Jeg har sgu knækket koden..!!

"Jeg er helt kold!! Moooar, jeg fryser", råber den tre-årige nærmest i søvne, mens han samtidig skubber sine våde bagdel op i mit trætte fjæs, der først sov lidt for sent grundet problemer på hjemmefronten. I virkeligheden er jeg i tvivl om, hvorvidt det var sønnike der vækkede mig eller dét tilbagevendende mareridt, der forstyredde min skønhedssøvn for fucking 3 gang i træk den nat. Men vågen - det blev jeg.

"Det er okay, skat. Det kan jo ske. Du har bare tisse lidt i sengen. Mor hjælper dig lige af med tøjet", siger jeg med verdens sødeste og tålmodige stemme, selvom jeg indvendigt er ved at få et mindre angstanfald. Det våde tis-tøj smider jeg på gulvet ved siden af vores fælles seng. Min trætte men lange arm fanger et halvbeskidt håndklæde i mørket på mit rodede gulv, og det håndklæde smider jeg over den våde plet, der ikke er en skid lille, men tværtimod kæmpestor og placeret i midten af den seng, jeg har glemt at købe vådliggerlagen til. Sengetæppet ryger over håndklædet og så får den nøgne dreng lov til at putte sig ned under min dyne igen..

 

..Hvis han altså gad. Istedet rumsterer han lidt rundt med sin fugtige krop, den overskudsagtige mor her ikke orkede at vaske ren kl 5 om morgenen, hvorefter lillemanden konstaterer: "Det er morgen nu mor. Skal vi ikke stå op?". Fuck, død og pine. Hele min krop sitrer, min hjerne brænder, jeg har ondt i maven og mest af alt lyst til bare at bryde sammen som en lille 10-årig og håbe på, at der kommer en og tager over. Søvnløshed, mareridt, angst og lorte-uforløste-problemer der hjemsøger mig i samtlige af døgnets timer.. Og nu også en lille (men heldigvis dejlig) tissetrold, der vil lege NU.

"JEG KAN IKKE OVERSKUE NOGET I DAG. EN ANDEN MÅ GØRE DET", tænker jeg, mens jeg mysser lidt på sønnike, spørger ham, hvad han har lyst til at spise til morgenmad, og endnu engang fortæller ham, at det er helt okay, at han tissede i sengen.

Og ved i hvad.. Der kom IKKE nogen og tog over for mig. Og jeg fik IKKE lov til at gemme mig under dynen for nedrullede gardiner, som jeg havde aller mest lyst til. For jeg er mor. Og det valg har man ikke som forældre. I hvertfald slet ikke, hvis man er enlig. I stedet for trak jeg min fede røv op fra sengen, og serverede en skål havregryn med tilhørende ipad til min lille skid, mens jeg gik ud på toilettet og tog en alvorssnak med mig selv. Jeg kigger mig selv ind i øjnene i spejlet og siger noget ala:

"DU BESTEMMER, HVORDAN DIN DAG SKAL VÆRE, ALEXANDRA. DU KAN IKKE BARE BLIVE LIGGENDE UNDER DYNEN OG HAVE ONDT AF DIG SELV. DU ER MOR TIL EN DEJLIG LILLE BANDIT! OG I DAG HAR DEN BANDIT SØRGET FOR AT I KOM OP I GOD TID. TÆNK POSITIVT ALEXANDRA. DU KAN GODT DET HER. PÅ CYKELTUREN HEN TIL BØRNEHAVEN KOMMER DU AF MED NOGET AF DET ADRENALIN, DER PUMPER RUNDT I DIN KROP. NÅR DU HAR AFLEVERET ELLIOT HAR DU GOD TID TIL AT GRÆDE UD OG STARTE DAGEN PÅ EN FRISK, OG SÅ ER DU KLAR TIL DIT FØRSTE MØDE KL 9.30. DU ER SÅ FUCKING SEJ ALEXANDRA. YOU CAN DO IT."

Her 9 timer senere sidder jeg stadig og arbejder. Min dag har været helt okay, effektiv og bedre end jeg på nogen måde kunne forestille mig. Den har ikke været perfekt, men da jeg vågnede i morges havde jeg lyst til at ligge mig ned og tude hysterisk grundet den voldsomme følelse af magtesløshed, jeg var ramt af. Lige nu har jeg stadig lidt ondt i maven, hvis jeg lige mærker efter. Min krop sitrer også lidt, og jeg kan sagtens græde mere. Dét skal jeg selvfølgelig tage hånd om, og det kommer også til at ske. Måske når jeg skal i terapi om et par dage. Men i morges tog jeg det helt rigtige valg. Jeg slap offerrollen, tog ansvar og søgte op ad.

Det fremstår måske som om, jeg er skingrende sindssyg, men hey.. Jeg har knækket koden.

 

Synes godt om

Kommentarer

Christina B
Christina B,
Du er bare så skide hamrende sej !!! Har du overvejet at han måske bare skal have bleen på om natten ??? Vores egen dreng troede vi egentlig også var klar til at smide bleen om natten samridig med dagen, men efter gentagne våde opvågninger aå begyndte han at få bleen på når han først sov. Han ville absolut ikke falde i søvn med den på, men det var helt ok for ham at få den på i søvne - for det var netop altid der tidligt morgen han tissede, og jeg magtede ærligt ikke at vi skulle op der. Og han vågnede også selvom vi fik vådliggerlagen :p sengen er stadig våd. Så overvej det måske - måske er han ikke klar til at vågne fordi han skal tisse
Maiken fra Norge.
Maiken fra Norge.,
Jeg bliver sååååå inspireret og motiveret af dig. You rock sister !!! ❤❤❤❤
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229