv ved siden af. Jeg har så mange ideer. Haha

Nå. Men hvor langt vil jeg gå? Skal i så bombarderes med reklame nu? NEJ. På det punkt bliver der ikke den store forskel. Som altid er det knaldhamrende vigtigt for mig, at jeg kan have mig selv med i hele den her proces. Jeg kunne aldrig i mit liv drømme om, at sige ja til kampagner eller lignende, der ikke repræsenterer noget, jeg synes er mega nice. Det ved min trofaste læser. Ligesom jeg ikke kunne finde på at planlægge 5 foredrag i den samme uge, fordi jeg skal have nogle penge i kassen. Det kræver ekstremt meget at holde den slags foredrag, jeg holder, fordi jeg gennemgår mine barndomstraumer hver gang. Derfor skal jeg også altid have tid og rum til at kunne lade op før jeg igen kan stå klar på scenen og være noget for nogen igen. Det skal være lige så fedt for mig, som det bliver for jer, og det må aldrig blive en pligt. Det er ikke det værd at misbruge sig selv på den måde.

Med andre ord.. Jeg ved fra mine selvstændige bekendtskaber, at livet som selvstændig(især opstartsfasen) ikke BARE er et fuldtidsjob. Det er langt mere end det. Og langt mere stressende. Du står alene med ansvaret for at ALT kører, som det skal. Jeg kan sagtens have min tvivl om, hvorvidt det bliver for stort et press for mig, men jeg finder sgu ikke ud af det, hvis ikke jeg prøver. Så fra næste måned, så sker der pludselig ting og sager.

Ps. Hold øje på min Instagram profil i story i de næste par uger. Datoen for to af mine foredrag bliver offentliggjort meget snart.

Synes godt om

Kommentarer

Sofie R.
,
Tillykke med specialet - hvor er det stort! Jeg krydser fingre for et foredrag i Odense 😍❤️
Tanya
,
Hej 😊 Min søn viste heller ikke tegn som Sådan. Men vi besluttede bare at tage den af ham Fordi han nogle gange gav tegn til hn skulle tisse. Han ville IKKE sidde på Potten, så jeg købte et sæde med trin bræt og håndtag.. og det var han helt vild med. Ja han tissede i bukserne de første 2 dage og lavede lort.. men siden da har han været blyfri både nat og dag. Jeg tror det kommer meget an på tilgangen og forældrene. Jeg ville ikke gøre det hvis du siger kr i din krop skriiiger.. det gjorde det ikke i min jeg tænkte det var praktisk fordi det var start sommer - maj og det var jo mega varmt. Det kan virke lidt.. hårdt måske, men for min søn og os gik det mega nemt. Han lavede lort i bukserne i sidste uge.. og det første han siger er; mor det er altså helt okay at lave lort i bukserne. Det har vi gjort rigtig meget ud af at forklare. Men mange mødre og fædre.. mange holdninger til blefri/ikke blefri 😊