Tæsket af veninder og vidne til drab.

FRA SPÆNDETRØJE TIL LEG

Annonce for @ikeadanmark

Jeg var i fuld panik for fjerde dag i træk og ringede endnu en gang grædende til min mutter for at indlede samtalen med: ”Jeg kan ikke mere, Mor. Jeg kan ikke holde det ud! Alt sitrer inden i mig. Jeg føler, jeg er ved at blive sindssyg, Mor.”

Jeg havde svært ved overhovedet at sige disse ord, da jeg på daværende tidspunkt stod midt i et af mine daglige angstanfald, hvor jeg vandrede i cirkler omkring mig selv, mens jeg hyperventilerede for fulde gardiner. Dén aften endte jeg på psykiatrisk akutmodtagelse med en frygt om, at de ville iføre mig en spændetrøje, tage mit barn fra mig og låse mig inde for evigt.

I dag er det lidt over halvandet år siden, at jeg stod midt i dette mareridt, og jeg har været tvunget til at arbejde intensivt med mig selv  lige siden for at kunne fungere bare nogenlunde normalt. Selvom jeg var voldsomt ramt af både angst og stress, måtte jeg finde nogle måder, hvorpå jeg kunne lade op til, at min 1-årgie søn kom hjem fra vuggestue. På trods af gråd, panik og en overvældende følelse af magtesløshed tvang jeg mig selv til at sætte musik på og hoppe rundt i min lejlighed. INTET i mig gad at danse, men jeg var nødt til på en eller anden måde at få frigivet nogle endorfiner og komme af med adrenalinen, der PUNMPEDE rundt i min krop, for bare at kunne nærme mig noget der mindende om en følelse af lykke.

Det samme gjorde jeg, når Elliot kom hjem fra vuggestue.. Jeg tvang mig selv til at lege med ham i bare 10 minutter, så jeg kunne få lov til at opleve en følelse af succes og selvtillid på mor-fronten, og så jeg kunne skabe noget nærvær med mit barn, der uden tvivl måtte være mærket af min tilstand og de mange mennesker, der hele tiden var nødsaget til at være omkring i os den tid.

Som i allerede ved, kan jeg jo kun sige, at leg har/har haft en ekstrem vigtigt rolle i vores liv. Og derfor skulle der da heller ikke gå mange sekunder, før jeg takkede ’ja’ til at være med til at sprede det gode budskab for Ikea:

”AT LEGE ER AT LEVE” 

Jeg er langt fra nede i kuldkælderen mere, men jeg har stadig kraftigt brug for at lege i hverdagen. Derfor danser jeg rigtig ofte. Jeg danser for at lade op. Jeg danser for at blive glad. Jeg danser for at flygte fra hverdagens stress og jag. Jeg danser alle mine grimme følelser ud af kroppen. #Dansdetud

Jeg leger med mit barn i et forsøg på at rive mig selv ud at mit daglige tankemylder og skabe noget nærvær mellem ham og jeg. Og her snakker jeg ikke bare om leg med legoklodser og superheltefigurer. Leg er meget mere end det; leg er en sindstilstand, hvor vi kan være spontane og glæde os over, hvad vi har gang i. En slags naturlig lykkepille!

Det er SÅ vigtigt, at vi passer på og dyrker os selv ved at huske at inkorporere leg i hverdagen. Så nu får i sgu lige 3 gode råd fra mig til, hvordan i kan gøre det. Det er helt gratis, og der er garanti for succes!

 1. Dans for dælen. Alene, med dit barn, din mor, din kæreste, ham den lækre i baren. Dans!
 2. Gør de sure hverdagspligter til en sjov ting. Gå ud med skraldet med ungerne og løb om kap hen til skraldespanden. Leg gemme nede i vaskekælderen. Lav en konkurrence om, hvem der kan vaske flest glas op på 60 sekunder. Lav en sang om den aftensmad i skal spise. Børst hinandens tænder. Hvad end der gør de praktiske opgaver lige lidt sjovere.
 3. Gå udenfor og mærk naturen. Ikke fordi du skal et sted hen, men bare fordi du skal ud og være i naturen. Der er INTET hokus-pokus over det! Der er lavet et hav af studier, der kan konstatere, at vores hjerne slapper mere af i naturen. At naturen har en beroligende effekt på vores sind, herunder særligt på angst og stress. Så på med uldsokkerne og den varme jakke. 5 Minutter er okay. You can do it.

Og med disse vise ord fra den uautoriserede psykolog, Alexandra, vil jeg nu sætte musik på og ordne den opvask, der efterhånden har givet min lille 53 kvadratmeters lejlighed en lidt sær lugt. #Livetmedspecialeskrivning

Ps. Alle dem der tror på, at jeg kan nå at skrive mit speciale færdigt inden jul rækker hånden op! #ineedsupport

15 kommentarer

 • anna

  fra en trofast følger af din blog:
  Jeg kan rigtige rigtig godt lide den måde (jeg tror) du er på. Du virker til at være en god mor, en super sjov veninde (der burde være flere veninder som dig) og hvis jeg så ud som dig ville jeg slentre op og ned ad gaden i bikini hver dag 🙂 ps: elsker dine dansevideoer – jeg forstår dem fuldt ud, (danser nogle gange diskret i supermarkedet..når ingen ser det)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  🙋🏻‍♀️ You can do it!!! 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Karadottir Joensen

  *Rækker hånden op*
  Skide godt beskrevet, og ja, leg er så meget mere end børn imellem. Vi voksne skal også lære at hvile nok i os selv, til at lege voksne imellem. Det er så udviklende for vores sind, samt kreativitet. Vi ved hvor vigtigt det er for udviklingen at børn leger, men vi skal jo ikke stoppe, bare fordi vi bliver voksne. Det stopper ikke med at være vigtigt 😀 Skide godt budskab!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jamen lige præcis !! Derfor er jeg også vild med den her kampagne for ikea ! 😍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla kristenen

  🙋🏻‍♂️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marian

  🙋‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  🙋🏼‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SEFØLI kan du det! God vind!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tæsket af veninder og vidne til drab.