NEM FRUGTFRØ TIL BØRNEFØDSELSDAG

Det er alt for svært

Jeg bliver nødt til at tilgive på et tidspunkt. Jeg ved det. For min egen skyld. For at kunne give slip. Men jeg er ikke klar endnu. Jeg er stadig så vred. Og bag alt vreden ligger en dyb sorg. En voldsom smerte, jeg helst ikke vil i kontakt med.

Nogle dage provokerer jeg smerten. Bare for at tvinge mig selv til at deale med den. Kigger gamle billeder på min telefon fra min tid som gravid og Lillemands første leveår.

img_1306

Det knuser mit hjerte. Jeg bliver SÅ ked af det. Ja, selv lige nu triller tårerne ned af mine kinder og klumpen i halsen, som jeg tidligere har snakket om, vokser sig stor.

Nogle dage kan jeg gå og bilde mig selv ind, at jeg er kommet videre. Videre fra den ulykke jeg er havnet i. Faktisk er jeg til tider 100 procent overbevist om, at jeg allerede har tilgivet. Men det har jeg ikke. Slet ikke. Det er alt for svært. Det er alt for uretfærdigt.

På et tidspunkt bliver jeg nødt til det. For min egen skyld. For Elliots skyld. Det er svært at tilgive folk man elsker.

 

11 kommentarer

 • Christina

  Du skal ikke tilgive. Du skal vælge at komme videre og lade det ligge. Hvorfor er det at han skal tilgives? Men du skal sige til dig selv at du har ret til et lykkeligt liv, på trods af ham. Så lad det ligge, kom videre, og drop den gamle sætning med at man skal tilgive.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia

  Søde dig! Du skal tage alt den tid du har brug for, før du tilgiver. Det er en lang proces. Jeg er selv skilsmisse barn og min mor har været igennem præcis det samme som du har og det gør så ondt på mig, at læse din historie når min mor har været igennem det samme. jeg er nu 23 og det blev skilt da jeg var 6. Det var først da jeg blev 19 år at min mor kunne se min far i øjnene igen. Hun følte sig svigtet, trådt på, sur, vred. Jeg tror helt ærligt på at Eliot er ligeglad om du tilgiver bare i får det til at fungere. Personligt forstår jeg IKKE at min mor nogensinde tilgav min far. Der er ikke noget klammere i hele verden at være utro og ødelægge sin familie. Så jeg forstår virkelig ikke at hun har gjort det og jeg har aldrig sagt at hun skulle tilgive ham, bare de fik vores barndom til at fungere.

  Så tag det helt roligt. Du er jorden bedste mor for lille E, bare i giver ham massere af kærlighed så er han glad og tilpas, et barn ønsker intet andet fra sine forældre.

  Kys fra mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Du skal ikke tænke på at tilgive. Du skal tænke på at bearbejde sorgen og tro på fremtiden. Det kan godt være at det en dag medfører tilgivelse, men du skal kun tænke på 2 ting: dig selv og din søn.
  Du har mødt en utilregnelig borderline type af psykopatisk karakter, forklædt som charmerende egoistisk forræder. Du kan ikke forvente god opførsel fremadrettet eller voksen kommunikation. Beskyt dig selv og din søn. Din fremtid bringer dig så meget godt, når han ikke i nærheden. Han opfører sig så latterligt uansvarligt ift. Elliot og er tydeligvis så lidt klar til at være nogens far eller have ansvar for andre mennesker. Værdighed og moral – dvs. mangel på samme – er de to ord som igen og igen kommer frem, når du beretter om hans opførsel og handlinger. Du skal ikke blive ved at give dig for din søns skyld, for at han kan få det som han vil have det, når det passer ham. Intet forældreskab fungerer sådan. Kan du ikke få fuld forældremyndighed og så få lavet nogle klare regler for, hvornår og hvordan samvær foregår? Din søn elsker sin far, men kommer også til at knuselske din kommende kæreste – den gode mand, der respektere dig og passer på dig. Den mand vil din søn med tiden elske endnu højere, fordi han mærke hvad det gør ved dig, at blive behandlet godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kaya

   så godt skrevet

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • A

   Meget, meget enig.
   Jeg vil tilføje, at tilgivelse ikke er noget, man kan tvinge sig selv til at give. Det kommer allertidligst, når modparten gør sig fortjent til den. Og der er desværre uendelig lang vej med det lav-eksemplar af en mand.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Et stort kram til dig ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kaya

  jeg kunne ha skrevet det der, ved heller ikke hvordan det skal lykkes mig, det er nu tre år siden 😣

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hvem er det du skal tilgive? Som har såret dig så meget!! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Kender godt den følelse og øver mig stadig 💜
  Jeg har fundet inspiration i psykologen Mette Holm. Synes hun skriver lige ud af landevejen, jeg har hendes bøger og følger hende på Facebook. http://www.femina.dk/dit-liv/selvudvikling/psykolog-naar-du-tilgiver-et-andet-menneske-saetter-du-dig-selv-fri

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Tilgive folk man elsker? Er det piloten du mener?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  ❤️❤️❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NEM FRUGTFRØ TIL BØRNEFØDSELSDAG