Sådan ser efterfødselskroppen i virkeligheden ud - 40 mødre viser sig frem!

Hvordan ser en mave ud efter fødslen? Baby forlader sin hule, og hvad sker der så? Falder maven bare sammen? Hænger huden og dingler ned over venusbjerget? Eller strutter maven stadig, som om baby slet ikke har forladt hulen, men blot er skrumpet lidt?

Og hvad med brysterne? Numsen? Lårene? Er der appelsinhud overalt? Hvad gør en graviditet egentlig ved kroppen? Og hvordan ser en efterfødselskrop i virkeligheden ud? Dét vil jeg give jer et svar på her:

Drop ideen om at ligne en af de RØV irriterende Instagram-fit-mom-typer, der har stramme baller, silkeblød hud og vaskebræt efter kun 8 uger. Det er de færreste, der ligner sig selv så hurtigt efter fødslen igen. Det er faktisk de færreste, der nogensinde bliver helt sig selv igen.

De fleste efterfødselskroppe render rundt med enten hængemaver eller små/store baby-buler, som var de gravide i uge 20. For det første tager det tid for livmoderen at trække sig sammen, og for det andet oplever rigtig mange kvinder, at deres mavemuskler - som bliver revet over i graviditeten - forbliver delte i laaang tid, hvilket gør det vanskeligt at få maven bare nogenlunde flad. Og hvorfor skal den egentlig også være det?

De berømte tigerstriber er heller ikke lige sådan til at slippe af med. Og hvad så? Vi burde være stolte af dem og vise dem frem! Vi har groet et menneske.. Ja, måske 3 eller 5 mennesker.. Det er fandme vildt. Tænk sig at huden overhovedet kan give sig så meget uden at springe helt!?

Brystvorterne(det var dog utroligt, som jeg altid skal bruge det ord) ændrer sig på mange kvinder i graviditeten. De bliver måske større i omkreds og mørkere. En del oplever faktisk også at gro lidt dun omkring sine nipples. Hurra for behårede spejlæg-patter! Selve størrelsen på Babse og Lut ændrer sig som regel også en størrelse eller 5. Måske ammer kvinden kun på det ene bryst, hvilket resulterer i én Linse-Pat og en normal-menneske-Pat.. Ikke usandsynligt.

Den lille numse har måske ændret sig til en ladeport fyldt med appelsinhud. Eller måske er nummeren blevet rigtig tarvelig og flad at se på, da der hverken har været energi eller overskud til at træne den. Eller måske ødelagde en slem bækkenløsning alle planer om overhovedet at være aktiv. Mit haleben gør stadig(7 måneder siden fødsel) ondt, hvis jeg overanstrenger mig på en gåtur med barnevognen.

Man kan gemme meget med det rigtige tøj.. Tro mig. Det ved jeg alt om. Men skal vi ikke også kunne accepterer os selv, når vi står nøgen foran spejlet? Ja, jeg er ingen helt. Jeg hader at glo på min trætte og blege efterfødselskrop. Det er virkelig svært at accepterer de forandringer, der må være sket. Og jeg har så pisse travlt med, at de ekstra graviditetskilo skal forsvinde langt ud af mit liv. NU! Hvor er det tåbeligt..

Så derfor.. Jeg ved, at der er et utal af mødre, der render rundt derhjemme og har det rigtig skidt med sig selv og sin efterfødselskrop. De føler sig alene om at være 'så grim'.. Men sandheden er, at en fødsel sætter sine spor på os alle sammen. Og der er ingen af os der burde være flove eller gemme os væk. Vi burde accepterer os selv, være stolte af os selv og sætte farten ned med de skide vægttab.

Mødrene, vennerne, mændene, familierne.. Alle skal se virkeligheden. 40 skønne og modige mødre, har her delt deres billeder med os af deres kroppe relativt kort tid efter fødslen. Kig med!
 

.. Og sådan ser efterfødselskroppen i VIRKELIGHEDEN ud. Så når du går og misunder alle de flotte modelkroppe, der render rundt med strutbryster, fladmave, muskuløs bootey og et spædbarn under armen, så lad være! Det er mere undtagelsen end reglen.. Det garanterer jeg dig for.

#kvindekroppenerfantastisk #nyddinbaby #accepterdigselv #engraviditetsættersinespor #duerikkealene

PS. Tak til alle de skønne mødre, der har delt deres billeder med os. Jeg må vidst hellere læse dét her oplæg 10.000 gange, for jeg har altså stadig travlt med at blive MILF.. Åh Gud, hvor er det irriterende.

 

Se også billedserierne af Flotte nøgne bryster! #normaliseramning, Hvordan en højgravid kvinde i virkeligheden ser ud eller af et dybt rørende kejsersnit uden filter. Klik på fed skrift ;)

Synes godt om

Kommentarer

MigogminTinderbaby
,
14 uger jo heller ingen sag 😊 Min krop har "stået stille" i snart tre måneder. Så hvis vi bliver ved i det tempo, så går der et Par år, før alt er på sin plads igen 😉
Christina
,
Fantastisk indlæg:)! Det er så smukt at se kvinder i alle former og faconer. Det er jo fantastisk hvad vores kroppe kan stå igennem. Er selv gravid og indrømmer at jeg også har en semi-utopisk ide om at skal ud af "Baby-bageformen" tjept efter fødslen. Min kloge søster, der er mor til to, siger altid: Hvis man har det skidt med dig selv, så smut en tur i svømmehallen, her ser man hvordan almindelige kvinder ser ud, og vi er jo allesammen ret almindelige
MigogminTinderbaby
,
Tillykke med graviditeten 😊 Din søster har jo helt ret. Meeeen.. Det er altså lettere sagt end gjort. Jeg havde også en forestilling om at min 27 ekstra kilo bare skulle rasle af mig i løbet af et par uger. DÉT er sgu da naivt.. Og her 7 måneder efter fødslen, er der altså stadig 8 kilo endnu.. Men hvem ved. Måske er du en af de heldig, eller en af de få mødre med tonsvis af overskud i barnets første halve leveår. Held og lykke med det hele i hvertfald 😃 <3
Pernille jensen
,
Smukt og vigtigt skrevet ! 😉 har selv sluppet billigt med nem graviditet , overdrevet nemt barn, og jeg var ude at gå tur allerede 2 dage efter fødslen 😊 mit minus har dog været at mine i forvejen store bryster er nu nået op i en størrelse hvor at jeg ikke kan holde dem ud! 😟
Masja
,
Respekt til alle de mødre
MigogminTinderbaby
,
Masja - her var du. Send lige den sidste mail til mig igen 😃
MigogminTinderbaby
,
Tak 😊 Håber dine babselutter indretter sig med tiden!
MigogminTinderbaby
,
Det glæder jeg mig til at se. Smid mig endelig et hint, når det er færdigt 😃
Trine
,
Jeg har for nyligt fundet din blog, og jeg må simpelthen fortælle dig at jeg elsker den! Det her oplæg er intet mindre end fantastisk og lige hvad jeg havde brug for at læse, da maven efter fødslen på min fantastiske dreng for et år siden, stadig bare ikke er den samme som før! Der er gået total meget stram mave op! Sådan så manden er ved at blive sindssyg 😃 Jeg elsker din ærlighed og din humor - det er så forfriskende!
MigogminTinderbaby
,
Tak for de søde ord. Jeg er GLAD for, at du læser med og ka' lide det !! 😃