Om at være mor med tømmermænd.

En mors VIRKELIGE bekendelser #3

Jeg har hermed tænkt mig at fortsætte min lange liste over, hvor jeg som mor springer over, hvor gærdet er lavest.

I kan læse mine to første befriende(er der mange, der siger) indlæg HER og HER.

img_1448

Nu til mine nyeste synder:

I går fik min 16 måneder gamle søn både chips, dip, pizza OG cola, som jeg for få måneder siden prædikede om, at jeg ALDRIG kunne finde på at proppe i sådan en lille unge grundet det store indhold af koffein. Ups.

Jeg “glemmer” pænt ofte at vaske bassemandens dillertjavs efter et bleskift, med mindre guldklumpen altså har været så venlig også at levere en kage til Mutter. Er der choko-mousse langt op af ryggen, vasker jeg selvfølglig lorten af – for det meste uden at få afføring på mine egne fingre. Lucky me.

Jeg bider STADIG drengens negle, hvis ikke jeg har en negleklipper i nærheden, og kløerne er så lange, at de kunne kradse hul på både andre og ham selv. Saftey first!

Min dejlige mini-me får 2 til 3 flasker modermælkserstatning hver nat, fordi jeg ikke MAGTER at tage kampen og vende ham af med lortet.

Jeg bilder mig selv ind, at lillemanden ikke fryser sine fingre udenfor, da han bliver stiktosset, hvis jeg forsøger at tvinge en vante ned over hans søde, bette hånd. What to do!?

Vi indtager morgenmad med fjæset plantet direkte foran flimmerkassen i et forsøg på at få mest muligt mad ned i dunken på den lille livlige skid, der helst ikke sidder stille i en højstol i mere end 3 minutter af gangen.

Jeg snyder min dreng til mysser ved at tilbyde ham sutten, for derefter – på et splitsekund – at erstatte sutten med min egen kysseklare mund. MØS! Jeg ELSKER møsser og kan simpelthen ikke lade være.

Når babys fedtede fingre er smurt ind i mad eller andre lækre sager, sutter jeg dem gerne rene, hvis min trætte røv er for doven til at lette sig for at hente en klud.

Placeret ved siden af vores ellers fine og Instagram-venlige pusleplads er en skål med vand i. Vand vi dypper vores skumklude i, når babys nummer skal vaskes ren for puha. Dét vand bliver måske vidst nok kun skiftet lige så sjældent, som jeg spiser grøntsager. Så kan i selv forestille jer, hvor lækkert det er. Ej, det er faktisk klamt.

Jeg har muligvis ikke amme-hjerne mere, men jeg garanterer jer for, at i sjældent vil møde et så glemsomt menneske som jeg er. Det går blandt andet ud over de der skide D-dråber, som skal gives HVER dag og åbenbart er pisse vigtige for barnets udvikling. Jeg vil næsten vove at påstå, at sønnike har smagt saftevand flere gange end D-dråber det seneste års tid. Er det meget forfærdeligt?

I sidste måned brugte jeg fisens børnepenge som et tilskud til en rejse til tyrkiet, den nybagte mor simpelthen ikke kunne undvære, da det er hele 6 MÅNEDER siden, hun sidst opholdte sig i sydens varme. Stakkels mor. I denne måned har vi INGEN penge.

3 ud af ugens 7 dage, får den kræsne bassemand serveret pasta med pesto, eller endnu bedre, ketchup, til aftensmad, da trætte Mama og Papa dermed er sikret en mæt lille skid, der forhåbentligt ikke vågner flere gange, end det kan tælles på en hånd.

Hvis jeg er i tvivl om, hvorvidt sønnike har høj feber, får han et skud Panodil uanset hvad inden sengetid. Så sover han så dejlig tungt, og mor kan se ‘Top Model Curves’, ‘luksusfælden’, ‘Dagens Mand’ eller andre latterlige tv-programmer helt uden afbrydelser.

Jeg ELSKER, når det lykkedes mig at starte en leg op, som baby gider at fortsætte helt for sig selv, så den mobil-afhængige mor, kan få en stund med hovedet dybt begravet i fjæs-bogen, Snapchat eller Instagram.

Apropos mobiltelefoner overvejer jeg at installere min drengs fingeraftryk på min iPhone, så han selv kan lege med min telefon lige når han vil. Er det meget pinligt, at han allerede nu har fattet, hvordan man tænder apparatet?

