Stress

KONCENTRATIONSBESVÆR !

img_0191

Kan det virkelig passe, at det skal være så skide svært at koncentrere sig? Der er altid, når dét man laver, er sindssygt vigtigt, at et fokuseret sind ikke synes at kunne opretholdes. PISSE irriterende, for at sige det mildt. Om det har betydning, at jeg i disse uger er hjernedødt stresset(læs HER hvorfor), er meget muligt. Det ændre dog ikke på, at det er vanvittigt irriterende!

Pt. sidder jeg på en café. Faktisk er jeg flygtet ud af hjemmet for at finde ro til at skrive eksamen et par timer, inden vi skal til jule tam tam hos svigermekanikken i Hillerød! Jeg har fundet et dejligt stille sted i hjørnet, hvor jeg kan sidde fokuseret for mig selv og skrive.. TROEDE jeg. Jeg har nu fået selskab af to engelsktalende gutter, der nærmest sidder på skødet af mig og drikker deres lorte latte, imens de snakker og griner højlydt om deres privatliv. Fair nok. Det er en cafe, jeg befinder mig på. Jeg havde ikke tid nok, til at tage hele vejen ud på uni, så jeg tog chancen og slog mig ned på den nærmeste kaffebar med et håb om, at alle mennesker i dag ville ligge gemt under dynen med de vanvittige tømmermænd, de havde skaffet sig med hjem fra deres vilde julefrokost igår. For ALLE var til julefrokost igår, ik?

Det er ikke muligt for mig at sidde derhjemme, når pilotmanden er hjemme, for han er en lille selskabstrold. Manden KAN IKKE være alene, og han vil gerne snakke om alt og intet – OGSÅ når der virkelig ikke er tid til det. Det er skide hyggeligt..! Det er noget af det, jeg elsker ved ham. Når jeg IKKE har vanvittigt travlt med eksamen. Er jeg ikke til at få kontakt til, ringer han til sine venner. Og de snaaaaaaaaaaakker. Lææææææænge.. Selv med to døre lukket mellem os, kan jeg simpelthen ikke abstrahere fra deres samtaler. SYGT frustrerende at mit fyldte lille hovede ikke bare kan lukke af! Og så pisser det mig lidt af, at jeg ikke kan slappe af i mit eget hjem. Har jeg fx brug for en lille pause med min mobil, eller 10 minutter med fjernbetjeningen i hånden, er min bedre halvdel der med det samme: “Skulle du ikke læse??” …Årrrh fuck af og  lad mig være. TÆNKER jeg.

Brokrøven(mig) stopper aldrig. Jeg bliver ved. Bare vent. Det er terapi for mig, og jeg elsker at lukke lort ud.. Det har i nok opdaget.

I fredags prøvede jeg en ny teknik. Jeg placerede min slatne røv på en stol i læsesalen på uni. Det var rart. Og stille. Ingen snakkede. Jeg kunne læse, koncentrere mig nogenlunde og undgå indre forestillinger om at rive hovedet af folk og bede dem om at holde deres fucking K Æ F T. Jeg var tilfreds med situationen. INDTIL en nørdet lille gut uden nogen som helst form for situationsfornemmelse, sætter sig overfor den pæne herre, der sidder ved siden af mig, og ÆVLER løs. De to fyre kender åbenbart hinanden, og nu skal de selvfølgelig lige catche op på de sidste 6 måneder, hvor de har været adskilt på hver deres valgfag. Seriøst? I en læsesal? Ganske vidst står det ikke skrevet nogle steder, at man ikke må snakke, men så hvidt jeg ved, er det en af de uskrevne regler, de fleste studerene ER klar over. Åbenbart ikke Jens og Gustav, der sikkert ellers er skide søde. Konfliktsky som jeg er, sagde jeg ingen ting. I stedet smilet jeg sødt og smågrinede tilmed, da de refererede til et tilsyneladende sjovt afsnit fra en serie, jeg ikke engang har set! Jeg er jo typen, der ikke rigtig bryder mig om at være til besvær.

Hvorfor er det, at det pisser mig så meget af, når folk ikke har nogen situationsfornemmelse? Jeg kan VIRKELIG ikke døje det. Måske fordi jeg altid selv er OVER-OPMÆRKSOM i forhold til, om jeg med mine handlinger skulle genere andre. Jeg er typen, der bliver flov, hvis min telefon ringer med lyd på et offentligt sted, for hvor er det dog skide irriterende at høre på. Jeg er typen der næsten springer min blære på en flyvetur, fordi jeg ikke vil bede den ældre herre om at rejse sig op, så jeg kan komme forbi. Tænk hvis han har dårlige hofter eller lignende? Jeg er også typen, der kan finde på at vælge min kantinemad efter, hvad der larmer mindst, når det skal indtages, fordi jeg fucking hader, når folk gnasker guleroder eller æbler. Faktisk finder jeg det utrolig vanskeligt at følge med i en samtale, hvis folk laver en særligt irriterende lyd på den ene eller anden måde.

