Patter, broder lort, tissemænd og 112.

Ville du ikke også føle dig presset, hvis du var Enlige Elma?

14632771_10154193034113952_1922489156_o

Hvilket rådighedsbeløb er passende til en enlig mor med 2 børn? Her taler jeg om de penge, familen skal leve af, når alle de faste udgifter er betalt. Ja, jeg ved det sgu ikke. Det kommer vel an på den pågældende mors omstændigheder. Jeg tror simpelthen ikke på, at der er noget facit. Og hvorfor helvede tror nogle mennesker, at de er eksperter inden for feltet, og dermed har ret til at dømme alle dem, der ikke bruger sine penge “rigtigt”.

De sociale medier booooomer lige pt med artikler, interviews og andre udtalelser på skrift, der tydeliggør, hvor ramte nogle mødre FØLER sig i forhold til deres økonomiske situation. Bid mærke i ordet ‘føler’. Følelser kan du ikke sådan umiddelbart BARE ændre på.

Jeg er sådan set skide ligeglad med om Enlige Elma så har hele 8000 til sig selv og sine børn, efter husleje og diverse faste udgifter er ryddet af vejen. Hvis Elma føler, at dette ikke er tilstrækkeligt, har hun et problem, man ikke må undervurdere! Hun føler sig presset og muligvis uretfærdigt behandlet. Derudover ved vi absolut INTET om Enlige Elmas privatliv. I hvert fald ikke ned i detaljerne. Til de langsomt opfattende kan jeg fortæller, at Elma er en tænkt person.

Måske er Elma som barn blevet banket af sin far, hvilket har gjort, at hun den dag i dag er tvunget til at gå i terapi en gang om ugen. Desværre har Elma ikke haft gavn af hverken psykolog, psykiater eller coach, hvorfor hun ser sig nødsaget til at betale spidsen af en jetjager, for at kunne modtage den alternative behandling, der HELDIGVIS virker på hendes altødelæggende dødsangst, der ellers ville have smadret hverdagen for hende og hendes små børn, søde Sille og lille Luca.

Eller måske har Lille Luca en medfødt hjertefejl, der er årsag til at Enlige Elma og Lille Luca gang på gang må besøge det lokale hospital, afprøve nyt medicin og betale sig fra halv-peberede behandlinger og operationer i udlandet. Eller måske har Søde Silles farmand i sin tid – ved hjælp af psykisk terror – rippet Elma, for alle de penge hun overhovedet havde mulighed for at låne i banken. Derfor trækkes der hver måned nu et ubehageligt stort beløb fra Enlige Elmas bankkonto, så gælden kan blive afbetalt. You never fucking know.

Og lad nu for helvede være med at dømme ud fra, hvordan den enlige mor ser ud. “At dømme ud fra hendes solariebrune hud og kunstige vipper, ser det da ikke ud til, at hun mangler noget. Så må hun jo ha’ penge nok” eller “Hvis man har råd til at købe smøger hver dag, har man også råd til at betale sine regninger” eller “Hende har jeg slet ikke ondt af. Hun kan jo bare lade være med at købe sådan noget dyrt tøj til sine børn, hvis ikke hun synes, at pengene rækker!” Jeg bliver SINDSSYG af at høre på udtalelser som disse. Magen til fordomsfulde mennesker.. I ANER jo ikke, hvad den enkeltes historie er!?

Måske har Solariebrune Solvej et ekstremt dårligt selvværd. Siden hun var lille, har hendes stedfar hakket hende ned ved altid kun at fortælle hvor tåbelig, grim og uelskværdig hun er. Derudover bliver Solvej altid MEGET vinterdeprimeret, og derfor bruger hun et lille beløb i cancer-grillen en gang om ugen. Hun ved ikke bedre, og det er det eneste hun FØLER, der virker. Vipperne er måske en gave fra hendes mor. Det ved du jo ikke en skid om?

Hvis Rygende Rikke hopper i havnen, hvis ikke hun får en smøg i ny og næ til at stresse af med, så lad da for helvede Rikke ryge den skide cigaret. Afhængighedens monster er ikke altid nem at se i øjnene. Fat det dog.

Hvad der for nogle føles som et STORT rådighedbeløb, kan for andre føles som vanvittigt LIDT. Lær og fucking deal with it(alle jer der dømmer). Undskyld mit franske, men jeg bliver simpelthen så røv-provokeret, når jeg møder folks dømmende kommentarer rettet mod enlige mødre – eller hvilke som helst andre folk – der føler, at de har det pisse stramt økonomisk. FUCK hvad Solarie Brune Solvej bruger sine penge på. Hun skal have lov til at have det svært. Fint nok, at du Sasha Lang(dæknavn) har familie i Byrsted, kan flytte derhen og dermed spare en del i husleje. Men jeg ville personligt DØ en lille smule inden i, hvis jeg var tvunget til at flytte til en by som denne, hvor jeg absolut INGEN kender. Fandme nej!

Desuden er det ikke alle, der har energi og overskud til at knokle røven ud af bukserne for derefter at lande et sted på en lyserød sky, hvor alt går knaldhamrende fremragende og pengene aldrig mangler. Fedt for dig, at din psyke er tip-top-funktionel og dit bagland altid er der til at gribe dig, hvis du falder, men faktum er ganske enkelt, at nogle mennesker bare ikke er så skide priviligerede. Trist men sandt.

