Hej Mor <3

OM EN BABY MERE OG ONDSKABSFULDE BESKEDER

I går postede jeg en story på min instagram profil med en RET sød baby, hvor jeg insinuerede, at jeg var klar til at lave en baby mere. Og selvom jeg ikke skal være gravid LIGE NU, så er det da klart, at man går og leget lidt med tanken, nu hvor man har fået en ny kæreste. Jeg er sgu blevet lidt skruk.

Selvom jeg fik over 50 beskeder, der fortalte mig, at jeg fandme bare skulle springe ud i det, og at jeg var verdens bedste mor, og at den baby var heldig at blive født som mit barn, så var der én besked, der satte sig fast i mig. Den skubbede faktisk til min angst.

Jeg har været i tvivl om, hvorvidt jeg skulle dele denne besked med jer, og dermed også give den mere opmærksomhed, men jeg kunne mærke, at jeg havde brug for at dykke lidt ned i, hvad det var, der triggede min angst. Samtidig har jeg også et behov for at dele mine sårbare sider med jer. Jeg er sgu ikke sådan en, der bare kan give den besked fuck-fingeren og så komme videre i mit liv. Jeg er nød til at reagere på, hvad det er, der rammer mig. Ellers vil det sidde og ulme indeni, indtil det til sidst springer ud som et vaske ægte angstanfald.

Det er egentligt meget åbenlyst for mig, og sikkert også for jer eftersom jeg deler rigtig meget med jer. Jeg har haft det ekstremt svært med den store omvæltning, det har været at blive mor. Især da jeg blev alenemor væltede hele korthuset, og jeg følte mig uduelig. Jeg har flere gange slået mig selv i hovedet og tænkt: “Jamen Alexandra, hvis du ikke engang kan overskue at lege med dit barn i dag, så skulle du jo ikke have valgt at få et barn!” eller “Hvis du går helt ned i kuldkælderen over lidt sygdom, så er du jo åbenbart ikke egnet til at være mor”, eller “Hvis du ikke engang kan klare at få frarøvet din søvn i et par år, så er du jo bare ikke stærk nok til at have et barn.”

Det er jo lige præcis den usikkerhed, vedkommende her på ondskabsfuld vis skubber til. Om man nu er god nok. ER jeg for psykisk ustabil? GÅR det faktisk ud over mit barn i sådan en grad, at han får ar for livet? Og det er den samme usikkerhed, jeg er ramt af, når jeg overvejer at lave nummer to. Mine katestrofetanker og angst fortæller mig, at jeg skal lade være, for TÆNK NU HVIS, jeg havner i samme situation én gang til.

Spørger du mit rationelle jeg, min mor, min psykolog og alle andre der kender mig vil de sige: “STOP DIG SELV, ALEXANDRA”.

Jeg ved jo godt, at jeg ikke kan af-lære, hvad jeg allerede har lært. Jeg kommer aldrig nogensinde til at havne det samme sted én gang til. Og selvfølgelig kan man blive mor, selvom man er ekstra sensitiv og lider af angst. Og det er vigtigt for mig, at fortælle alle jer derude! DU KAN GODT BLIVE MOR, SELVOM DU ER PSYKISK SÅRBAR. Fucking alle mennesker fejler et eller andet. Et stort temperament, ADHD, Borderline, Angst, OCD, PTSD, Autoimune sygesomme, tilbagevendende depressioner, personlighedsforstyrrelser, you name it. INGEN af disse lidelser behøver at gøre dig mindre egnet til at være mor eller far. INGEN. Det ville bekymre mig mere, hvis vedkommende der har sendt mig den her besked, fik et barn.

Til mit første foredrag kom en ung pige hen til mig bagefter, der led af slem angst i perioder. Hun forklarede mig, hvor voldsomt hun ønskede sig en familie med børn på et tidspunkt, men hun havde hele tiden tænkt, at det nok ikke var så smart at sætte et barn til verden, nu hvor hun led af angst. Hun ville spørge mig, om jeg synes, det var egoistisk af hende, at sætte et barn til verden, nu hvor hun led af angst. WTF.. Hvis det er dét samfundet gør ved os, så er der noget grueligt galt. Næsten alle de mødre jeg kender, lider eller har lidt af angst. Og det er ISÆR de mødre, der er ekstra omsorgsfulde og fylder deres børn med kærlighed og hjælper dem til et godt selvværd. Jeg fortalte selvfølgelig den unge pige, at hun SAGTENS kunne få børn på et tidspunkt, hvorefter hun brød sammen i mine arme af lettelse!

