Kære Lillemand

Hvorfor fanden bander jeg så røv meget? Advarsel: indeholder stødende sprogbrug!

13632774_10153936218643952_130701324_o

Siden jeg var en lille skid, har jeg lært, at det er forkert at bande. Det er forbudt med fy-ord. Alligevel har jeg benyttet mig af både bande- og skældsord hver evig eneste dag. Mest i min dagbog, i mine tanker og nu her på bloggen, hvilket jeg på det seneste har fået en del høvl for. Men HVORFOR? Hvorfor har folk så pisse svært ved at tolere mit tilsyneladende barske sprogbrug. Og hvorfor har jeg så stort et behov for at være grov i munden? Og i mine tanker? Ja, hvorfor fanden snakker og tænker jeg så røv grimt?

I forlængelse af mit indlæg om spelt- og urtekusserne fik jeg en del fordømmende kommentarer på baggrund af mit voldsomme sprog, der i virkeligheden er mine tanker kastet direkte fra min hjerne og ned på papiret uden nogen form for hensynstagen til, hvordan de måske kunne blive opfattet af modtageren i den anden ende, hvorfor det er fuldt ud forståeligt, at jeg i løbet af få minutter modtog de første kritiske kommentarer. Jeg bliver dog ærligt talt en smule provokeret af, at folk tror de kender mig samt udfører den sygeste psykoanalyse over mig som person ud fra ét fucking indlæg, hvor jeg måske ikke ligefrem snakker, som jeg ville gøre på et besøg hos Dronningen. Derfor har jeg sat mig for SELV at forske lidt i, hvorfor jeg har så stort et behov for at være  ekstrem, og hvorfor nogle mennesker simpelthen ikke kan tåle netop dette.

Hvis jeg er rigtig vred, har slået mig eller er blevet såret, bander jeg for at reducere oplevelsen af smerte. Kender i det, hvor man ved en fejl tyrer storetåen ind i dørkarmen eller taber noget voldsomt tungt ned over lilletåen? I et forsøg på at lindre smerten bander man: “Fuck, av for satan, røv, pik, lort.. Shit, det gjorde ondt!”. Det er en måde at overleve smerten på. Det er det i hvertfald for mig. Hvis jeg blev fyret fra mit job eller droppet af min kæreste til fordel for en anden, ville jeg højst sandsynligt også fyre lidt mundbræk af. Ikke fordi, at det skulle gøre mig til et sejt og barskt menneske, men fordi det afhjælper min trang til at smadre en tallerken eller smække en dør. Det hjælper mig til at holde vreden, smerten og sorgen ud. Det hjælper mig til at få luft fra og afløb for mine følelser, der sommetider kan være vanskelige at håndtere. De skal fucking ud. Væk med dem.

Kender i dét, hvor man føler noget så sindssygt stærkt, at de acceptable danske ord simpelthen bare ikke er nok. Ligepræcis sådan har jeg det ofte. Jeg bander som et bidrag til overdrivelse. Jeg bander fordi, det – for mig at føle – forstærker effekten og opfattelsen af det, jeg gerne vil sige. Har jeg fx. smagt en rigtig god bøf på en lækker restaurant inde i indre by, føles det ikke tilstrækkeligt blot at sige det således. Jeg føler et stærkt behov for at klargøre, hvor FUCKING god den bøf, den var.

