10 ting du (nok) ikke ved om mig #2

Jornalindsigt #1

I går blev jeg kontaktet af flere kvinder, der var rædselsslagende for at miste deres børn. De lider allesammen af, hvad jeg vil betegne som svær angst, og får kun meget lidt hjælp til at behandle deres problematik. Fælles for dem alle gælder frygten for, at nogle større magter træder ind og tager deres børn fra dem, fordi de må være uegnet som mødre. Derfor tør de ikke søge hjælp. Det skær i mit hjerte, da jeg selv har stået i samme situation, og jeg har selvfølgelig rådet dem alle til at søge hjælp!

Når noget er tabu, forbinder vi det ofte med en skam. Det bliver skamfuldt at have psykiske problemer. Det bliver skamfuldt, at have det svært. Især hvis alle andre giver udtryk for, at eksempelvis livet som mor er fuldstændig fantastisk. ALDRIG har de været så lykkelige….

Jeg har brugt MANGE år på at skamme mig. Og jeg har brugt mange år på at have det rigtig svært af mange forskellige årsager. Det vil jeg gerne dele med verden for at bryde tabuet, og for at få jer til at forstå, at det ikke er unormalt at kæmpe med nogle yderst vanskelige ting i livet. Du er ALDRIG alene. Det garanterer jeg dig for. Jeg bliver dagligt kontaktet af kvinder og mænd, der står i deres livs krise. Forpinte mennesker der er tæt på at give op. Dém vil jeg gerne nå ud til.

Her er et lille uddrag fra min Journal fra efteråret 2014, hvor jeg var 24 år gammel og i første trimester af min graviditet, som jeg i øvrigt hadede. Journalnotatet er skrevet af min daværende psykiater, jeg fik tildelt efter min første sygemelding på min kandidatuddannelse:

184c2d80-bda4-4685-b7f8-b02d6b7a9dcc

Dengang var jeg langt fra nået ind til kernen af mine problemer, men det er jeg nu. 4 år senere. Jeg er et helt andet sted den dag i dag. Jeg kæmper stadig, men jeg er ikke længere fuldstændigt styret af mine psykiske udfordringer. Det er (oftest) MIG, der bestemmer. Dét kan du også komme til. Og der er IKKE nogen, der kommer og river dit barn ud af armene på dig, alene fordi du går til psykolog eller psykiater. Det er et tegn på, at du tager vare på dig selv. Stærkt gået!

Anyhow.. Fra nu af vil jeg jævnligt dele en lille bid af min journal med jer, fordi jeg tror på, at jeg faktisk kan være noget, for andre mennesker.

#brydtabuet #journalindsigt

Ha’ en rigtig dejlig dag <3


Hvis du bare ikke kan få nok af mig og min lille tinderbaby, så skal du være SÅ velkommen til at følge med på min perfekte instagram-profil også. Bare tryk lige HER 😉 

3 kommentarer

 • Signe Op.

  Hvor er det her bare på én gang mega sårbart og mega stærkt! SÅ fint, altså! Tabuer brydes, når tavsheden brydes. Jeg er på ingen måde i din (eller andres tilsvarende) situation, så jeg kan næppe sige, at jeg forstår helt og fuldendt. Men tak alligevel herfra! 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Du simpelthen for cool.. Jeg tager så meget hatten a for dig ❤️👍😊 du for sej !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Skide stærkt, Alexandra – jeg tror også du kan være noget for andre, ved at give indsigt! Hav en vidunderlig aften ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting du (nok) ikke ved om mig #2