Selvfølgelig skal jeg have et barn mere på et tidspunkt. Jeg er 28 år gammel, har fundet en dejlig mand, har mod på livet(de fleste dage) og hvis der er noget jeg er, så er det en fucking god mor.

Og sådan kan man ved hjælp af positiv indre dialog træde ud af offerrollen og leve op til sit fulde potentiale. Jeg lader ikke nogen få mig ned med nakken, men jeg tager det alvorligt, når det trigger min angst, for det betyder, at der er en uballance inde i mig, og at jeg har noget at arbejde med. I morgen skal jeg prøve en ny psykolog, jeg har hørt vildt meget godt om, og dét her med angsten for at få flere børn, er helt sikkert noget vi kommer til at bruge en del tid på. Jeg nægter at lade angsten styre mit liv. I can do this shit <3

 

22 kommentarer

 • Ina

  Metakognitiv terapi til behandling af angst kan anbefales !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Nogle mennesker, som hende her, burde have et vink med en vognstang. Tænk at man har et behov for at ytre sig på denne måde, hvad giver folk ret til det, ville hun turde sige det face to face.. sikkert ik! Du er en mega god mor og E mangler da absolut intet. Hun ved tydeligvis ikke, hvad hun fabler om! Jeg har selv angst og det gør mig, da langt fra til en mindre egnet mor. Fedt du facer din angst og dykker ned i det her. Du er SÅ sej – hatten af for det du kan med angst i bagagen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Da jeg så din story at du havde fået en ond besked tænkte jeg “arrrh… det da begrænset hvad man kan skrive af onde ting.. så lede er deri ingen der er mod dig”… men jo.. den var fanme ond!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Du er en inspiration fordi du er en fantastisk mor. De børn der får dig som mor, er meget heldige. Du giver dit barn så meget kærlighed at det lyder ud af ham. Jeg er ikke bekymret kun for hende der har behov for at overbevise dig om noget andet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  FUCK EN NAR. Du burde nærmest offentliggøre med billede af personen så denne kunne få en shit storm fra HELVEDE 🙁 Du er en pisse sej mor og virker til at være det bedste menneske <3 Selvfølgelig skal du lave søskende til Elliot 🙂 Og så FUCK DET USLE MENNESKE der tillader sig at skrive sådan, ja ikke særlig akademisk sprog brug men er i CHOK.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  FUCK EN NAR. Du burde nærmest offentliggøre med billede af personen så denne kunne få en shit storm fra HELVEDE 🤬🤬🤬🤬 Du er en pisse sej mor og virker til at være det bedste menneske ❤️ Selvfølgelig skal du lave søskende til Elliot ❤️ Og så FUCK DET USLE MENNESKE der tillader sig at skrive sådan, ja ikke særlig akademisk sprog brug men er i CHOK.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sam

  TAK! For det indlæg.
  Forstår godt kommentaren rammer dig. Jeg har også fået lignende kommentarer før. Om at jeg ikke burde have fået et barn, eller i hvert fald ikke skal have flere. Til helvede med dem, som min kæreste siger. Trods angst og ocd, er jeg en god mor. Den bedste for mit barn. Og alle der følger dig KAN ikke være i tvivl om, at du er en fantastisk mor. Du er sej og stærk, sårbar og ærlig. Elliot og ALLE fremtidige børn, du måtte få, er skide heldige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Tænker at personen bag den kommentar ikke læser eller lytter til dig som vi andre gør. Du er netop en god mor, som tør at sige at du har det svært, samt dele det med flere tusinde andre, hvilket der ikke er mange som gør.

  Du er en super mor! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det klamt at skrive sådan noget!
  Hvem fanden tror folk de er?