Jeg er 100% overbevidst om, at der ikke er nogle enlige mødre, der bevidst vælger at sætte sig i lort til halsen. Det er jo ikke SJOVT at være økonomisk presset!? Der er så åndsvagt mange faktorer der spiller ind i hvert enkelt individs situation. Det er meget muligt at huslejen i Byrsted er til at overkomme for selv de hjemløse, men hvis en flytningen til denne lille by betyder, at børnene skal rives ud af deres vuggestuer, børnehaver og skoler, at mor er alene, deprimeret og overladt til sig selv, og hele den lille families liv langsomt bevæger sig hen imod en ULYKKELIG tilstand, så er det naturligvis verdens mest latterlige ide, at flytte adressen derhen.

“Man kan ikke tillade sig at være kræsen”, sagde den fornuftige Bedrevidende Berit, der tjener mere end 4 mødre på kontanthjælp TILSAMMEN. Det kan du fandme tro, man kan. Der er børn i billedet! Jeg kan sgu sagtens sætte mig ind i, at nogle mødre brokker sig over kontanthjælpsloftet og manglende boligstøtte. Hvis man i forvejen sidder stramt i det, og man så pludselig også mister et par tusinde eller mere af det rådighedsbeløb, man måske ENDELIG havde fået til række til det hele, så kan du eddermame tro, at jeg også ville få nedtur på.

Så lad nu være med at dømme alle de mennekser, du i virkeligheden ikke ved en skid om. Vi er allesammen forskellige og HURRA for det!

Inden i angriber min måske provokerende tone i dette skriveri, vil jeg blot gøre opmærksom på, at jeg naturligvis også kan finde et hav af gode grunde til, hvorfor nogle mennesker er så skide fordomsfulde. I virkeligheden er ovenstående 47 linier en smule dobbeltmoralske. Mildest talt. Her kommer jeg og dømmer, DEM DER DØMMER. Jeg ville ønske, at jeg var bedre til at tolerere de intolerente, og jeg øver mig i det dagligt. Når det så er sagt, føler jeg stadig en ENORM og nærmest USTYRLIG trang, til at beskytte “de svage”. I mine øjne er de ikke de svage, men således bliver de ofte fremstillet. Det gør mig så rasende. ALT bobler og koger inden i mig. Min fornuft siger mig, at der er alle mulige logiske årsager til at Bedrevidende Berit eller Sasha Lang, ikke kan sætte sig ind i, hvor vanskeligt livet kan være for Enlige Elma, men mine følelser kører rundt i kroppen på mig, som så jeg en mor slå sit barn. Jeg får lyst til at handle. Jeg får lyst til at råbe højt. Jeg for lyst til at få folk til at fatte noget. Til at åbne øjnene op og se tingene fra en anden vinkel. Det har i hermed et forsøg på.

First of all I want to be loved 
If I can’t be loved, I want to be respected
If I can’t be respected, I want to be recognized
If I can’t be recognized, I want to be accepted
If I can’t be accepted, I want to be noticed
If I can’t be noticed, I want to be feared
If I can’t be feared, I want to be hated

..Tænk lidt over det <3

PS. Jacob Holdt er mit store forbillede og ALLE, der ikke kender ham, burde tjekke ham ud. Ovenfor ser i et citat fra netop denne mand, der beskriver den følelse vi indlejrer i dem, vi ekskluderer med vores ikke-integrerede tænkning. Pludselig giver det hele mening, ik? Vi må møde den anden ved at være åbne og tolerante. Sådan kommer vi altså bare længst!

PS. Hvis man vil læse om dengang, jeg blev overfaldt med en Masai-kniv i Tanzania, kan man læse del 1 HER og del 2 HER.


Hvis man bare ikke kan få nok af Mig og min Tinderbaby, kan man jo passende lige adde mig på snapchat under brugernavnet astaffensen <3 Man skal også være velkommen til at stille spørgsmål og ligende – min snapchat er åben, så alle kan være med 🙂

38 kommentarer

 • Fie

  Jeg er tildels enig. Man har brug for en med dine synspunkter, der kan råbe højt og sige, Hey, der er altid en historie!

  Men! Faktum er jo bare at vi ikke har råd til at det ikke skal kunne betale sig at arbejde. Kan du nævne et andet land, som er mere socialistiske end Danmark og hvor det fungerer? Jeg kan ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg er delvis enig med dig. Men der er mange der låner og låner til højre og venstre, og til sidst sidder i det til op over halsen. Mogen mennesker har altså ikke forstand på penge og får det heller aldrig, det er synd for dem men det kan da ikke være meningen at andre skal betale for deres uforstand, men enige i dit indlæg er jeg dog. Du bringer noget på bane som mange tænker og taler om i disse dage. Men hvis man har et budget og får færre penge, vil det naturligvis ramme dem hårdt med de mindre penge til rådighed Alexandra jeg og Per skal til Tyrkiet næste week-end, vi skal bo noget der hedder Kaya i Side hav en rigtig god tur kæreste og nyd solen hvis den skinner hilsen Ninna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Samantha