I takt med spilopmagerens dage i vuggestuen, strækker jeg afhentningen af ungen længere og længere. Til en start(da jeg ikke studerede) blev han samlet op SENEST kl 13.30.. Nu ligger min smertegrænse på 15.30, hvis mit skema altså ikke er skyld i, at jeg må hente ham endnu senere. Tid for mig selv, er SÅÅÅ tiltrængt. Det er som om, det aldrig helt er nok.

…Nok om mine bekendelser som mor. Jeg sidder jo nu med nærmest dårlig smag i munden, og får pludselig et stort behov for at fortælle jer, at knægten bruger cykelhjelm, får leveret sætningen “jeg elsker dig” og 10.000 kys hver dag. Jeg vugger ham i søvn ved det mindste pylder og gør alt i verden for at han skal føle sig anerkendt. Jeg bruger mere tid end du overshovedet kan forestille dig på at google opdragelse og andre baby-ting, fordi jeg vil være sikker på, at min lille dreng har det godt, føler sig set og hørt, og at han en dag vokser op og bliver en ordentlig, betænksom, empatisk, tolerant, kærlig og lykkelig mand, der hviler i sig selv og fungerer godt med andre mennesker.

img_1445

Jeg er blot så pisse hamrende frustreret over, hvor åndssvagt stort et pres alle medierne – herunder ISÆR de rosenrøde blogs og Instagram profiler – ligger på nybagte mødre. Dette indlæg har netop til formål, at bryde med alle de skide perfekte måder at være mødre på. Vi gør forhåbentlig alle sammen det bedste, vi magter.

Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen.. Det kan være RØV hårdt at være blevet mor, og hvis ikke der er plads til nogle gange at springe over, hvor gærdet er lavest, så ved jeg ganske enkelt ikke, hvor vi ellers skulle få overskuddet fra. Fuck skidt, snavs, ørevoks og sure tissemænd. Og fuck ideen om, at vi 24/7 som mødre skal sidde og glo vores lille barn ind i øjnene og anerkende ham i HVER en grimasse, klumpen viser. Og Fuck de solbrille-krævende Instagram profiler, der giver et tamt forsøg på at udstråle overskud, så alle vi andre kan stresse over den kilometer høje vasketøjsbunke, vores plettede køkkengulve og farverige legetøj, der flyder i hver en krog af vores u-rengjorte lejlighed.

Jeg er en vanvittigt kærlig, tålmodig, omsorgsfuld og engageret mor. Det må være nok <3

Go’ dag til jer 🙂

Ps. Mon ikke der er nogle, der kan nikke genkendende til mine bekendelser, eller selv har nogle helt andre i vil bidrage med? #sammenervistærkere #livetsommor


Er man den nysgerrige type og ønsker at se mere til mig, pilotmanden og vores lille tinderbaby, skal man være velkommen til at lure min Instagram profil lige HER<3

45 kommentarer

 • Mette

  Er først fornyeligt blevet en fast læser, og har derfor ikke læst dine indlæg om “en mors VIRKELIGE bekendelser” før nu! Men, jeg tror faktisk jeg ELSKER dig – jeg kan genkende mig selv i ALT du skriver, og nu gider jeg faktisk ikke have dårlig samvittighed længere. 😄❤️ Du har lige fået mig til at indse, at jeg er mor på MIN måde, og det betyder ikke at jeg ikke gør det godt! Jeg vil fandme ha’ lov til at sige at jeg er sej, og min søn har alt hvad han har brug for. Måske mig tager nogle lette løsninger, men en glad mor = glad lillemand. 😊 Så TAK søde dig. Du fortjener en medalje for dit ærlige og livagtige skriveri her på bloggen. 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Zandra