  Jeg tror dine børn (og mine for den sags skyld) bliver stærkere og mere indsigtsfulde børn, fordi vi har den psyke vi har!

  / sisselsolsort.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg synes, at dit indlæg her på mange måder er utrolig skønt at læse. Jeg er først for nyligt begyndt at følge med, og du virker til at være den bedste mor for Elliot, og jeg beundrer din ærlighed og åbenhed på de sociale medier så meget.
  Som mor må jeg også bare med er blink i øjet sige, at jeg tir har sagt til mine veninder, at jeg bliver SYG I HOVEDET, hvis denne fase ikke snart stopper. Eller hvis hun ikke snart fatter at sove lur eller stopper med at klynke over alt eller whatever! Alle mødre bliver vidst mere eller mindre syge i hovedet i ny og næ. Diagnose klar ej, høhø 😉
  Og .. Hvor er den besked, som du har modtaget i direct, dog helt vildt usmagelig. Der findes desværre så mange ondskabsfulde mennesker derude bag skærmene. Jeg væmmes ofte. Håber du med tiden får nogle redskaber til at lukke dem mere ude, når du nu har valgt at dele offentligt. Det er vidst desværre et vilkår. Selvom man som voksent menneske tænker, at det burde det ikke være 🙁
  Jeg er dog ret uenig med dig i, at alle er egnet til at blive mor uanset, hvilke forudsætninger de har qua deres psykiske sygdomme. Nogle af disse sygdomme gør det direkte umuligt at udfylde morrollen – også selvom de brændende ønsker sig at gøre det. Så KAN de ganske enkelt ikke. Det er en ret stor udmelding og generalisering, at ALLE er egnet. Alle mennesker med en psykisk lidelse… er en meget stor målgruppe. Nogle er helt sikkert egnet på trods – og gudskelov! Men andre er desværre for syge til at kunne tilsidesætte sig selv, egne behov, søvn. Nogle ville måske skulle have så meget støtte, at kommuner hele landet over ikke ville kunne argumentere inden for lovgivningens rammer for, at lade det være forsvarligt for mor at beholde barnet. Jeg indrømmer, at jeg nu trækker den til ekstremen, men det sker jo desværre, og det er jo bare så sørgelig for både mor og barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Hej søde du . Først og fremmest tusind tak for dine søde ord. Og nu til, hvad jeg mener, du fejlagtigt tolker ud fra mine skrevne ord 😉 Jeg konkluderer ingen steder at ALLE er egnet til at blive mødre. Jeg skriver ordret: “DU KAN GODT BLIVE MOR, SELVOM DU ER PSYKISK SÅRBAR”. Med det mener jeg, at psyken ikke nødvendigvis udelukker, at du er egnet til at blive mor. Og jeg mener også at alle de psykiske lidelser jeg nævner ikke NØDVENDIGVIS er til hindring for at du kan blive en god mor. Selvfølgelig er der undtagelser. Og selvfølgelig er der nogle, der er så ressourcesvage, at de ikke er egnede. Men jeg mener ikke at man udelukkende ud fra en diagnose kan vurdere, hvorvidt vedkommende er egnet til at være mor eller ej. Jeg mener at man på trods af diagnose/diagnoser kan være i stand til at være mindst lige så god en mor som alle andre. 🙂 Bare lige for at pensle det helt ud, så jeg ikke bliver misforstået. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Jeg synes du lader til at være en fantastisk mor, til trods for alle de ting du må kæmpe med (sygdom, manglende opbakning fra den anden skaber etc.) Jeg er dybt imponeret. Når det er sagt, så kunne jeg ikke være mere uenig med dig i denne post. Du har ret, alle (hvis der ikke er fysiologiske komplikationer) kan blive mødre, men det er langt fra alle der burde blive det. Og en del af de sygdomme du hat nævnt, burde virkelig overveje om det er det rigtige valg, man får aldrig børn, for barnets skyld, men for ens egen og det kan være ubeskriveligt hårdt, man skal være indstillet på at sætte sig selv til side gang på gang på gang. Den del er hårdt for alle, men ikke alle er i stand til at efterkomme det (dette kan sagtens gælde “raske” personer også) men er man syg er odsene bare hårde, og nogle af de sygdomme du nævner kan gøre det ret umuligt for folk at sætte sig selv til side på den måde. Jeg er selv barn af en syg mor, jeg elsker min mor, men det har kostet os børn, også selvom hun har haft en støttende mand ved sin side hele vejen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nette

   Som Kamilla, er jeg barn (nu voksen) af en psykisk syg mor, og en del af de barndomsminder jeg har med i bagagen, kunne jeg godt have været foruden.