  Jeg er fuldstændig uenig med dit opslag, jeg har har fulgt dig fra dag 1 og elsker at læse med, du er hylende morsom og skriver ting som de fleste kun tør at tænke.
  Men men men lige her kan jeg ikke være med, god læsning men uenig – og hvad så?
  Hvis holdning er den rigtige? Det går sku nok at vi ikke er enige alle sammen hele tiden! Så tag en slapper tøser, det er bare tanker….
  Foresæt din skønne blog, den gør dagene lidt sjovere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ja, hvor ville det være kedeligt, hvis Vi alle mente det samme. Kliché. Det ved jeg, men det er jo rigtigt 🙂 Tak for din dejlige kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Puha et svært emne du tager op.
  Jeg er til dels enig – de sociale medier flyder over med fordomme, og dømmende kommentarer, og det er faktisk ikke til at holde ud. Oftest bliver alle folk skåret over en kam, og det er bestemt ikke fair for nogen.
  Men … jeg mener ikke, at man på kontanthjælp skal have mere/lige så meget i rådighedsbeløb, som folk med arbejde. Vores samfund har brug for, at så mange som muligt kommer i arbejde, og jeg mener hurtigt, at det kan blive en sovepude.
  Selvfølgelig vil det for nogen blive svært, og jeg er også godt klar over, at nogle mennesker har brug for en anden slags hjælp, end bare at få at vide, hvor de skal spare henne. Men det kan godt provokere mig, når folk “sætter sig ned” og regner med at tingene sker af sig selv, og at de ikke skal lave nogle “ofre”, fx som i luksusfælden, som omtalt i nogle af de andre kommentarer.
  Fed blog, og debat. Det er nogle gange rart, at du har en anden mening og tilgang til tingene end jeg selv. Det kan få en til at se tingene mere nuanceret, tak for det;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det sjove er, at vi to er enige et langt stykke hen af vejen. Jeg prøver netop blot at give folk et mere nuanceret billede af tingene, og heldigvis føler du, at du er blevet præsenteret for dette 🙂
   Jeg bliver også provokeret når, nogenlunde velfungerende mennesker FEDER den hjemme på sofaen flere år i træk, fordi det ikke kan betale sig at arbejde. Og jeg skriver INTET sted hvor mange penge, jeg mener, at kontanthjælpsmodtagere burde få kontra folk med arbejde. Ingen steder?
   Tak for din kommentar – det er dejligt du ville være med :)!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tidligere shopaholic

  Kære Alexandra

  først vil jeg sige, at jeg elsker din blog og dine indlæg. Dette indlæg er dog det mest uintelligente indlæg, jeg er stødt på. Jeg kan se, at du er en intelligent kvinde, men det her indlæg hører simpelthen til i kategorien ”skrevet af en sinke”. Problemet er de præmisser du bygger dit indlæg på, som er:

  1. Hvis man har børn, og særligt er enlig uden arbejde, har man automatisk ret til flere penge end resten af det (arbejdende) samfund.

  2. Hvis man er syg, særligt psykisk, skal man have mange penge, for man skal have råd til alt det man vil, fordi man netop er syg, og ingen kan sætte sig ind i det.

  3. Det arbejdende folk behøver ikke så mange penge, fordi de ikke er psykisk syge og burde være ovenud lykkelige for det.

  Jeg kan se, at du er i gang med din kandidat, så det er nok ikke fremmed for dig, at et samfund bygger på præmisser (common sense), som alle (læs: flertallet) er enige om. En af disse præmisser er, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det er ikke bare en præmis, det er en nødvendighed for, at samfundet kan fungere og også nødvendigt for, at vi som samfund kan støtte de mindre heldige, du nævner i dit indlæg. Den præmis udelukker samtidig din præmis om, at det for nogle (psykisk syge, enlige arbejdsløse med børn osv.) godt skal kunne betale sig ikke at arbejde. Det er blandt andet derfor, at mange i denne tråd bliver oprørte, fordi dine præmisser strider mod de præmisser, der er nødvendige for, at et samfund kan fungere, og i øvrigt strider dit indlæg mod tanken om almen retfærdighed. Samtidigt er dit indlæg en enorm provokation for de mennesker, f.eks. Mette, der også har kommenteret denne tråd, der arbejder hårdt, men i sidste ende sidder med et lavere rådighedsbeløb end mange enlige på kontanthjælp. Dit indlæg virker ugennemtænkt, uintelligent og argumentationsniveauet er på et stadie langt under det, man kan forvente af en kandidatstuderende. Der er ingen grund til at kaste dig over mig med: ”du har ikke prøvet at være psykisk syg”, ”du har ingen børn”, ”du har ingen ret til at udtale omkring det her”, som du har gjort ved f.eks. Line, for det ved du ikke noget om. Jeg synes ellers du plejer at være åben over for, at andre kan have en anden mening end dig, men udtalelser som ovennævnte peger på det stik modsatte. Det er bestemt ikke intolerant at mene, at det skal kunne betale sig at arbejde, at det ikke skal være luksus at leve på kontanthjælp, at man må stoppe med at ryge/drikke/shoppe, når man ikke har råd til det, og at man må sørge for at leve for det, man nu har. Flere intelligente (og sjove!) indlæg fremover og mindre af den her slags volapyk, tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg er ikke enig med ét eneste af de tre punkter, du åbenbart antager, at jeg tager stilling til. Det er muligvis det, du finder mellem linierne på min TANKESTRØM, der selvfølgelig ikke er hverken gennemtænkt eller fyldt med gode argumenter. Mit mål er ikke at fremstå intelligent og ej heller fornuftig. Jeg fortæller blot om de følelser, der vælter op i mig, når folk dømmer mennesker, de på ingen måde kender. Jeg synes, at du med din kommentar virker meget fordomsfuld,?og at antage, at jeg burde være mere intelligent end alle mulige andre blot fordi jeg er i gang med at tage min kandidat, virker helt skørt i mine øjne. Jeg har på mit studie gennemført faget “kritisk tænkning og argumentationsteknik”, og er udemærket klar over at du kan jorde samtlige af mine indlæg, hvis du bevidst leder efter god argumentationsteknik, for det finder du sjældent her på bloggen. Der er mange måder at være intelligent på. Du har styr på din retorik, og det er rigtig fint.. Og så må jeg vidst beholde resten af mine tanker for mig selv 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tidligere shopaholic