Nogle bander for at få opmærksomhed. Det gør jeg også. Faktisk vil jeg vove at påstå, at langt størstedelen af dem der bander, nogle gange udtrykker sig gennem voldsomme ord for at blive hørt. Ikke nødvendigvis bevidst. Lad mig bruge mig selv som eksempel, da jeg nødigt øsnker at træde nogle over tæerne to gange på én uge. Hvis jeg har en sjov historie, en god kommentar til en diskussion i en større forsamling, en vigtig pointe i et blogindlæg eller lignende starter jeg ofte min talen op med ordene ‘Shit’ eller ‘Fuck’. Det sammen gør jeg, hvis jeg slår mig, og ingen lige umiddelbart har set det, men jeg har folk omkring mig, der ville reagere, hvis jeg tiltrækker opmærksomhed omkring min ulykke. En ganske naturlig og ubevidst måde at reagere på i en sådan situation, tror jeg. Mit banderi er en dybt indgroet vane, hvorfor jeg ikke altid tænker over eksempler som disse, indtil nu hvor nogle stiller spørgsmål eller snarere dømmer mig på bagrund af mit sprog. Derfor har jeg i den seneste uge lagt en god portion energi i at kigge lidt ind ad og fundere over mine og måske også andres følelser, når det kommer til at udtrykke sig og at modtage mindre populære sagte eller skrevne ord.

Bandeord er for mig – blandt andet – en sproglig forstærker, hvorfor det er mig en gåde, at nogle mister respekten for mig, mener at jeg er umoden eller sågar uintelligent, fordi jeg smider en grim glose ud af gabet i ny og næ. Mit valg af ord og måden de bliver anvendt på, er absolut ikke ensbetydende med, at jeg er et uintelligent menneske. Det er sgu da en latterlig antagelse? Sorry.

Andre løfter pegefingeren, da de ikke mener, at mine kraftudtryk er nødvendige. Nødvendige for hvem? De er nødvendige for mig, og eftersom det er min blog og MIG, der skriver på denne, er det vel MIG, der vurderer, om mit ‘fuck’ og ‘sgu’ er nødvendigt. Jeg er klar over at ord som ‘kusse’, ‘pik’, ‘fuck’, ‘lort’ og lignende kan give NOGLE læsere en ubehagelig følelsesoplevelse. For nogle er bandeord sjove og fantastiske, og for andre opfattes et sådan sprogbrug som værende både upassende og stødende, da banden desværre har en kedelig tendens til at blive opfattet som forbudte ord. Derfor overtræder jeg selvsagt nogle folks grænser, når jeg træffer valget om, at skide 47 saftige gloser us i fjæset på folk.

Mine bandeord anvendes IKKE som et forsøg på at forstærke min indentitet og/eller give omverdenen et indtryk af, at jeg er en barsk person. Det er jeg ikke. Overhovedet ikke. Selvfølgelig kunne én teori sagtens være, at det var formålet, da jeg i sin tid som barn startede på de franske gloser. Det er meget muligt.

Anyhow. Det skrevne medie er vanskeligt at håndterer. Mine indlæg bliver læst og opfattet på et utal af forskellige måder. Du kan accepterer mine franske gloser eller lade være. Det ændre ikke på, hvordan jeg har tænkt mig at føre min blog; nemlig ærligt og uden filter som den person jeg er.

Jeg snakker jo ikke grimt til mit barn: “Heeeej lille Bassemander. Kan du lige få fingeren ud af røven og rende hen og hente dit fucking legetøj. Så bliver mor fandme glad. Ik’ også skat?” ..Det sker jo ikke. Og ja, jeg har behov for at forsvare mig selv. Det er vel meget normalt, hvis man føler sig lidt misforstået? “Hvil i dig selv. Du behøver ikke at forklare dig.” ..Jo, jeg gør. Det har jeg lyst til. Det er muligvis et tegn på usikkerhed, hvilket giver fint mening, for jeg er sgu ret så usikker på mig selv en gang i mellem. Dog har dette indlæg været en ganske glimrende selvterapi. Jeg kan godt li’, at kigge ind ad en gang imellem og blive lidt klogere på, hvorfor jeg gør, som jeg gør.

Jeg er som jeg er, jeg tænker som jeg gør, og jeg skriver præcist hvad jeg tænker. No way om jeg ligger et filter på, fordi mine skriverier for nogen kan virke stødende. Det gør jeg i den virkelige verden sommetider. Men ikke her. Det her er mit frirum. Og jeg bander. Meget. <3

Tak til alle jer, der kan tolerere mig. Det betyder virkelig meget for mig, for jeg bliver ærligt talt pisse ked af det, når jeg modtager meningsløs kritik. Det skriver jeg mere om i et andet blogindlæg.