  Jeg er glad for jeg ikke er den eneste der ikke magter sutteflaske kampen. Længe leve MME😝
  Kan du nævne nogle ting/lege du laver med ham efter vuggestuen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg har lige noteret det ned, og så laver jeg et indlæg om, hvad jeg leger med lillemand efter vuggeren 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Tror alle kender til den dovne rutine. Jeg sidder med min skrige unge på armen 2 mdr gammel, han har tøjet på fra igår med en lille lækker gylpeplet på ærmet og har ikke skiftet strømper i 4 dage! Og hans dyne har han lige gylpet på men hvad en stofble dog ikke kan skjule! Jeg kom ikke engang halv igennem de vitaminer man bare skal have som gravid, og de d dråber er ligesom fredags slik jeg husker det sku kun 1 gang i ugen! Jeg har hyret en rengøringsdame til at gøre rent men helt ærligt så roder her så meget at hun ikke kan komme til. Min baby skal altid hænge på armen når jeg endelig får mig taget sammen til at lave noget. Er jeg mon den eneste der pynter på sagen og fortæller sp hvor godt det går og hvor god han er til at sove? Selvom jeg mest har lyst til at sætte mig på hendes skød og græde snot over hvor hårdt det er at være mor?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Du er ikke den eneste. 😅 Helt fra start af frygtede jeg, at sundhedsplejersken ville tage Lillemand fra mig, hvis jeg fortalte, hvordan jeg virkelig havde det 😜🙈😄

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina M

  Jeg vil gerne lige pointere, at vores efterhånden sygelige trang til renhed, er grunden til at der er SÅ mange allergikere dags dato. Skidt og snavs, og bakterier er dybt nødvendige for små børn, og man siger faktisk at børn der vokser op med hunde blir klogere. Pga baktusserne. Jeg er HELT sikker på at det samme er gældende for en snasket vandskål ( skift dog til vådservietter, det er sååååå meget nemmere ), et ikke-støvsuget gulv, og en lidt snavset diller.

  Min unge råber MAAAAAD når man kommer gående med pizza bakker. Han er 20 mdr. Han jubler så også når han ser et hoved broccoli, så tænker at de to ting udligner hinanden.
  M ved godt hvor chips og slik befinder sig i køkkenet. Han kommer “kun” i bad to gange om ugen. Nogle gange kun en gang. Det er kun halvanden måned siden han holdte med flaske om natten, af præcis samme årsag! Jeg magtede ikke kampen. Nu sover han så 50% af tiden i smørhullet når han vågner om natten, for jeg gider på ingen måde tvinge ham til at blive i sin egen seng. Så helt ærligt: Det var sgu federe at gi ham den flaske, og så nyde roen i egen seng :o)

  Men min dreng er SÅ hjælpsom og kærlig og sjov og i helt fantastisk trivsel. Igår havde vi en taske og en pose med retur fra legestuen, og Mikkel insisterede at bære den ene. “Mikke hjælpe, Mikke hjælpe” blev han ved at sige. Fucking nuttet altså :oD Man kan godt lave søde og dejlige og velopdragne unger på chips, og pizza og pasta :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Vi lever sååååå højt på allergiundskyldningen… når ungene body er helt grå på maven er vi enige om at det var et helt bevidst valg ikke at støvsuge i en måned… Han sq jo nødig få allergi…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Nej, det kan vi jo ikke ha 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Tak for dejligt befriende indlæg. Opdagede din blog midt i mine mange lange nat amninger da min søn var 1 mdr og anbefaler den til alle mine veninder der har børn/skal ha. Minus dårlig samvittighed og underholdning under amning. To fluer med et smæk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ej, det er jeg bare glad for at høre ! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  D-dråber – hvad er det 🙈😝 Spøg til side…. mine 3 har max samlet fået en hel flaske af det skidt til sammen…. Deres ve og vel mv har aldrig fejlet noget. Om det er dovenskab eller glemsomhed, tja – det må guderne vide! 😉 Nr 1 var 3 år før han smagte noget med sukker…. nr 3 er nu 18 mdr og kan både sige cola og lade – og indtager det med stor stil 🙈 Flovt – tja – men mor får fred og barnet har en fest de 2,5 sekund det tager at kværne en mælkesnitte! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   ..Og 2,5 sekunder er bare SÅ unervurderet nogle gange !!! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anabell

  Først, TAK for en fantastisk blog med ærlighed. Er så træt af alt det lyserøde “alt er nemt og perfekt”.

  Jeg har en lille basse der ikke er glad for at sove (kæft jeg er træt), så laver han nr 2 i bleen lige når han for en gangs skyld er ved at overgive sig til drømmeland, lader jeg som om at jeg ikke lige hørte den massive strøm der blev lukket ud.. Shyy

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Mange ting tager jeg ikke tungt på, men lige netop at lade lort blive i bleen i lang tid, er ikke okay! Tænker hvor meget det må svie på den bette mås 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det kan godt være jeg er helt blank, men hvorfor svier det? Det har jeg aldrig tænkt over at det skulle gøre? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Min skønne datter på 18 mdr. har en mor der er herre dårlig til at børste tænder på hende.. fordi kampen er simpelthen for stor. Så det bliver kun når der kommet alt for meget slik indenbords og i weekenderne.
  D-dråber fik jeg ikke som barn og min datter får rigtig ondt i maven af det – så mon hun dør af det? jeg har i hvert fald ikke taget skade. 😀

  Jeg sutter også fingerne rene hvis ikke jeg gider hente en klud.