   Livet kan tage mange uforudsete drejninger efter man er blevet forældre. Men hvis man på forhånd er ramt af en alvorlig psykisk eller fysisk sygdom eller har andre svære odds imod sig, bør man for barnets skyld tage stilling til, hvad der skal til, for at man kan tilbyde det en god og tryg barndom.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Du er for sej Aleks! Jeg synes at du klarer det super godt med at være mor og det ville kun være godt for dig at blive mor til nummer 2 ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A-S

  Min psykolog sagde noget klogt, da vi talte om min angst for at få nummer to, fordi jeg frygtede, det ville blive som første gang om igen. Hun sagde “selv hvis det bliver så slemt igen, så ved du jo nu, at du godt kan klare det, for du har jo klaret det en gang før.” Således gik jeg fuld af selvtillid og styrke hjem om lavede nummer to med min mand😄 Og det var heldigvis hele vejen rundt en meget bedre oplevelse med barn nummer to😊❤️
  Beskeden du har fået, kan jeg godt forstå, du har brug for at reagere på. Så tarveligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • P

  Det er ALTID ek egoistisk beslutning at få et barn. Hvis man drømmer om det kan man blive en helt fantastisk mor, psykisk sårbar eller ej. Og med den rigtige hjælp, hvis man har brug for det 😉
  Personligt er min angst blevet meget formindsket af at blive mor, og jeg er nu afsluttet af min psykiater som ‘rask’.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elina

  Du er virkelig verdens sejeste menneske! Dybt imponeret over hvordan du håndtere.. ja alt😅 Har fulgt din blog længe og du er uden sammenligning det mest inspirerende menneske. Din ærlighed og ligeud måde og sige tingene på er fucking fantastisk! Hver gang jeg læser dine indlæg får jeg sgu lidt mere tro på mig selv (og menneskeheden) haha! Du for sej❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Du er sej!! Tak for dette indlæg! Sådan virkelig – TAK!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hvor bliver jeg ked af på dine vegne – og samfundets vegne, at nogen føler, at de har lov til at skrive sådan noget til andre.
  Det er sådan en trist udvikling.
  Jeg synes, at du er pisse sej. Virkelig. Jeg elsker at følge med i dit liv – og jeg ser dig faktisk nærmest, som min virtuelle veninde, fordi du altid tager de svære tabu emner op – og gør dem helt normale. 🙂
  Så tak. Tak for dig Alexandra. Gid der var flere, som dig. Og som en lille sidenote, så synes jeg altså, at du gør verdens bedste job med at være mor til Elliot. Det synes jeg, at du skal vide. Det er tydeligt (selv for folk, der ikke “kender” dig), at du giver alt din kærlighed og omsorg til Elliot. Jeg har så kæmpe respekt for dig. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hvor er det dog ubehageligt, at nogen har brug for at nedgøre andre på den måde! Personen må have det virkelig dårligt med sig selv! Det er en perfid, modbydelig besked, som overhovedet ikke handler om dig Alexandra. Jeg håber personen får hjælp.. for den kommentar ville normalt fungerende mennesker aldrig skrive.
  Og jeg håber du A kan holde fast i det du allerede ved. Du er en fantastisk, kærlig, empatisk, stærk, dejlig mor for din søn!!
  Bedste tanker herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nogle mennesker er altså skrupskøre – ikke dig, med dem bag tasterne, altså 😀
  Så snæversynede mennesker, er det derimod langt mere farligt, sætter børn i verden.
  Mangel på rummelighed er nemlig hård at leve med.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej Mor <3