I et dystert rum med stearinlys

HVEM ville kunne holde det ud?

Hvor er jeg lykkelig over at jeg ikke længere dagligt skal leve med utilregnelighed og tomme løfter. Det er lige til at lukke op og skide i. Altså når folk snakker og røven den går. Hold kæft, hvor er det ucharmerende, egoistisk og spild af andre folks LIV!

Det kunne være små ting, der pissede mig af. Før jeg smuttede.. Fordi det var så FUCKING typisk, at det var til at brække sig over. Det behøvede ikke være et løfte, men blot er udsagn som endnu en gang ikke var til at regne med.

“Nej, vi skal virkelig ikke i byen. Har stadig tømmermænd fra igår, og jeg SKAL jo være frisk til i morgen..”

Ja, right. 12 timer senere er manden bag selvsamme udsagn så stiv, at taxichaufførerne ikke vil have ham ind i bilen, og han er nu strandet mange kilometer fra sit hjem. Voksent.

HVEM gider at finde sig i sådan noget shit gang på gang. Og det her er jo endda en bagatel i forhold til, hvad der ellers har foregået, som mange af jer ved. Nogen ville måske tro, at jeg var skingrende sindssyg for overhovedet at kunne flippe ud over sådanne småting, men når du bliver skidt op og ned af ryggen gentagende gange, så begynder lorten til sidst at lugte så grimt, at selv den mindste pølle, kan resultere i en ordentlig omgang mundbræk.

Nu er jeg bare mig selv, men alligevel kan jeg mærke, hvor fucking provokeret jeg bliver, når manden fortæller noget og gør noget andet, hvilket er nærmest dagligt. Er det så fucking svært, at gøre hvad man FAKTISK siger. Det er jo ikke en større videnskab!? Fat det nu!

Det sidder SÅ dybt i mig. Alle de svigt. Så dybt at de små bagateller får lov til at fylde en gang i mellem. Især hvis jeg føler, at det går ud over den lille basse, der ligger i mine arme nu. Så kan jeg koge over indvendigt og føle mig så fandens magtesløs.

“SKAL det være i weekend, jeg skal ha’ ham? Det er jo der, jeg skal se mine kammerater..”

Are you fucking kidding me? Ja, det var faktisk præcis, hvad jeg svarede til det latterlige, uintelligente spørgsmål. JA, hvis du endelig har fri i en weekend i Danmark, så SKAL det ENE døgn, du skal have din søn af gangen være i en weekend(som til din information er på TRE DAGE), så JEG også kan se mine venner, og så betteskid ikke er i vuggestue i halvdelen af den tid, du skal ha’ ham.

‘Amen undskyld mig. Hvordan er det overhovedet muligt at tænke i de baner. Egoisme på så højt et plan, at jeg har lyst til at melde det til Guinness Rekordbog. Jeg har aldrig oplevet lignende. Og hvis der er én ting, der ligger SÅ langt væk fra mine værdier, og det jeg sætter pris på, så er det folks latterlige egotrip. Jeg KAN ikke magte det.

Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen.. Jeg sluger GERNE 40 kamaler for at alt skal kunne fungere. Og det gør jeg også i den virkelige verden i modsætning til her på bloggen, hvor i jo pt læser DIREKTE højt fra mine tanker uden filter. Min umiddelbare reaktion. Men nogle gange når jeg bliver tilbudt kamel nummer 41 og 42, så kan jeg ikke have mere i maven og så rammer bitterheden. Bitterfissen vågner!

For fandme NEJ om jeg har sat et barn i verden med én for at han 6 ud af ugens 7 dagen kan vælte sig i drinks, restaurantbesøg og lækkert selskab for sine “hårdt” optjente penge, imens JEG skal stå for alt dét, han burde være lige så meget en del af. Det er så gennemgribende unfair, at det halve kunne være nok.