  Hun får også slik og kage (ikke hver dag)..

  Men ved du hvad? Hun er det bedste jeg har og jeg elsker hende højere end livet selv.. og hun er glad, trives og udvikles som hun skal.. Så jeg er en god mor 😀 BASTA

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Ja, kan kun sige tjek, tjek og tjek!
  Dog bruger vi ikk vand ved puslepladsen, men vådservietter, selvom vi er lige ved håndvasken. Han får Sempergrød og ikke “mors” hjemmelavede.
  Han kan sagtens have det samme tøj på 2 dage i træk selvom der er spildt.
  Sidst men ikke mindst bliver han plantet foran tv’et hvis han er ked, og gerne med reklamer. Noget af det eneste der kan få han til at tie helt stille.
  Tak igen for de ærlige indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Tak fordi du gider at dele! Det gør mig altså ret glad! Så er jeg nemlig ikke alene 😅😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ginna

  Jeg kan se mig selv i mange af de der situationer 😅😂 jeg valgte bevidst at lave pusleplads i vores grimme og ikke særlig hyggelige bryggers, så det er tæt på en håndvask.Jeg vidste nemlig allerede inden, at vores vandskål ikke vil bblive skiftet så tit 🙈 jeg var en “dårlig” mor allerede inden han blev født 😂(hvor jeg i øvrigt glemte vitaminer så ofte, at jeg ikke engang kom igennem den 1. Pakke jeg købte )

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Haha.. samme her med de der vitaminer 🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Super sjovt indlæg! Jeg har ikke selv børn, så ved sgu ikke helt hvordan jeg skal forholde mig til alle de overspringshandlinger du skriver om. Det vil jeg derfor ikke kommentere på. Til gengæld forstår jeg ikke hvorfor du ikke bare sletter den der Instagram profil? Mine veninder synes det er ærgerligt at jeg ikke har insta, fordi jeg jo så ikke kan følge fitness-tøser og den slags. Og dog er mine flotte og utrolige slanke veninder meget utilfredse med deres kroppe. I wonder why….. kan du se hvor jeg vil hen, når du sammenligner dig selv med insta-mødre? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg kan godt abstraherer fra dig. Det er ikke noget der ødelægger min hverdag. Men jeg bed der er mange der ikke kan. Og derfor mit indlæg ☺️ Og desuden elsker jeg min egen insta profil 😂 Haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hold kæft, jeg elsker dig for de her indlæg! Jeg er så glad for, at du råt for usødet fortæller hvordan det OGSÅ er at være mor. Og jeg er ikke et sekund i tvivl om, hvor højt du elsker lillemanden.
  Herhjemme bliver baby ofte puttet i det beskidte tøj, han har haft på hele dagen og rengøring er (næsten) kun noget der praktiseres, når der kommer gæster. Krummer på gulvet er da udmærket legetøj??
  I dag har han fået havregrød til aftensmad og da han sov, ringede jeg efter pizza. Kun til mig.
  D-dråber får han kun fordi kæresten husker det.
  Og den med skålen ved puslebordet. I sidste uge vaskede jeg skålen, da der var kommet slim i bunden af den. AD!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Haha .. Der kom du lige med 4 mere punkter, jeg lige så godt kunne have haft på listen.😂 Den med slim i skålen, har jeg altså også oplevet mere end en gang 😅🙈💩 Tak for din Nice kommentar!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Du kan også med fordel putte i det tøj han skal have på næste morgen. Bum bum. Tid sparet om morgenen 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det gjorde jeg før hen Altid.. Men de kloge siger, at det er godt med rutiner , såjeg PRØVER at huske, at skifte ham til nattøj 😁😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Min dreng på 3,5 måned slikker glædeligt glasur af mine fingre og sutter på vingummier. Det får ham altså til at stoppe med at skrige😉 Og han kan skrige højt!!! Når jeg vil ha tid for mig selv bliver han lagt foran vores 47″ fjernsyn… Hvis han skider når jeg giver flaske om natten så “har jeg ikke lagt mærke til det”- jeg er sgu træt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Du lyder som en awsome mor! Den med lorten om natten, har jeg også lavet en gang eller to. Heldigvis skider han oftes i dagstimerne. Nice 😏 Tak for din kommentar. Den gav mig lige et godt grin 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louisa

