Det hvide får

Er du det sorte får i din familie? Måske tager du fejl? Hvad nu hvis jeg fortæller dig, at du ikke er det sorte får. Du er det hvide får i en sort flok.

Hvis du føler dig som det sorte får i flokken, er det et tegn på, at du ikke ligner de andre i din familie på nogle punkter. Du føler dig som en outsider, fordi du ikke følger de normer og forventninger, der er i familien. Derfor kommer du til at føle dig utrolig forkert.

Lad mig give dig et eksempel på, hvordan du meget nemt kan komme til at føle dig som det sorte får i familien. Hvis du kommer fra en familie, hvor i ikke taler om ting. En familie hvor man ikke viser sine følelser, så kan du lynhurtigt blive en belastning for de andre. Du bliver ekstremt besværlig at være sammen med, fordi du – i modsætning til de resterende familiemedlemmer �� er den, der insisterer på at tale om det, de andre ikke vil tale om.

At være det sorte får er altså en betegnelse for, at du bryder familiens mønstre, og det er sgu ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det er meget muligt, at du faktisk er det hvide får i en sort flok og ikke omvendt. Prøv og vend den sådan, når du slår dig selv oven i hovedet over ikke at være god nok.

Jeg kender til følelsen af at føle sig forkert. Men hvad nu, hvis det ikke er dig, der er forkert? Jeg ved, at det er hårdt at føle, at man står én mod mange. Især når det gælder folk, man elsker. Man føler sig udenfor og uønsket. Men du bliver nødt til at huske på, at selvom du kun er dig, og de er mange, så er dine handlinger ikke nødvendigvis mindre rigtige. Du lever bare i en anden virkelighed, end de gør. Og det er helt okay.

Du skal også huske at følelsen af, at du er det sorte får ligger hos dig og ikke nødvendigvis hos de andre. Jeg har grundet svigt og andre svære ting i livet kæmpet med både skam og lavt selvværd. Når de to ting får lov til at fylde meget, vil man automatisk og ubevidst kigge efter signaler fra andre folk på, at de ikke kan lide en. Man kommer meget nemt til at tolke andre folks handlinger negativt, for derefter at kunne bekræfte sig selv i, at man er forkert.

Det er nemt at gøre sig selv til et offer. Hold kæft, det har jeg dyrket meget. Jeg synes simpelthen, det hele var så synd for mig. Jeg har stadig ondt af mig selv nogle gange. Jeg er jo trods alt et menneske. Men jeg kæmper for at stå stærkt i mig selv og lade være med at gøre mig til den svage og forkerte, bare fordi jeg har en anden måde at gøre tingene på end mange andre omkring mig. Jeg går efter at stå stærkt i mig selv. Det har kostet et par angstanfald og tudeturer på vejen. Det er hårdt at gå mod strømmen og meget nemmere bare at passe ind. Men måske er jeg ikke skabt til at passe ind. Måske er der én, der skal gå mod strømmen.

Èn ting er sikkert. Jeg vil ikke længere være det sorte får. Fra nu af er jeg det hvide får, og jeg er stolt af det. ..Prøver jeg at fortælle mig selv <3

Ps. I kan stalke mig på instagram her. Jeg er netop ved at poste en helveds masse #dansdetud videoer, som komme fra jer af. Det vil i ikke gå glip af!

Synes godt om

Kommentarer