Forholdet til x-kæresten

For 3 år siden da jeg sidst var single, var jeg på date med en fyr fra amager, der var noget ældre end mig. Han var moden, pæn, trænet, høj, intelligent og havde angiveligt succes i livet. Længe havde vi skrevet sammen på den populære datingapp Tinder, og NU skulle vi mødes. En frokostdate i torvehallerne, hvor jeg glædeligt havde indvilliget i sushi og vin, selvom jeg kunne brække mig i lårfede stråler bare ved tanken om at spise sushi. Føj. Jeg var 23 år gammel, lidt smadret over bruddet med min x, der et par måneder forinden pludselig havde forladt mig, men jeg GLÆDEDE mig. Især fordi jeg for en gang skyld havde brudt mit ucharmerende datingmønster, der på daværende tidspunkt oftes bestod af sene aftendates med lækre røvhuller og happy endings. Eller okay. I virkeligheden var det mig, der var et røvhul.

Alt spillede og vi faldt i hak på få sekunder. Også selvom jeg sad og kæmpede med kvalmen over det stykke tang, jeg ambitiøst havde proppet ind i min store mund under daten. Der var dog et MEN. Manden havde en lille pige på 4 år. Det var jeg egentlig stor fan af, for jeg har altid været vild med børn, og jeg indrømmer gerne, at jeg tændte lidt på tanken om, at han da så måtte være en moden og ansvarlig mand frem for de 28-årige useriøse fyre, jeg havde udvekslet kropsvæsker med i den seneste tid. Jeg havde brug for en ORDENTLIG mand, der kunne passe på mig og udfordre mig på samme tid.

Midt under daten ringer den modne mands x-kæreste. Moderen til den lille pige. Jeg smiler høfligt og tolerant, men i virkelighed er jeg lidt bekymret over den kærlighed, jeg kan høre i mandes stemme, da han taler med den kvinde, han har lavet et barn med. Efter den korte telefonsamtale undskylder min flotte date og forklarer mig, at han blev nødt til lige at besvare opkaldet, for ikke at gøre hende nervøs. Endvidere informerer han mig om, at han har et RIGTIG godt forhold til kvinden, og at de har et helt specielt bånd sammen, netop fordi de sammen har udrettet det største du kan i livet; at skabe et lille mirakel - et barn. Dog forsikrede han mig om, at det aldrig ville blive dem igen. De var færdige med hinanden for længst.

Jeg var 23 år gammel, fatsvag og uforstående. Det skræmte mig væk. Dét skulle jeg satme IKKE have noget med at gøre. Jeg ville have min mand for mig selv, og jeg havde altid haft det virkelig stramt med x-kærester. Jeg så aldrig manden igen. Jeg kontaktede ham ikke og svarede heller ej på hans beskeder. Det var alt for uoverskueligt for mig. Hans liv. Hans datter. Hans x. Hans lille familie, som han i virkeligheden stadig havde, selvom de to ikke var et par.

Først NU forstår jeg. Nu forstår jeg, hvad det vil sige at have et specielt bånd til det menneske, man har skabt et barn med. Jeg forstår hvordan kærligheden i stemmen kan skinne igennem i en samtale mellem de to, selvom intention ELLER ønsket på ingen måde er at finde sammen igen. Jeg forstår, hvorfor man vil gå LANGT for at støtte den anden forældre til sit barn, selvom det i virkeligheden ikke længere er et krav eller en forventning hos modparten. Jeg forstå nu, hvad det betyder, når min mor i hele min barndom har fortalt mig, at hun altid vil elske fædrene til sine børn på en helt særlig måde, selvom de ikke er sammen mere. Jeg forstår det.
Pilotmanden og jeg er gået gennem ild og vand sammen. Sammen har vi lavet verdens DEJLIGSTE lille dreng, som bliver elsket ubeskriveligt højt af os begge. Vi har kæmpet. Kæmpet med at skulle tilpasse os vores nye roller som forældre. Kæmpet med parforholdet. Vi har tørt hinandens tåre væk og løftet hinandens hoveder, når de hang alt for langt nede. Det har været åndssvagt hårdt. Ødelæggende. Og til tider nærmest ulideligt. Der ingen tvivl om, at jeg er blevet svigtet usandsynligt voldsomt og mange gange. Det VED i alle. MEN. Af uforklarlige årsager kan jeg (for det meste) ligge det til side. For INTET er større i verden, end at have skabt et lille barn med et andet menneske. For mig ihvertfald. Det betyder ikke, at en ny mand aldrig ville kunne få en plads, der var lige så stor. Ligesom det for min date fra Amager ikke betød, at der ikke var plads til mig i hans liv. Det betyder blot, at nogle mennesker har en helt særlig plads. Det har farmanden til mit barn. På trods af alt. Og jeg vil gøre ALT, hvad der står i min magt for at bevare det gode forhold.

Så lad mig understrege, at jeg på INGEN måde er interesseret i at få nogen som helst x-kæreste tilbage. Lortet gik i stykker, og det var der MANGE gode grunde til. MEN... Jeg holder blot fast i, at vi sagtens kan være en familie, selvom vi ikke er et par. Og så klager jeg da ikke over, at farmand igår brugte et par timer på at hænge billeder og lamper op for mig, så Elliots værelse endelig kunne blive brugbart. Nogle gange er det bare lidt mindre ensomt, at vi stadig er to om nogle ting.
Meget kan man sige, men i dén her lille familieforanstaltning er det faktisk mig, der styrer slagets gang. Farmand bukker og nejer, hvis jeg beder ham om det. Han ved godt, at pilotjobbet er en hindring for mange ting. Blandt andet struktur og faste samværsaftaler. Men han gør for det meste sit for gøre op for det. Han kæmper med at sætte sig selv til side og opfylde vores behov. Og det er jeg sgu lidt stolt af, uanset hvor meget had jeg nogle gange kan grave frem fra dybet. Jeg glæder mig over, at faren til mit barn VIL ham. Jeg glæder mig over, at mit barn ELSKER sin far, selvom det lige pt betyder, at jeg er totalt ubrugelig, når farmand er tilstede(tak for lort). Og jeg glæder mig over, at vi meget sjældent er i konflikt. Der er faktisk MEGET at glæde sig over.

Over and out!

Ps. I kan stadig nå at følge med i vores uplanlagte valentinesday på Snapchat(astaffensen), hvis i skulle være nysgerrige! Haha 

Synes godt om

Kommentarer

Michelle
Michelle,
Jeg tror Stinna refererer til sangen "lost boy" af Ruth B ☺
Ruth
Ruth,
Gid jeg havde været lige så "klog" som dig ift samarbejdet med mine x'er 😉 Men men - som du skriver... jeg "elsker" din far og min anden x 👍🏻😜 fordi de er mine børns fædre og fordi I alle er børn der er skabt i ren kærlighed imellem to mennesker. Elsker din Blog ... dig og lillemand 💙💕 stolt mor.dk 💕 (PS Jeg synes I gør det godt.. dig og piloten)
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229