Jeg bliver så vanvittigt rasende, at i næsten ikke fatter det. For det meste kun i splitsekunder som dette. Resten af tiden husker jeg mig selv på, hvem der i virkeligheden har tabt. Fejlet. Hvem er det, der i sandheden har fucket alt godt og kærligt op i sit liv. Hvem sidder tilbage som 50-årig i sin egen rådne lejlighed og keder sig som den eneste drengerøv tilbage i flokken. Slap, gammel og kun med ligegyldige minder fra sit liv, han alligevel ikke kan huske, fordi halvdelen af dem var i forbindelse med alkohol og et storhedsvanvid, der nu synes at være svært at kunne genkende sig. Ja, det er i hvertfald ikke mig. Jeg har ham her i mit liv hver dag, der giver masser af mysser!

img_1342

I skrivende stund er klokken 01.08 om natten, for at være rigtig irriterende og præcis. Mit lille sneak Peek her fra min overfyldte hjerne er skrevet i et spontant øjeblik. Imens nogle er spontane og skriver blogindlæg klokken lort om natten på trods af tandlægebesøg med sønnike i morgen MEGET tidligt(bad mom, i know!), er andre spontane og drikker sig i hegnet endnu en gang i denne uge i det lune u-land med tidens venner, som jeg kalder det, når man hver måned har en ny bedste ven.

Lige nu er jeg faktisk meget glad for, at jeg er mig. Tanker som disse fremstår måske en smule umodent og uovervejet, men det er nu engang sådan mit hovede fungerer, når du pisser mig af. Så kan det være, at jeg om 5 timer for dårlig samvittighed og tænker om mig selv, at jeg var alt for grov og faktisk giv over stregen. Det er meget muligt.
Til fremtidige bekendtskaber kan jeg berolige jer med, at kun 2 mænd i mit 26-årlige liv har formået at træde så voldsomt på mig, at jeg absolut ingen kontrol har over mine følelser eller tanker, når først de er løbet afsted med mig.

Og til den trofaste læser.. I kender mig. Jeg er god igen om 5 minutter. Og så har flere af jer jo lagt mærke til, hvor GLAD jeg er blevet. Det er rigtigt observeret. Forandringen er sindssyg. Jeg kan få luft igen, smile, grine og glæde mig over hverdagen. ..Selvom det også er fucking, pisse, lorte hårdt og uoverskueligt nogle gange, men det snakker vi ikke om lige nu 😉

Og til jeres information lukker jeg ikke i nærheden af sådanne ord og vendinger ud til Pilotmanden i levende live. Jeg er lidt flabet en gang i mellem og kan provokere med et smil på læben, hvis jeg er irriteret eller føler mig uretfærdigt behandlet. Sætningen “Karma is a bitch” er en af mine mest brugte, hvis manden klager over hold i nakken eller lidt snot i næsen. I værste tilfælde smækker jeg røret på. Men tro det eller ej. Vi HAR et okay godt samarbejde, og den snart 30-årige drengerøv er udemærket klar over, at hvis ikke jeg får lov til at komme ud med bare LIDT af alt det, han har budt mig, så bliver jeg ikke til at være i nærheden af. Jeg beder ham pænt om ikke at læse med, men jeg tvivler på at han kan lade være. Forståeligt.

Nå, Godnat. Jeg trodser alle råd til en blogger og poster mit indlæg her midt om natten, for på den måde er det ude af mit hovede og jeg kan SOVE.

Ps. Lad være med at spise grøntssagssuppe, hvis i skal på date eller har andre planer, hvor det er upassende at slå brand-prutter, for det mad giver eddermame luft i maven. Lillemand er heldigvis ligeglad.

29 kommentarer

 • T

  Hej Alexandra. Jeg har fulgt med længe og elsker at du er hudløs ærlig! Du er for sej.
  Jeg kunne helt vildt godt tænke mig at hører hvordan jeres samarbejde er nu efter i er gået fra hinanden? Og har du egentligt tænkt på et uddybende indlæg om hvorfor i gik fra hinanden? 1000 knus til dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Niller

  Nogle mænd (og mange kvinder også, bevares) kan fuck-fise-mig satme være nogle forbandede svin…pardon. Jeg ville gå fuldstændig psykisk ned, hvis jeg skulle være mor og samtidig slås med den anden halvdel hele tiden, over noget der bør være en selvfølge. Det stinker squ så langt væk at næsehårene bliver svitset.

  Det får mig til at sætte ekstra stor pris på mit liv som alenemor på fuldtid. Jeg ville absolut ikke bytte.

