Min baby er sejere end din baby!

"Hvor mange centimeter måler din lille skid nu?", spørger jeg en anden nybagt mor med en bebs på ca samme alder som min E. "70 cm, blev hun mål til sidst..", siger hun og laver store øjne, for at understrege hvor VILDT det er. Og så er det, at mit umodne indre bliver så lykkelig. For MIN baby var 73,5 cm, sidst han blev målt... Hvor er det latterligt!? Jeg havde aldrig troet, at jeg ville blive sådan et forfærdeligt menneske.

Men hallo.. E er generelt lidt "bagud" med mange ting. Hans hovede har i laaang tid dinglet rundt i en sådan grad, at selv jeg har haft svært ved at styre det. Der gik oceaner af tid før han tillod os, at ligge ham på maven i bare ét minut. Og fik vi endelig lov til det, forstod han ikke at løfte hovedet, men brugte i stedet de dyrebare minutter på at æde madrassen. Han ligger i den lave ende af vægtskalaen, vil helst ikke spise, vil ikke drikke og han kaster ganske enkelt op, hvis hans grød eller mos indeholder selv den mindste klump. Vi bruger TIMER på at putte ham, og han vågner STADIG 3-6 gange hver nat. Han gider sjældent sove mere end 20-30 minutter i barnevognen og han er mere opmærksomhedskrævende end sin far(WOW).. Men HOLD KÆÆÆFT hvor er han lang! Og vi er SÅ stolte.. Og jeg lapper det lige i mig, når folk bemærker det, hvilket heldigvis sker ofte.. :)

Hov og så vil jeg da også lige prale med, at E er sindssygt intelligent og meget opmærksom. Han "snakker" utroligt meget og er meget opsøgende og smilende. Udover det er han jo bare GUDE-SMUK. Det synes alle mødre jo, at deres børn er, og jeg har altid frygtet, at det bare var fordi, at jeg var hans mor.. At jeg så synes han var SÅ smuk. For Gud hvor er der mange mindre kønne babyer derude. Det må man ikke sige.. Det ved jeg! Men det er der altså. Alle ved det - ingen snakker om det. Uanset hvad er alle babyer lige til at spise - grimme eller ej. Anyways..

Hvorfor er det at vores børn skal måle diller på den måde. Ej, helt seriøst. Vi har faktisk siddet 5 drengemødre og sammenlignet størrelsen på bassernes hænge dyt!??!?? What!? Ja, det gjorde vi sgu. Og tro mig.. Det er vi ikke de eneste, der har gjort. Som mor sammenligner man alt hele tiden. Og det er faktisk til at blive skør af.

Heldigvis har vi ikke travlt. Vi træner ikke vores baby. Man kan træne dem i at kravle, træne ryg, træne ben, træne nakke osv... Og det er så vældigt populært! Men altså.. Mon ikke E lærer at bevæge sig rundt uanset. Alt andet ville da være mærkeligt. Vores lille ballademager ELSKER at være i arm og ligger helst kun på ryggen i samme position og leger på sit legetæppe, hvis ikke han er hos mama eller papa. Og det skal han sgu bare have lov til.

Hmm. Men os dumme mødre, vi sammenligner jo heller ikke kun for at "vinde".. Det er faktisk mere undtagelsen end reglen. Ihverfald for mit vedkommende. Jeg er bare så Pisse nysgerrig og oprigtigt interesseret i, hvad babyer kan. OMG mit liv lyder kedeligt. Men jeg har altså ikke så skide meget andet at gå op i. Og hvis ikke man er forældre, så forstår man ikke, hvor STORT det er, når ens lille gut/gutinde opnår noget nyt..

.."Ej tulle, han har fandme fået en tand. Jeg er sikker nu!", siger min kæreste til mig med julelys i øjnene. Vi har, lige siden E blev skudt ud af mit alt for lille fødehul, ivrigt forsøgt at finde tænder i bassemandens mund, og vi har nærmest hver dag i flere uger forsikret hinanden om, at NU er han ihvertfald ved at få en tand.. Men sandheden er, at det eneste der var til syne i fisens kyssetøj er gummer, savl og måske en cigar fra tid til anden. Men SÅ for et par dage siden... Så var den der sgu! Pilotmanden havde ret. Mine øjne blev lynhurtigt fyldt med vand og jeg grinede højlydt af lykke. Vi var bare SÅ glade. Vores lille baby er ved at blive til en rigtig dreng. Det er stort!

For præcis to år siden på dét her tidspunkt væltede jeg mig i fyre og helflasker i Paris sammen med 4 af mine gode veninder.. Jeg var single, vild, ustyrlig, lykkelig og ulykkelig på samme tid. I dag har jeg en lille familie; En kæreste og en lille baby. Nu giver mit liv mening og jeg bruger glædeligt min tid på at måle baby-diller med de andre søde mødre.

.. Det var dagens tanker herfra. God dag

Synes godt om

Kommentarer

Marie
Marie,
Åh hvor jeg elsker alle dine blogindlæg!! Du har den fedeste måde at skrive på og du er så hudløst ærlig. Det ' for fedt! Og hvor har du ret i alt det du skriver. F.eks i dette indlæg. Åh hvor jeg også har sammenlignet min mindste-mand (22mdr) med de andre Facebook-babyer der er nogenlunde på alder med ham, men også hans to ældre søskende. Min lille fis sad også først stabilt i stolen da han var 9 mdr og de første maaange mdr nægtede han også pure at ligge på maven. Selv vores sp prøvede alt muligt men han nægtede og når han kom derom så skulle han i hvert fald ikke løfte hovedet. Han har generelt været bagud på mange af de punkter til gengæld er han virkelig kvik og lærenem. Han ævler også hele tiden, og hvis han ser noget en gang, så kan han det. Men ak.. For mit vedkommende bunder det ud i, at jeg er bange for at blive set som en dårlig mor, fordi min baby ikke er lige så hurtig. Som om det at være mor ikke er hårdt nok, med en enormt needy baby, så skal man oveni købet også have smidt et skud præstationsangst oveni. Men tak(!) fordi du siger alt det jeg tænker. (Også hvad angår fædrene der har der SÅ hårdt) 😆
MigogminTinderbaby
MigogminTinderbaby,
Sikke en dejlig kommentar at modtage 😃 Det lyder til at vores børn har været meget ens på det punkt! Vi ku heller ikke få E til at ligge på maven eller løfte hovedet for den sags skyld... Ihhh altså, man bliver lidt frustreret præcis af den årsag, du beskriver. Godt vi ikke er alene om det 😃 Tak fordi du læser med <3
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229