TABU-TORSDAG: Menstruation

Vil i høre noget vildt? I præcis dette øjenblik er der omkring 800 millioner dejlige damer derude, der menstruerer. Så hvorfor fanden er det så, at stemningen bliver akavet, hvis man højlydt spørger efter en tampon i køen til toilettet? Er det fordi, at blodet kommer ud af tissekonen? Eller er det fordi, at man føler sig ulækker? Én ting er sikkert. Menstruation er på mange måder tabubelagt. Det er ikke et emne vi drøfter i detaljer. I hvert fald ikke i et offentligt rum, hvor andre har mulighed for at lytte med. But why?

Hvis vi nu anvender den rationelle halvdel af hjernen, så ved vi, at menstruation ikke er noget, man bør skamme sig over, og alligevel er det ofte den første følelse, der rammer de små teenage-piger, når den første blodplet pludselig ligger i trussen. Af den grund synes jeg, at vi bør tale mere om gæsterne fra Rødby. Måske kunne det bidrage til et mere afslappet forhold til noget af det mest naturlige i hele verden: Menstruation.

Der er ingen, der siger, at vi skal diskutere konsistens og farvenuancer over middagsbordet. Det er ikke der, jeg vil hen. Men måske ville det bringe noget positivt med sig at snakke om menstruation ligesom, vi taler om hovedpine. Når vi har hovedpine, skammer vi os ikke over at spørge efter panodiler. Vi lusker ikke diskrete rundt og hvisker om emnet. Næste gang Moder Liv producerer blod i din vagina, og du ikke har en tampon eller et bind i nærheden, så spørg dig omkring i lokalet PRÆCIS, som hvis du spurgte efter hovedpinepiller.

Det er, hvad vi gør det til. Faktisk tror jeg, at jeg ville blive lidt glad indeni, hvis en fremmed dame havde samlet sig mod til at spørge mig efter en tampon. Og måske er det blandt andet dét, der skal til, så Lille Line og Flotte Lotte på 12 ikke løber grædefærdige hjem fra skole, når Frøken Mestruella for første gang kommer og hilser på.

Am I Right?

Ps. Du kan læse mere om de kvindelige kønsdele lige her.Følge også med på Instagram her.

Synes godt om

Kommentarer

Maria
,
Jeg synes aldrig menstruation er et pinligt emne når der kun er kvinder tilstede. Men så snart der også er mænd, så er det anderledes. Er det måske fordi det føles meget privat at henlede opmærksomheden på underlivet?
Nikoline
,
Jeg er faktisk positiv overrasket over, hvor mange gange jeg har oplevet på mit arbejde på en færge, at kunderne har spurgt efter bind/tampon. Ét er nemlig, at vi ikke sælger sådan noget (det er en sejltur på 1,5 time, så presset hvis man har besøg af de røde russere), men ofte så kommer en kvinde jo til anden kvinde og spørger stille om man har noget. Heldigvis har jeg altid haft det på mig, da jeg ikke tager prævention og får besøg hvor og når som helst, hver gang har jeg gået ud og hentet mit for at skjule det i en pose (brækposerne om bord vel at mærke) og så givet dem det. Det kan godt være det har været dyrt for mig i længden (for det scenarie sker overraskende tit), men enhver kvinde forstår frustrationen at bløde igennem og stå uden noget, og netop når de er så modige så skal de selvfølgelig også have den hjælp! 😊
Bibboboglouis,
Enig, enig, enig! Det er alt for tabubelagt og må indrømme jeg tidligere var typen, der lavede et "nødbind" af toiletpapir 😃 ha ha... jeg er heldigvis over den tid og har nu intet imod at spørge højt om en tampon eller et bind, såfremt jeg står og mangler 😊 Jeg må også indrømme, at hvis andre kommer hviskende hen til mig og spørger, er jeg viiiirkelig fristet til højt at sige: "Et bind siger du?" tilbage 😋
www.bibboboglouis.dk
MigogminTinderbaby
,
Den fristelse kender jeg virkelig godt. Haha
Helle
,
Da jeg var yngre synes jeg det var noget af det mest pinlige at ha bind eller tamponer i kurven, når der blev handlet. Det skulle gerne skjules under noget andet i kurven. Nu, i en alder af snart 40, kunne det ik røre mig mindre. Jeg har endda gået med 2 pakker (farvestrålende) bind i sådan en gennemsigtig lille pose, som man kan tage for enden af kassen, igennem et indkøbscenter 😉 det var ALDRIG sket for 10 år siden 😊
Kira
,
Min kæreste og jeg snakkede præcist om dette idag! Hvor synd det er at kvindens gave skal være så stort et tabu. Alle i denne verden er kommet til takke være af livmoderen og dertil menstruation! Så for at demonstrere, lagde vi efter en tur i fakta min pakke bind på taget af bilen og kørte stille og roligt den lille tur hjem 😂
Anja
,
Super sjovt indlæg 😂 Har du mod på at lave en indlæg om det at være på lykkepiller. Jeg er det ikke selv, men har to bedsteforældre der er. Den ene fordi hun ikke kunne kommer over hendes søns død, og den anden fordi hun ikke kunne komme af med frygten for endnu en blodprop. Min kæreste og jeg har meget forskellige syn på om lykkepiller er godt eller skidt, eller måske begge dele.