  Op med hovedet og skid hul i ham. I sidste ende er det farmand der taber, hvis jeres søn en dag vælger at sige “fuck dig far”. Fokuser på din dreng og lær ham hvordan man er en ordentlig mand…for det kan den flyvende festabe vist ikke finde ud af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Du er så mega sej!!! Sommetider føler jeg, at det kunne have været mig, der skrev de blogindlæg!
  Sidder her i samme suppedas, og venter på en lille bid overskud så jeg kan magte at bryde med alle de ting jeg skal stå model til. Det er bare ligesom om at hverdagen indimellem gør det mest belejligt liiiiiiiiiige at tage én dag mere …. for der er jo en rund fødselsdag lige om hjørnet, en lille ferie, en middagsaftale and so on.

  Hvor fandt du styrken??? Og tror du, at du havde fundet den tidligere eller senere, hvis det ikke havde været for din charmetrold af en søn? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Kan fandme godt forstå du bliver fucking rasende. Jeg bliver simpelthen også så gal, når jeg læser dine opslag om Pilotmanden.

  Han er da den største vatpik og jeg håber at hans eventuelle fremtidige kærester læser med her, så de ved hvad de venter sig. Fy for helved en umoden måde at opføre sig på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kan godt forstå din irritation, det er så frustrerende med fædre der ikke kan forstå at prioritere deres børns behov frem for deres egne. Har selv stået i samme situation, og heldigvis har det ændret sig, nu hvor børnene er større. Der er håb forude! 🙂
  Jeg har en ting jeg ikke kan lade være med at tænke på. En dag bliver lille E større, og måske finder han vej til din blog. Tænker at det må være svært at læse disse ting om sin egen far. Har du gjort dig nogle tanker omkring dette? Det er ikke for at være anklagene, jeg er blot nysgerrig på dine overvejelser omkring dette 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ja, det gør jeg mig masser af tanker omkring, og jeg har to muligheder. At slette lortet inden han bliver så stor, eller også bliver det noget med at jeg må forklare mig. Det er jo ikke unaturlige følelser, jeg render rundt med, og jeg tænker sagtens at jeg kan gøre det på en måde, hvor ingen fremstår som en kæmpe nar. Det har jeg heldigvis masser af tid til at finde ud af endnu 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Kæft, jeg forstår SÅ godt, at du er skredet!
  Bliver virkelig arrig over at læse om hans opførsel… Så jeg forstår udmærket, at du får et flip!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Word babe!!!
  Hvor er han en kæmpe egoistisk lort!! Han skulle have det klasket lige i fjæset! Jeg håber det rammer ham hårdt i røven en dag! Men mon ikke han indset hvad han er gået glip af.. dog tænker jeg at man som mor jo får ondt helt inderst inde når han så aktivt vælger sit eget barn fra! Føj hvor er det klamt!
  Du er mega sej! Elsker din ærlighed! Virtuel krammer til dig!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det forsømte barn

  .. og om 20 år, så ser han ikke længere lille E.

  Jeg er selv barn af en pisse egoistisk far, som altid har prioriteret alt andet end sine børn først. Da min mor havde født mig, gad min far kun at besøge hende på sygehuset i en halv time – han skulle være kommet før, men kom for sent afsted – og han tog hjem tidligt, fordi han skulle spille fodbold med gutterne. Da jeg besøgte ham efter min speciale-eksamen og fortalte ham at den var overstået svarede han: “hvad er det nu du læser?”.. i mange år prøvede jeg at få ham til at interessere sig for mig, men nu hvor jeg har opgivet det, så giver jeg en fåck! Til gengæld elsker jeg min mor det højere, for at hun har altid været der ♥ sådan bliver det nok også med lille E, hvis farmand forsat har sådan en lorteprioritering..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Du er ikke barnlig og du overreagerer på ingen måde. Jeg er ældre end dig, blevet budt færre svigt end dig, men har stadig mistet alt for faren til min søn. Fordi hans ord ikke er til at regne med.
  Mikkel, løgnagtighed og brudte løfter – også de små – akkumulerer i alle menneskers bevidsthed og en dag vil din egen søn, som du tydeligvis er meget lidt engageret i, sige; Mor, hvorfor holder far ikke hvad han lover?
  Og lige dér – i det øjeblik – har du ødelagt din knægts evne til at stole på hans nærmeste.
  Så tag dig f……. sammen.Nu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej Alexandra
  Jeg er seks år yngre end dig, og uden barn, men alligevel formår dine indlæg altid at fange min interesse.
  Svigten og provokationen, du beskriver med pilotmanden, kan jeg virkelig genkende fra mit eget tidligere forhold. Jeg tænker tit på, hvor sej du er, at du kan klare alt det samtidig med at du er fuldtidsmor! <3
  Du skriver, at Pilotmanden accepterer, at du kommer ud med nogle frustrationer herinde. Hvordan har hans familie det egentlig med det?