Ha’ en skide go’ awden 🙂


Følg med på instagram HER eller add mig på snapchat under brugernavnet astaffensen.

 

 

 

 

 

43 kommentarer

 • Michelle

  Jeg synes du er fuldkommen fantastisk 😄 Jeg bander selv som en havnearbejder og kan godt genkende den med, at det fandme bare ikke er nok at beskrive noget, uden at sige hvor fucking meget man mener det! Du beskriver det spot on 😅 Derudover er du pisse sjov, og tydeligt både følsom og intelligent, så alle de pjattede kommentarer om hvad du bør og skal, dem skal du sgu ikke tage dig af. Du er god 🙌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Tak Michelle <3 Er glad for, at du ved præcis, hvad jeg mener 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klara

  Jeg kan slet ikke finde det blogindlæg folk skriver om på din Instagram profil… Hvor er det😫

  Og band du bare videre!! Det sker der sgu ikke noget ved 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det skulle gerne ligge på forsiden nu, hvis du lige scroller et indlæg ned. Jeg havde åbenbart fået skjult det på mystisk vis 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therese

  Jeg synes du gør det vanvittig godt.. Jeg elsker når der er et nyt blogindlæg fra dig😊👍 jeg bander lige så meget som dig, ikke over for mine børn eller på mit arbejde men ellers bander jeg som fanden i helvede og det er der ingen der skal sige at jeg ikke må! Er træt af at folk skal være så korrekte og analysere så meget…!!! Men pisse fed blog du har, jeg elsker den… Keep up The fuckinng good job👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Du pisse fed og et vanvittigt lækkert modstykke til alle de stuerene og pisse kedelige mommy-blogs! Bliv ved! Jeg får det så meget bedre med mig selv og min rolle som mor når jeg læser med hos dig!!
  Mange hilsner en pisse usikker nybagt mor ✌🏻️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det er jeg fandme glad for at høre !!! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Fest indlæg ❤️ Og ville lige sige at.. Undersøgelser viser faktisk at det med at bande er et tegn på høj intelligens. Du kan selv Google det og så kan alle bandeordspolitikusserne gå hjem og ligge sig. Møs

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sol

  Det er satire, det er vanvittigt velformuleret, og hun gør det provokerende pragtfuldt! Debat og kritik må være påregnelige, interpersonelle følgevirkninger, der i sidste ende kun styrker sitet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Nu er jeg nu følger/læser og jeg kunne rigtig godt tænke mig nogle fact om dig i et indlæg? Så som navn, alder, by, arbejde osv? Hihi

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det kan da være, at jeg snart skal lave sådan et “hvem er jeg” indlæg 🙂 Ligger lige et i kladder og brygger lidt på det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  JEG ELSKER DIN BLOG!! Også netop pga din lige fremme måde at skrive på, det er virkelig noget jeg kan forholde mig til. Vi er ude i en diskution her hjemme om hvad vi skal kalde vores søns (afføring 😂) ja jeg siger lort, da det er det jeg syntes det er. Det er jo ikke prut som min kæreste ynder at kalde det. Prut og lort er jo ikke det samme 😂 Band alt det du vil og kald tingene det de er! 👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Haha.. Nej prut er vel en definitionen af luft fra maven, der selvfølgelig har sin udgang ved nummeren. Er der mere med en luft, er det sgu ikke længere en prut. Haha.. Ligesom der er forskel på bøvs og bræk. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  FUCK, røv, loooort, årk satme (aaleren!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej.