   Jeg kan godt se, at du er meget ambivalent omkring mange ting her på din blog. Det er også helt i orden, og du skal have lov til at mene og skrive hvad du vil. Filmen knækker for mig, når du skriver indlægget som om, at man er en komplet idiot og et uempatisk menneske, hvis man ikke er enig i det du skriver i indlægget. Det kommer meget klart til udtryk i din kommentar til Line, hvor du antager en masse om hende, du ikke ved noget om (hvem sagde fordomsfuld?) og nærmest siger, at hun udtaler sig dumt, fordi hun ikke passer ned i din kasse af, hvem der må udtale sig om emnet. Hvis du med fordomsfuld mener, at jeg synes det skal kunne betale sig at arbejde uanset situation, så er jeg bestemt fordomsfuld. Jeg har dog ingen steder i min kommentar nævnt, at psykisk syge ikke skal have hjælp, det skal bare ikke være økonomisk, som er den underforståede løsning i dit indlæg. Når nogen fremstiller et indlæg som dette, der er kontroversielt og strider mod al form for retfærdighed og common sense, forventer jeg nogle gode argumenter. Havde du haft nogle (reelle) argumenter ville det have givet et nuanceret billede, men fordi dit hovedargument er, at det er synd for dem og ingen kan sætte sig ind i deres situation, og at det derfor er okay, at de bruger en masse af skatteborgernes penge, bliver dit indlæg plat og useriøst. Til din kommentar om, at kandidatstuderende ikke klogere end alle mulige andre, ved vi vist begge, at det er en kendsgerning at uddannelse er lig med højere intelligens. Du har rejst en del i Afrika, hvor den kendsgerning er meget iøjnefaldende, det burde derfor ikke være fremmed for dig. Jeg synes, at du virker ret umoden i forhold til den kritik, der bliver givet til dette indlæg, din kommentar (og opfarenhed) til Line og mig peger på, at din tankegang er ret ensporet og at du ikke er særlig (vel)reflekteret i forhold til dette emne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg kan godt mærke, at jeg virkelig har fået trykket på nogle knapper hos dig, og det er jeg da bare rigtig glad for. Hvis du i fremtiden forventer gode argumenter for følelsesladede skriverier, er det ikke her du skal læse med. Jeg skriver min tankestrøm ned – sort på Hvidt. At der så er nogle, der får lyst til at debattere emnet jeg tager op, er bare dejligt. Og jeg er altså også rigtig glad for, at der faltisk er nogle, der synes, at jeg giver et godt, nuanceret billede af tingene med det jeg skriver. Højere uddannelse er lig med højere intelligens? Really? 😀 Ej, det må du simpelthen ha’ sagt i en joke? Det er meget sort/Hvidt, synes du ikke? Og det argument holder tydeligvis ikke stik, når jeg jo er igang med en videregående uddannelse og åbenbart skriver et indlæg, der kunne have være skrevet af en sinke ? 😉 Du er en sjov type, og hvor er jeg glad for at du kommer med din mening, for det viser jo hvor forskellige vi er. Igen vil jeg gerne understrege, at jeg på intet tidspunkt nævner, om det skal kunne betale sig at arbejde. For der er jeg enig med dig – selvfølgelig skal det dét. Jeg er jo ikke komplet idiot. Jeg ved godt hvad der skal til, før samfundet kan fungerer, men derfor strider mine følelser stadig mod min fornuft. Jeg synes sgu bare, det er så synd og at det må være så hårdt for dem der er presset. Og jeg ville ønske, at folk på diverse sociale medier ville stoppe med at kaste dømmende kommentarer efter dem, der FØLER sig presset. That’s it.
   Og så må jeg lige fortælle dig, at Min kommentar til Line ER lidt dømmende ja. Det har du ret i. Jeg følte mig provokerede og skubbede lidt tilbage med et glimt i øjet. Jeg troede at min dobbeltmoralske sarkasme ville være tydelig at spotte, men jeg kan godt fornemme, at du ikke helt fangede den. Jeg er sikker på, at Line er et herligt menneske ig jeg tænker absolut ikke dårligere om hende, fordi hun ikke er enig med mig 🙂 Er faltisk overbevist om, at min allerbedste veninde er af præcis sammen holdning, som både dig og Line. Bare for at sætte det lidt i perspektiv.
   Men tak fordi du gad at deltage aktivt her på min blog. Du har lige motiveret mig til endnu et indlæg, og det er altid rart, når man føler, at andre mennesker giver en noget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tidligere shopaholic