  Yes, et bad-mom-indlæg – og hvor var det bare sjovt! Grinte højt til flere af tingene 😂 Og ja, kender selv til både den med natflaske, D-dråber, dillertjavs, og tv til maden! OG til alle de gode ting, du også gør ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   FEDT at høre, at man ikke er alene. Elsker simpelthen når i gider at bruge tid på lige at smide en kommentar. Sådan 💪🏻😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt skrevet…. jeg stemmer i! Sad netop i dag og sagde til mine svigerbasser, at vi hellere må vende mindste guldets soverytme med Sundhedsplejsken (NOT)… da min lille fis på knap 4 måneder sov 5 min fra 14-18 i dag! I stedet for at kæmpe med ham grædende i barnevognen – så endte han med at se ramasjang sammen med farfar og storebror (3,5 år) …. vi spiste dertil kanelstang (klokken var 16:30 ca.) og fik chailatte og STOR hyggede!
  Store skiden fik 2 skriver rugbrød (en af dem med Nutella) til aften og lille skid sov fra 18 og blev puttet i sengen kl. 18:45 – da moren havde fået mad og nu havde overskud til, at tage ham ind fra bilen (han sov med babyalarm derude) og putte ham… just i case at han vågnede og ville ha babs!
  Så meget for en glansbillede dag hos PS – og nej, du er ikke den eneste mor der springer over hvor gærdet er lavest 😉 Men du er en af de få der tør skrive om det – hvilket er fedt! På min snap vises usødet med råt også fra vores hverdag… min blog (kommende hjemmeside Norvillo.dk) er bare ikke i en blodgade hvor jeg smækker sådan et lækkert til på indlæg op 😉 så elsker at du gør det… kæmpe YAY til nemme løsninger.
  PS. Støvsugede i dag nullermænd op på størrelse med en fed mus (måske jeg sku støvsuge lidt oftere???)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Nemme løsninger er The shit! Fedt du deler dine bekendelser med os andre. Du er alt for fed! Altså som i awsome, Nice.
   Ps. Vores støvsuger brander sammen og slukker efter kun 2 minutters støvsugning. Måske det også er et tegn💁🏻😏

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg er på mange områder det andre kalder en speltmor. Min barn fik chips i går (det var en del af aftensmaden). I dag spiste vi vafler med pølse og købt pesto o sofaen. Mens jeg satte Cars på og primært kiggede ned i min Ipad og passede mit job.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det lyder sgu også hyggeligt. Og ikke særlig speltkusse-agtig 😏😘

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  OG i øvrigt, så er jeg helt sikker på lille manden har det helt som han skal. Også selvom om hans mor (som de fleste forhåbentlig) er lidt doven i ny og næ :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Taaaaak for den kommentar også,. Det var sødt sagt 😍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Der er sgu ikke noget i det der sådan seriøst forarger mig 😉 …og jeg er pædagog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

   Er kæmpe fan af din bog vil jeg starte med at sige.
   Jeg har sgu også sprunget over hvor gærdet er lavest….jeg er er også MEGET glemsom, så du er ikke ene om den trælse ting😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Dejligt at høre! Godt du deler det med os andre 😍 Og tusind tak for dine søde ord !

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det kan jeg li’ at høre Julie! 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg har netop puttet min dejlige, mætte, glade og yderst tilfreds tøs på 3 mdr. I en body med en lille klat bæ på ryggen, i en dyne der igår blev tisset på, og Idag blev gylpet på. Mor her var simpelthen for træt til at skifte tøj og sengetøj. Men hey – barnet har det godt. Det må være det vigtigste. Måske et bad er på sin plads i morgen. Hehe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Hahaha😂 Hvad baby ikke ved, har baby ikke ondt af . Siger man ikke det ? 😄

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Bare rolig, vi glemmer også de skide D-dråber og kom til at give min søn muggent rugbrød sidst, og jeg havde ærlig talt ikke opdaget det! Men altså ingen er perfekte, og folk lyver meget om det på Instagram

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Allekan lave en lille fejl, og muggent brød er jo ikke værst. Tror jeg 😄

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at være mor med tømmermænd.