  Knus Emilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ja, det er et godt spørgsmål. Dem snakker jeg ikke rigtig med 🙂 Jeg forestiller mig, at de er glade for at have ham for sig selv 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Ingen ville kunne holde det ud og det er i virkeligheden ikke svært at sætte sig ind i, hvordan du har det.
  Havde det været mig, var jeg blevet rasende i min grundvold og kastet om mig med diverse gloser direkte i mandens fjæs!
  Han er den giga umodne her og burde, i en alder af 30, være klogere. Desværre er der ikke meget at gøre, før manden selv indser det sølle liv han har kørende – hvis han da gør det. Og i mellemtiden tænker jeg han må have det pisse svært med sig selv? Et eller andet er da ude af funktion på øverste etage i hvert fald.
  Jeg kan ikke forstå, hvordan man ikke vil give sin højre arm for at være sammen med så dejlig en lille skabning som jeres søn. <3
  Jeg er sgu med dig – hele vejen!
  Og fuck det om han læser med, det manglede da bare ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  HELL YES!
  Jeg kæmper stadig for at få farmand til at have vores halvandet årige bare én fucking dag, uden at det er hjemme ved os, hvor jeg selvfølgelig bliver kaldt på hvert tiende minut!
  Meeeen “ej, men der roder altså lidt derhjemme, så jeg kan jo ikke have hende ved mig” ØH, SÅ ROD DOG OP SÅ JEG KAN FÅ BARE ÉN FUCKING DAG FOR MIG SELV I MIT HJEM?!?!
  Pff, “mænd”…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina H

  Elsker at dine indlæg kommer direkte fra hovedet og til “papiret”. Det er med til at holde det hele ægte og ikke være det glansbillede nogle konstant stræber efter at opnå.
  Du har sgu ret til at være bitter over at pilotmanden har valgt dig og lille E fra. For det er jo det han har gjort. Han var selv med til at beslutte I skulle lave en lille, men han har på ingen måde taget det ansvar der følger med. En ting er af hans arbejdsplads ikke blev som først antaget, men noget andet er så den måde han forvalter den resterende tid. Du har fra dag 1 stået som mor til 2 i stedet for mor, far og lille E. Jeg har stor respekt for dig! Du har ikke et stort netværk i Kbh til at hjælpe dig i hverdagen. Du klarer det hele selv.
  Du har helt ret. Pilotmanden er den der har tabt stort i det her.
  E er så heldig han har dig ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Du er så sej – og jeg er nærmest helt stolt af dig for at tage den bedste beslutning for dig og dit barn.. Shit det må være hårdt at være alene – men sikkert ikke så hårdt som at være sammen med en som ikke vil dig det bedste.. DU ved heldigvis at det er ham der går glip af noget i forhold til jeres søn – og hvis han ikke indser det viser det bare hvor umoden og egoistisk han er!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine V

  Jeg synes du er PISSE HARMERENDE SEJ!! – hvilket jeg har sagt til dig før… JA det er OKAY at føle sig uretfærdigt behandlet, når det er den position du står i. Keep Going, du er god som du er, faktisk mere end da.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Åh har lyst til at give dig en krammet for du gør det rigtige – en dag vågner farmand op og opdager hvor meget han er gået glip af og for bassens skyld må vi håbe det bliver snart! Fandens til drengerøve!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Det kan godt være dine tanker bare er et øjebliksbillede, men hold kæft en vatpik og et skvat, du der er løbet ind i. Og sikke et forbillede for jeres søn… Jeg synes det er sejt, du holder hovedet så højt, som du gør! Bliv ved med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Og hvis du så lukkede de ord og vendinger ud til ham, så ville det være mere end okay.
  Jeg kan sagtens sætte mig i dit sted. Jeg har selv været der. Og ja.. husk altid på at i sidste ende takker din bassemand lige netop DIG ❤️ Tak for en dejlig og ærlig blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Jeg er så imponeret over din styrke og dit overskud. Dit mod til at tage det sidste skridt væk fra alt det negative, velvidende at du ender med at være den der trækker det tunge læs. Men tro mig, det kommer tifold igen!

