11 regler du håber, din ekskæreste overholder..

De sociale medier ødelægger os!

De dødlækre insta-babes poster det ene vanvittige billede efter det andet af deres uopnåelige kroppe, hvor hverken blodsprængninger, strækmærker eller appelsinhud kommer til syne. Læberne er overdrevet fyldige, tænderne unaturligt hvide og kindbenene mere udstående, end hvad charmerende er. Deres taljer er usandsynligt små, brysterne faste og numsen stritter i sådan en grad, at den uden problemer kan bruges som kopholder.

Vi vil være som dem! De perfekte insta-babes. Vi vil ha’ den squatrøv. Vi vil ha’ pornopatterne. Vi vil ha’ dukkefjæset. Vi vil ha’ de selvlysende pløkker, barbietaljen og afrolæberne. Vi vil ha’ det hele. Alt det vi ikke selv har. Men ved i hvad? Det er fucking fake. Snyd og bedrag. Og det er så skide ærgerligt, at ikke alle kan se det, for det tvinger nogle piger til fortsat at snyde sig til “det perfekte” og UNATURLIGE. En ond cirkel.

Det er meget fint, at de selvoptagede fuckboys kan fremvise sexede billeder til deres umodne drengerøvsvenner af den tøs de gennemkneppede i weekenden, men billederne er jo for helvede ikke sandheden. Ikke altid. Jeg vil vove at påstå, at 9 ud af 10 af de uopnåelige insta-babe-billeder er redigeret på den ene eller anden måde. Enten med filter eller ved brug af en af de 7000 redigeringsapps, der desværre findes på markedet nu, som selv de fatsvage kan finde ud af at anvende. Det tager ikke mange sekunder at trække sine lår mindre, bagpartiet fyldigere eller brysterne større. Er dette ikke tilfældet, er frøkenens fjæs på billedet med stor sandsynlighed tildækket af 7 kilo spartelmasse. Tro mig.. De dygtige og erfarne makeup-piger kan reparere selv det mest smadrede ansigt. Så tro nu ikke på ALT, hvad i ser, for det ødelægger os. Det ødelægger os alle sammen. Vi får det dårligt med os selv, føler os grimme, utilstrækkelig og forkerte.

Jeg ville gerne være hellig, løfte pegefingeren og understrege, hvor sindssygt vigtigt det er at huske på, at udseende ikke er alt. Men det her forfærdelige, overfladiske og opstillede samfund vi pludselig lever i, har i den grad også påvirket mig. JEG vil også være perfekt. Jeg vil ligne de perfekte piger på Instagram, som i virkeligheden slet ikke eksisterer, og jeg hader det.

Jeg er ikke bleg for at bruge filter, det indrømmer jeg gerne. Mest fordi det generelt ser pænere ud, hvad enten det gælder et selfie eller et panoramafoto af naturen. Det ER bare pænere. Men da jeg den anden dag stødte på en kommentar til et af mine billeder på Instagram, der gik på, hvordan jeg fik sådan en perfekt hud, måtte jeg stoppe op og tænke mig om. Tror denne pige(og højst sandsynligt mange andre mennesker) virkelig på alt, hvad de ser. Jeg fik hurtigt fortalt vedkommende, at svaret var “makeup og filter”. Ganske vist har jeg været ekstremt heldig genetisk med mange ting – også min hud – men SÅ perfekt og jævn er der sgu da ikke nogens hud, der er uden filter af en eller anden form. Generelt ligger jeg aldrig skjul på, hvis mine billeder er redigerede. Faktisk føler jeg nærmest et behov for at fortælle, hvis IKKE de er. For ellers antager jeg, at folk tager det som en selvfølge at ALT i hvertfald er LIDT redigeret. Det er sgu skræmmende. Og irriterende.

For at tydeliggøre hvor let det er at redigere sig selv, hvordan insta-babes’ne snyder, og hvor stor en forskel der kan være på sandhed og virkelighed, demonstrerer jeg her et eksempel.

img_2648

På billedet til venstre er jeg lige kommet ud af badet, det er UDEN filter, og jeg har absolut INGEN makeup på. Det har jeg heller ikke på billedet til højre, men til gengæld har 5 minutters redigeringsarbejde plastret mit fjæs til med fordelagtige skygger, udglatning og diverse filtre. Næsen er gjort smallere, kæben mindre, halsen tyndere, læberne større og kindbenene tydeligere. Størstedelen kan ordnes ved at klikke på én enkelt knap i et redigeringsprogram. Jeg holder mig nu personligt selv fra den slags voldsomme redigeringer, men jeg irriterer mig alligevel over, at mine læber fx ikke lige ER lidt større, hvilket er åndssvagt og dybt latterligt, når jeg i forvejen er beriget med stor og fyldig trutmund.

Så.. Fuck de sociale medier, fake insta-babes og deres 80.000 følgere, der har forelsket sig i en løgn.

…Det var bare det, jeg ville sige.

Ps. Lad mig lige understrege, at jeg IKKE redigerer min krop hverken tyndere eller fyldigere end den er på nogle som helst billeder, hvilket også ville være totalt til grin, eftersom jeg efterhånden har en del videomateriale, man ville kunne holde det op imod. Men sådan hudløst ærligt: Hvis jeg havde været virkelig tyk eller grim kunne jeg godt finde på det! Bare for at få et par ekstra likes og på den måde få det kortvarigt bedre med mig selv…

#fuckedupverdenvileveri #troikkepåaltiser


Mine billeder er sgu da næsten altid opstillede og jeg bruger også gerne mange forsøg, så hvis man vil følge med i min mere upolerede verden, skal man være velkommen til at adde mig på Snapchat under brugernavnet ‘astaffensen’.

2 kommentarer

  • Olivia

    Amen! Det der er vise ord! Det er simpelhent så hårdt hele tiden at skulle prøve at ligne alle andre! Jeg brækker mig! xx

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

11 regler du håber, din ekskæreste overholder..