   Jeg forventer ikke argumenter for fremtidige følelsesmæssige skriverier. Som jeg nævnte i min første kommentar elsker jeg din blog. Langt de fleste ting du skriver om, tror jeg, at de fleste (inklusive mig selv) kan relatere til. Det gælder særligt retfærdigheden i fordeling af opgaver (eller mangel på samme) i dit hjem, der får de flestes sind i kog. Det er ting, som de fleste kan relatere til, og hvor de fleste også ville bande meget over sådan noget (også her). Men som sagt kan det være svært at finde opbakning (forståelse) omkring emner, hvor nogle skal have mere, for ikke at arbejde, fordi de af (flere) årsager ikke kan arbejde. I tråd med, at du nævnte din veninde, der var ligesom Line og jeg, har jeg også en veninde, der kunne have skrevet dette indlæg. Hun mener for øvrigt, at forældre til småbørn, der har begået kriminalitet skal have lov at afsone i hjemmet (vi snakker også for mord), hvilket hun slet ikke kan se, at jeg kunne være uenig i. Selvfølgelig kan vi stadig være venner på baggrund af det, og jeg er sikker på, at hun også synes, at jeg er (lige så) skør på nogle områder. Du har dog helt ret i, at der generelt er meget hetz mod folk på overførselsindkomst og det er ikke i orden, hverken på de sociale medier eller andre steder. Der kunne man godt ønske sig lidt mere tolerans og hjælp i form af rådgivning om økonomi (budget), juridisk hjælp i forhold til sagsgange og sagsbehandlere, der rent faktisk er en reel hjælp. Jeg mener dog ikke, at der skal sælges elastik i metermål i form af fleksible rådighedsbeløb. Der er man (som samfund) altså nødt til at sætte grænser. I forhold til kommentaren omkring uddannelse og IQ, så hænger det sammen. Følgende citat er fra en artikel bragt i informationen (https://www.information.dk/moti/2013/06/kampen-klogeste-verden): ”»IQ er forbundet med uddannelsesniveau, som igen er forbundet med livsindtægt. Der er helt sikkert en sammenhæng,« siger Anders Gade som er lektor i Psykologi på Københavns Universitet.” Mener, at du også studerer på KU, så du kan sikkert fange ham der, og spørge yderligere ind til det. Desuden er der masser af forskningslitteratur, der peger på det, så der kan du også søge i KU’s databaser.
   Jeg er da glad for, at jeg kan inspirere dig til yderligere indlæg, det ser jeg frem til at læse  Lige et ps.: det er altså ikke ment som ”hate” på din person, og jeg mener bestemt ikke, at du er en sinke. Den kommentar var udelukkende rettet mod indlægget og dets indhold. Jeg har før rost dig for din blog, men jeg vil også have lov til at skrive, når jeg mener, at det er en ”ommer” 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Indholdet ER mig. Det er indholdet i mit hovede, der er skrevet ned på parpir. Ja, jeg kan sikkert godt finde ham psyko-duden, men så meget værdi ligger jeg overhovedet ikke i en eller anden lektors udtalelse i en artikel. Du kan sikkert finde en med samme uddannelse, der siger det stik modsatte. Sådan er verden jo så spændende. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • surkælling

   Hey “tidligere shopaholic” eller skal vi bare kalde dig Line? Synes godt nok du nævner Line og hendes kommentar for tit :D.
   Du er en af de der sørgelige typer som altid vil have ondt i numsen over at andre får lidt mere end du gør. For uha det er jo så uretfærdigt. Prøv lige at være lidt mere sympatisk, en kvinde kan og skal ikke give op på sin identitet og følelse af selvværd bare fordi hun havner i en dårlige periode og får offentligstøtte. Du skal være glad for at du har det godt og tjener dine penge og bidrager til et godt samfund. At du hjælper de svage og dine medmennesker. Hvis du selv en dag havner i samme situation vil du være taknemlig. De folk som måske bliver ramt psykisk har bidraget til samfundet før de kom i den her situation. Du forventer vel også selv at hvis du nogensinde får brug for hjælp vil du kunne få det, uden at folk skal sidde og dømme dig på om du har falske negle eller ej. og til din kommentar om at en uddannelse er lig med højere intelligens, GÅR JEG STÆRKT UDFRA DU IKKE HAR NOGEN UDDANNELSE !!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tidligere shopaholic

   Jeg hedder ikke Line, og det vil Alexandra også kunne bekræfte, i forhold til, at hun kan se de emails, der bliver indtastet i kommentarfeltet 🙂 Jeg nævner Lines kommentar (ligesom jeg også nævnte Mettes) fordi den illustrerede den dobbeltmoral, som Alexandra udviste. På intet tidspunkt har jeg nævnt, at samfundet ikke skal hjælpe de svageste, selvfølgelig skal der være et sikkerhedsnet, vi lever trods alt i et velfærdssamfund. Blot mener jeg, at der ikke skal gives yderligere økonomisk støtte som resulterer i, at det ikke kan betale sig at arbejde. Jeg beklager mange gange, hvis du har opfattet det som om, at jeg mente, at de slet ikke skulle have noget. Så kan jeg godt se, at du synes jeg er et usympatisk menneske. Men jeg mener stadig, at kontanthjælp og andre ydelser skal bidrage til, at man kan overleve og ikke leve et liv i luksus med unødvendigheder som f.eks. falske negle, solarie og extensions, det er ikke rimeligt, at skatteborgerne skal betale for den slags luksus. Jeg forventer ikke selv, at skatteborgerne skal være med til at betale mine falske negle eller andre luksusting. Til kommentaren omkring uddannelse og intelligens sætter jeg dette citat ind, som jeg også satte ind i kommentaren til Alexandra: Følgende citat er fra en artikel bragt i informationen (https://www.information.dk/moti/2013/06/kampen-klogeste-verden): ”»IQ er forbundet med uddannelsesniveau, som igen er forbundet med livsindtægt. Der er helt sikkert en sammenhæng,« siger Anders Gade som er lektor i Psykologi på Københavns Universitet.” Hvis du studerer på et universitet kan du bruge deres databaser til at søge på området, der eksisterer rigtig meget forskningslitteratur om området.
   Til min uddannelse kan jeg sige, at jeg har en lang videregående uddannelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bella