  Jeg er vokset op med en alkoholisk far, som altid valgte alkoholen frem for sine tre børn.

  Min mor derimod, var der ALTID for os. Og selvom det var lorte hårdt, så blev hun ved.
  Nu har hun fundet lykken igen med en ny mand, som hun snart skal giftes med, (i Las Vegas af alle steder – hvor hun skal føres op af gulvet af Elvis:-)), et dejligt job, et lækkert hus, hun rejser jorden rundt og får oplevet alverdens ting og, vigtigst af alt, så har hun sine tre børn, sine to bonusbørn, sine svigerbørn OG sine to børnebørn, som elsker hende højere end noget andet og VED hvad hun har ofret og været igennem.

  Min far derimod sidder sølle og ensom tilbage uden noget som helst.

  Det mest optimale ville selvfølgelig være, at pilotmanden tog sin opgave som far alvorligt, men når det nu ikke er hans første prioritet, så er det fandme godt, at lillemanden har dig<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, hvor dejligt at høre! Elsker at læse kommentarerne herinde, og jeg kan nikke genkendende til hvad du siger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej
  Jeg har læste med længe men føste gange jeg kommenter 😊

  Jeg synes du er en sej persone der kan rumme riget meget så helt okay at komme ude med lidt lort for gu er det pis hårdt engang imellem er det for os alle knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Puha hvor burde han skamme sig! Helt ærligt, hvad betyder mest? en flaske sprut eller hans søn? Du skal slet ikke have dårlig samvittighed over at have skrevet det indlæg. Men puha hvor jeg føler med dig… tror du har meget ret i det billede du beskriver med at han sidder tilbage som den eneste drengerøv om mange år fordi vennerne blev voksne… var han også så egoistisk da I lærte hinanden at kende? I havde jo ikke kendt hinanden så længe inden I besluttede at få barn.Synes virkelig det er flovt at tænke på de valg han foretager og hans prioriteringer. Hvad havde han regnet med da han drømte om at få barn? at man bare kunne feste løs flere dage om ugen og lade den anden stå med det hele alene…uhh den mand pisser mig af

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg håber ikke at du får dårlig samvittighed, for helt ærligt; det er PISSE unfair den måde du står med alt på. Nogen vil sige: “ej men du skal også huske hvem du forelskede dig, og mon ikke hans spontanitet var en del af det” og bla bla bla, men buttom line er, at det at få et barn er et fællesskab. Og hvis den ene part altid skal trække læsset, så ender eller måske begge med at blive pisse ulykkelige. Det har intet at gøre med om man elsker sit barn og elsker at bruge tid med det – for selvfølgelig gør man det. Men selv mødre (crazy, I know) har brug for luft og alene-tid. Så thumps up for din beslutning om dit nye liv og et “you Go Girl!” For at holde på at jeres søn naturligvis skal have en fridag med sin far !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie tranekær

  Jeg synes at du er dejlig 😚 kærlighed fra Aalborg !

  PS. Her i Aalborg mener vi jo Sjælland er fyldt med voksne teenage mænd, hvis du forstår sådan en 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Hvor er du skide sej, altså!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rutsje

  Suk .. om jeg fatter ham .. stakkels lillemand ♡ Godt han har dig ♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Ja jeg læser så med midt om natten, sådan er det med syg baby 😬
  Det lyder som om dine tanker og følelser er helt berettigede. Egoisme og uretfærdighed er nogle af de få ting der kan få mig helt op i det røde felt. Og det har du da vidst oplevet din portion af. Jeg bliver altid så vred på dine vegne, når jeg læser et indlæg som det her.
  Men jeg er så glad på dine vegne over at du er kommet ud af det forhold, og nu er på vej til et lettere og gladere liv. Selvom det, som du også skriver, til tider er rocker hårdt. Hvad jeg kun kan forestille mig det er. Jeg er heldigvis en af dem der har en MEGET pålidelig, hjælpsom og kærlig mand og far til mine børn, og jeg håber inderligt at du også en dag kommer til at opleve sådan en forhold, for det har du fortjent.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I et dystert rum med stearinlys