I virkeligheden er jeg bare sindssygt lyd-sensitiv. Det er blevet 10 gange værre efter, jeg er blevet mor. Pludselig snakker alle folk virkelig højt i sin telefon. Små teenagebørn larmer ekstremt meget i morgenbusserne. Højtalerstemmen, der i føtex efterspørger en medarbejder til kassen, går LIGE ind i øregangen. Jeg VED at mange mødre kan nikke genkende til netop dette.

Anyhow. Jeg kan ikke koncentrere mig, og det er pisse irriterende. Det skal lige siges, at det især er i pressede perioder, at ovenstående problematikker opstår.

Tak fordi i lyttede på mit mundbræk. Nu har jeg det LIDT bedre!

God Søndag 🙂

Ps. Jeg har simpelthen ikke tid til at læse mit gylle igennem, så jeg undskylder for eventuelle læsevanskeligheder eller lignende.

Pps. Kom gerne med gode råd, men lad mig først understrege at musik i ørene ikke hjælper mig. Så kan jeg høre mig selv synke. Haha. #igotissues

 

13 kommentarer

 • Tine

  Nå, det her er godt nok et let gammelt indlæg, men INGEN skal tvinges til at høre på folks hyggesnak, når deskal læse. Så nu håber jeg du ser det. På Tagensvej/Nørre Allé (Nørre Allé 49, for at være præcis) ligger KUB Nord, som er et bibliotek tilhørende uni. Der er tre stillelæsesale, mindst. Og der er masser af forskellige studerende, der læser der. Og da du jo netop er flyttet til Østerbro, tænker jeg at det er ret aktuelt, eftersom biblioteket ligger på grænsen mellem Østerbro og Nørrebro. Meget bedre end at tage hele vejen til KUA, hvis man bare skal læser par timer.
  Ellers ville Bogstøtten måske være noget for dig? Ligger også på Østerbro.😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg fatter simpelthen heller ikke dem der snakker på en læsesal. Så find dog et fucking andet sted at vende verdenssituationen!!! Der er også flere stille-læsesale på diamanten, og i den nye afdeling er læsepladserne virkelig gode med super god lampe og egne strømstik og det hele. Der er også små tæpper hvis man fryser lidt og sådan nogle holdere til bøger, så man ikke brækker nakken når man læser 😀 Jaja, det er virkelig de små detaljer der tæller 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ej hvor genialt.. Jeg har faktisk aldrig besøgt diamanten. Ved ikke engang, hvor det er. Men det kunne da være en god ide, lyder det til 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg skældte ud i h&m en dag fordi at deres musik var for højt i baby afdelingen. Men hvem fanden skal høre så højt musik der? Hader når min mand ved at jeg skal koble af bare i 15 min, og så sætter han sig og tænder tv’et. Så kan jeg være høre de der små lavmælte stemmer og den irriterende tv summen.
  Så kender det alt for godt at være lydsensitiv. Så bare brok dig, godt at vide at jeg ik er den eneste der gør det 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Brug læsesalen på CBS- der er SÅ stille, og har aldrig oplevet nogen føre en samtale på biblioteket på Solbjerg. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg har faktisk brugt læsesalen på cbs førhen, men der var det noget med, at man kun kunne booke bord, hvis man gik på cbs, men det kan være der findes andre steder man kan sidde ? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Et lille tip: øverste sal på Kubis (glasbiblioteket ude på KUA) er fuldkommen stillezone!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Årrrh tak! Har tot kigget op på bygningen og tænkt på, om der mon var stille 😁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Sennheiser noise cancelling høretelefoner. Du behøver ikke høre noget, man kan bare slå det til. Det er for vildt, når man er en lydfølsom type – jeg har det meget på samme måde som dig – enten skal der være TOTAL stilhed eller også skal der være white noise i baggrunden. https://coffitivity.com/ er god til sidstnævnte!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg har for nyligt købt høretelefoner med active noise cancellation. Det er det bedste jeg har gjort for mig og mine studier, det er som en bobbel af koncentration. Jeg kan varmt anbefale det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ak

  Mit absolut fucking bedste og kæreste eje er mine Bose Sound reduktion høretelefoner. De har reddet mig fra total sindsyge SÅ FUCKING mange gange (og mit forhold i øvrigt). De er dyre men de lukker lyd ude – og jeg kan ikke høre mig selv synke i dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bor du ikke i nærheden af et bibliotek, for der er der rum hvor man kan reservere og sidde i fred uden forstyrrelse. Kunne det være noget?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stress