  Så fint skrevet. Jeg er helt enig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg er vild med din blog og snap og elsker din ærlighed. Og vi kan jo alle være uenige og det er vi her.
  I bund og grund synes jeg man skal være taknemlig for de økonomiske muligheder der i DK. Vi er så heldigt stillet. Jeg kan godt forstå at det må være hårdt at få skåret i sin kontanthjælp, boligstøtte mm. Men så må man kigge på sit budget og ændre hvor det er muligt. For det er ikke småøre man får udbetalt.
  Jeg er selv enlig mor til 2 og på barsel med den yngste og modtager barselsdagpenge. Og fordi at al sagsbehandling ift boligstøtte, børnetilskud mm tager en milliard år, har jeg nærmest ikke en krone når de faste udgifter er betalt. Men hvor fedt er det ikke at man kan få barselsdagpenge, så jeg kan ikke klage. Jeg må i stedet droppe nyt tøj, rugbrødsmadder til aftensmad et par gange om ugen osv. Ja jeg ville elsker at få ordnet negle, have den nyeste iPhone, ja jeg kunne blive ved men sådan er virkeligheden ikke. Tænk hvis man ikke boede i DK, hvad gjorde man så økonomisk. Jeg har tidligere arbejdet med folk der ikke kan stå til rådighed for arbejdsmarkedet og er flere gange blevet rystet over hvordan mange bruger deres penge og hvad de forventer de skal have/gøre med deres penge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ja, jeg er helt enig. Man skal være taknemlig for al den hjælp vi får her i Danmark. Men det ændre ikke på, at nogle har rigtig svært ved at administrere sine penge, og derfor kan føle sig ekstremt presset. Nogle mennesker er jo så presset psykisk at de ikke engang kan overskue at ligge ind på sin netbank, og det synes jeg, at man skal have i baghovedet FØR man begynder at dømme dem, der ikke føler de kan overleve på deres rådighedsbeløb 🙂 Men ja, jeg er også enig med dig et langt stykke hen af vejen. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg er helt enig i dit budskab! Man kan ikke sætte sig i andres sted før man selv har været der, MEN!!! Jeg synes du mangler den nuance, at det er de få der ødelægger det for de mange. For jeg tror som dig, at langt de fleste kæmpe en gigantisk kamp for at få alt til at hænge sammen. Men der er nogle som melder ud, “hvorfor skulle jeg arbejde, når jeg kan få det samme af staten?”, og det er faktisk dem der er det allerstørste problem. For de skaber de usle fordomme. Det gælder både folk der får økonomisk støtte, men det gælder jo også de få ballademagere, som ødelægger det for langt de fleste indvandrere/flygtninge.
  Og så er jeg lidt enig i en af de ovenstående kommentarer – man må også prioriterer nogle ting. Det gør de fleste der ikke får økonomisk støtte jo også 🙂
  Men fedt du kan skabe noget debat, det er det der gør alle klogere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ja, den nuance har jeg helt sikkert ikke fået med i dette indlæg. For det kan du have så meget ret i. MEN!! 😉 Det er her man må forsøge at møde hvert individ med et åbent sind og lade være med at pådutte en kontanthjælpsmodtager nogle dårlige egenskaber eller hensigter, man blot har oplevet at en anden kontanthjælpsmodtager er i besiddelse af 🙂 Det blev lidt rodet, men jeg håber du ved, hvad jeg mener 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vil først og fremmest give dig ret i, at folk er alt alt for hurtig til at dømme. Når det så er sagt, så syns jeg nogle gange at systemet har været for gavmilde ved kontanthjælpsmodtagerne, vel og mærke dem der er fuld i stand til at arbejde, men ik gider lette røven. Jeg sidder som mor til tre, gift og begge i fuldtidsjob med et rådighedsbeløb på 7000kr om måneden. Ja, det er selvvalgt at vi har tre børn, og ja, det er selvvalgt at vi valgte at tage studielån under uddannelse for at forsørge to børn, og dermed betaler tilbage nu. Men jeg har svært ved at forstå at man som enlig mor, med alle de ydelser der nu følger med, skal have større rådighedsbeløb end en familie på 5. Det må ikke blive en hvilepude at være på kontanthjælp, fordi man får så meget udbetalt, at det ikke kan betale sig at arbejde. Hvad andre har af indkomst og udgifter går jeg ikke så højt op i, men jeg syns bare at alle der kan arbejde, skal gøre deres for at give tilbage til fællesskabet, så vi kan passe på dem der ikke er i stand til det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Og det er jeg enig med der i. Dem der er i stand til at arbejde, skal selvfølgelig gøre en indsats for at finde et. Men jeg synes stadig ikke, man kan dele det op i beløber. Som sagt er det jo forskelligt hvad folk har af udgifter, og der kan være alle mulige gode grunde til, at man ikke kan få det til at løbe rundt.
   Tak for din kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej 🙂 Først og fremmest vil jeg gerne starte med at rose din blog rigtig meget. Jeg elsker at læse med, og synes virkelig at du laver nogle gode indlæg, som sætter tingene i perspektiv.
  Hvad angår dette indlæg er jeg dog ikke umiddelbart enig med dig, men jeg kan sagtens se, hvor du vil hen.
  Som udgangspunkt er jeg enig i, at man ikke bør dømme andre, eller skære alle over én kam uden at man kender dem. Samtidigt mener jeg dog også, at det i nogle tilfælde er nødvendigt, for at holde sammen på fællesskabet og sikre, at nogle ikke bare udnytter systemet.
  Jeg er klar over, at der er nogle mennesker, der bliver særligt ramt af kontanthjælpsloftet på en måde, som ingen mennesker – end ikke Sasha Lang, finder rimeligt. Samtidigt er det min klare holdning, at alle “almindelige” mennesker burde kunne leve for de penge, selvom de evt., har lån i banken udgifter til psykolog eller lignende. Det er jo en prioriterings sag, og jeg er fuldt ud bekendt hermed efter 4 år på SU, hvor der ikke er råd til meget andet end faste udgifter. Det kan vel ikke komme bag på nogen, at man må give afkald på forskellige goder, når man lever på kontanthjælp?
  Der er (som udgangspunkt)tale om en midlertidig ydelse, som man modtager indtil man kommer i arbejde, og personligt ville jeg være træt af, at denne ydelse gav modtagerne mulighed for, at leve præcis lige så godt, som dem, der hver dag arbejder for pengene. Ønsker man derfor et større rådighedsbeløb, så må man få et arbejde – sådan er det nu engang at leve af overførselsindkomster.
  Jeg er dog selvfølgelig enig med dig i, at situationen for nogle kan være meget mere kompleks end dette. Desværre er det bare sådan at systemet ikke kan favne alle, og der vil altid være nogle der bliver ramt. Dette har intet med kontanthjælpsloftet at gøre, idet andre tiltag er sat i værk for at afhjælpe dem, der har brug for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg hører, hvad du siger, og jeg er også med dig et langt stykke af vejen, men jeg er bare stadig af den opfattelse, at man ikke BARE kan få sig et arbejde, fordi man ønsker et større rådighedsbeløb. En ting er, at man det i nogle brancher synes at være umuligt at finde et ledigt job. En anden ting er, at ikke alle – som tidligere nævnt – er i stand til at varetage et arbejde. Selvfølgelig må man prioriterer sine penge, når der ikke er mange af dem, man jeg er overbevidst om, at det kan være ekstremt uoverskueligt at kaste sig ud i. Jeg ved ikke helt præcist, hvordan man skal løse problemet. Jeg er blot af den holdning, at det ikke skal undervurderes. Uanset hvor latterligt folk bruger deres penge, kan de have det rigtig svært. DET skal der var plads til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg er dybt, dybt uenig i dit opslag – for en gangs skyld. Jeg vil IKKE knokle og betale min skat til folk, som brokker sig over ikke at have nogle penge, men som stadig har råd til at ryge og få lavet negle. Jeg er sådan set ligeglad med, hvad folk bruger deres penge på – men i situationer hvor, især enlige mødre, synes de mangler hist og her, ja så mister jeg respekten. Vi bor i så priviligeret et land og alle får støtte, hvis der er behov for det. Men så må Elma og hendes unger flytte ud, hvor de har råd til at bo og skære ned på dyrt tøj og solarie. Jeg synes det er et tåbeligt indlæg, virkelig.
  Nu bor jeg selv i Aarhus og studerer. Pengene er små, men jeg har selv valgt det! Jeg har ikke råd til at få lavet negle, solarie eller dyrt tøj, selvom jeg har arbejde ved siden af – fordi jeg har valgt, at jeg hellere vil have en høj husleje i stedet. Vi kan ikke bare få og få – og samtidig brokke os.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Jeg har det lidt som dig, Line. Ikke fuldstændig, men jeg har det også på den måde, at folk må prioritere deres udgifter. I bedste Luksusfælden-stil, når eksperterne siger “I bruger 1.000 kr. om måneden på cigaretter”, så må man simpelthen droppe det. Og ja, jeg ved godt, at det kan være svært at droppe dem, men så skal man i hvert fald heller ikke klage over, at man ikke har råd til at leve. 1.000 kr. kommer man langt for i et madbudget f.eks.
   Jeg bor selv i hus med min kæreste og der er bare nogle ting, som jeg ikke kan mere, fordi udgifterne er store og indtægten knap så stor. Men det er mig selv der har valgt det, så jeg kan ikke rigtig tillade mig at klage. Så må jeg prøve at mindske nogle udgifter og det har vi gjort ved at opsige vores tv-pakke samt få billigere telefonabonnement – det er lige 760 kr. om måneden vi sparer.

   Når det så er sagt, så er der helt sikkert nogen, der sidder hårdt i det rent økonomisk og det er ikke fair, at skære alle over en kam på dén måde – man skulle hellere øge indsatsen overfor dem, der rent faktisk godt kan arbejde, men ikke gider lette røven. Sagt meget firkantet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   TIl dig Anna:

   Læs evt min kommentar til Line. Jeg forstår sagtens, hvad du mener. Og jeg kan godt forstå, hvordan du kan se tingene fra den vinkel, som den ikke-ryger, du højst sandsynligt er. 🙂 For mig at se, er det bare ikke så simpelt. Personligt kunne jeg smadre tv’et nogle gange, når de sender luksusfælden, fordi jeg simpelthen synes, at værterne er så inkompetente og fordomsfulde, som man kan være. Penge, penge, penge..(Det er self også en del af programmet – ad) De skulle i stedet skaffe deltagerne en psykolog. Deltagerne i luksusfælden har jo mistet overblikket. Og okay. Nogle af dem er lidt små-retarderede, men ellers kan jeg et lang stykke hen af vejen følge deltagerne. Det er ikke holdbart blot at ligge et stramt budget. Man skal finde ind til kernen i det hele. Nå, det var en anden snaK. Haha 🙂
   Og SÅ enig med dine sidste 4 linier! 🙂
   Tak for din kommentar! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Kom igen Line når du er blevet ældre og selv har fået børn. Det gør noget for rummelighed og empati – for de fleste!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

   Jeg har et barn og har masser af empati, men ikke for folk i f.eks Luksusfælden hvor de ikke vil sælge en playstation f.eks eller bruger 40000 kr om året på energidrikke. Det er ting der godt kan undværes og som ikke er livsnødvendigt så som mad, tøj på kroppen osv. Det handler om prioritering og det er ikke alle der magter det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det kan du tro vi kan. Jeg brokke fra mig nu af og til jeg dør, hvis jeg har lyst. Om jeg så var født med en guldske i røven, kunne jeg stadig brokke mig. DU kan ikke bestemme, hvornår det er okay for andre mennesker at føle sig pressede. DU kan ikke vurdere, hvornår det er okay for andre mennesker at have det svært. Du kan forsøge, men jeg synes det er en smule tarveligt. Faktum er, at KUN det menneske, der sidder med følelsen, kan mærke netop denne. Og det må man sgu ikke undervurdere. Gell-lack på neglene eller ej!
   En kommentar som din, Line, giver – for mig at se – et billede af, at du er et menneske, der aldrig RIGTIG har været nede og skrabe bunden. At du er et menneske, der aldrig RIGTIG har været afhængig af noget.. En pige der aldrig RIGTIG har været psykisk KAPUT. Og højst sandsynligt også en pige uden børn. Hvis jeg antager netop dette, giver din kommentar god mening for mig. Du ved ikke bedre. Og dette skal ikke forståes som en nedladende kommentar smidt lige i fjæset af dig. Jeg forsøger blot at åbne op for de tanker, dine ord sætter i gang hos mig. Jeg bliver ærlig talt lidt provokeret. Mest af alt, fordi jeg – som sagt i indlægget – ikke er god til at tolerere, når folk er intolerente.
   Endvidere studser jeg over, at nogle folk ofte vælger at angribe med følgende argumenter:
   “Du har selv valgt at få børn”, “Du har selv valgt at være sammen med en sømand”, “Du har selv valgt at læse medicin”, “Du har selv valgt at k’be et dyrt hus”. Og hvad så? Må det så ikke være svært? Alt det vi selv har valgt, skal vi bare elske eller holde kæft om? Det giver ingen mening?
   Skal vi alle sammen være mestre i at se ud i fremtiden, så vi dermed KUN kan foretage gode og sunde valg. ALT i livet har vi jo nærmest selv valgt. På den ene eller anden måde. Men bare fordi Enlige Elma selv har valgt at få to børn med den mand hun elskede, at bo i dyre københavn og dermed placerer sine børn i institutioner i nærområdet, så betyder det sgu da ikke, at Elma nu ikke har det pisse stramt over, at hendes mand er skredet, og at hun nu ikke har råd til at blive boende der hvor hendes små guldklumper har det allerbedst. Man må godt have det pisse hårdt og nogle valg, man SELV har taget. Efter min mening. .
   Når det så er sagt. JA, vi er skide priviligerede i Danmark. Og Det skal vi også være taknemmelige for. Og ja, det er da latterligt dumt at bruge penge på solarie og gucci tasker, hvis man i forvejen knap har råd til smørø på brødet. Men vi ved ALDRIG, hvorfor nogle er drevet så langt ud, at de ikke kan administrere sine penge. Vi kan ikke alle sammen være skide fornuftige ligesom dig, Line 😉
   Tak for din kommentar. Det var helt rart, at der blev lagt op til lidt debat. Og skønt at vi alle er så forskellige 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  🙏🏽🙏🏽

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er vild med dig! Helt og aldeles!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anet

  Enig 😊 Vi må være bedre til ikke at dømme hinanden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg har aldrig kommenteret på nogen som helst blog før, men for fanden, hvor jeg føler, at et “amen” (sagt som en stor, fierce drag-mama) er på sin plads her!
  Jeg beundrer virkelig dig og din måde at belyse tingene på!
  You rock!!!
  (Skrevet fra en, som ikke mangler noget, men som alligevel kan sætte sig ind i, hvor hårdt det må/kan være for nogen!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Årh tusind tak for din søde kommentar Mia!! Det er altid fedt at høre det, fra folk der ikke mangler noget. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Patter, broder lort, tissemænd og 112.