  Håber ikke jeg kommer for tæt på nu. Men kan du lave et indlæg om “at gå til hjernevrideren” (psykolog) hvordan er den proces for dig? Har du fået noget ud af det? Er det tabu? Bliver du et bedre menneske af det? Jeg ved ikke hvordan du skal gå til den angående indlægget er bare meget intresseret i at høre hvordan det er for dig at dele dine tanker og gå til psykolog. (Uden at du behøver fortælle hvad kernen handler om)

  Håber ikke jeg er for nærgående. 🙂

  Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det gør du bestemt ikke 🙂 Det vil jeg faktisk rigtig gerne. Kan ikke love at det bliver lige foreløbig, da jeg er lidt presset for tiden. Men det har hele tiden været planen at skrive lidt om dét og få brudt tabuet, der er omkring emnet.

   – Tak for lige at minde mig om det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg har en kandidatuddannelse og arbejder som forsker og jeg bander også. I en sådan grad af min kæreste ofte påtaler hvor grimt jeg taler . Det er af flere af de samme årsager som dig.

  Bander dog ikke specielt meget på på skrift og jeg jeg siger hellet ikke at jeg var ude ar skide når jeg taler med hvem som.helst. det er det egentlig de færreste jeg bruger den frase til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MamaCat

  Jeg var én af dem, der forholdte mig kritisk til dit forrige indlæg, men det var ikke din skrivestil (skrev også jeg godt vidste du satte det på spidsen og nyder du gør dette generelt), men jeg påpegede dit budskab, hvilket jeg fandt dobbeltmoralsk – og fortsat gør 😉 Jeg har absolut intet imod bandeord, tværtimod, jeg bruger det også flittigt. Igen, jeg stod af på tilråbene mod én gruppe mødre (som du valgte at kalde urtekusser deslige, whatever), som du bad om at holde sine holdninger for dem selv – fair nok, det blev bare råbt lidt for meget over i et rungende ekko der hed “I er for meget og det vil jeg belære jer om at slappe af med”. You see!?
  Faktisk var det i sidste ende langt mere dine læseres kommentarer, der fik mig til at sidde tilbage med en “hold da kæft, det langt ude samfundsklasse 5, der det” hvilket fik mig til at stoppe op i mine fordomme og gå i seng. Livet er simpelthen for kort til at kaste med mudder i den virtuelle verden. PEACE!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg ved hvad du mener, men det var ikke sådan mit indlæg var tænkt. Nogen forstod min det, andre gjorde ikke 🙂
   Men forstår godt, hvad du mener

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Og du har så fucking ret!!
  Bliv ved med at være lige præcis den du er, for du er en pisse fed og skide ærlig person!! og det kan jeg godt li’ 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • FUck hvor er jeg VILD med dig! Tænk sig at du kan skide 47 grimme gloser ud i fjæset på mig og fuldstændig ramme hovedet på sømmet, på hvorfor JEG bander så meget som jeg gør! Længe har jeg ledt efter et SÅ velformuleret og velskrevet blogindlæg, til trods for store gloser/armbevægelser! Jeg er sgu fan!!! KH En rookie i morbloggerverdenen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   årh taaaaaj Fantasimor! Og held og lykke med Bloggen ! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg tror, du har helt ret i, at det gennemsnitlige menneske ikke bryder sig om ordet kusse. Det fandt jeg da ihvertfald ud af. 😀 Meeeeen, jeg sidder ikke og overvejer mine ord, når jeg skriver dem. Det er i al fald sjældent. Jeg fyrer det ned i lynets hast, lige som jeg tænker dem. Det er nok lige voldsomt og provokerende nok for nogle. Og så synes jeg i øvrigt, der er forskel på at jeg som voksen – blandt andre voksne(med humor) – smider lidt om sig med ord som Kusse, pik og patter, i forhold til hvis en lille 4 årig rendte rundt og råbte det af folk anvendt som et skældsord. Det hele kommer an på sammenhængen ordet bliver brugt i, og der – synes jeg selv – at jeg gør det på en humorist måde. Men måske min humor bare ikke er så pisse god 😀 haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Clara Bugge

  Kære søde du.
  Rigtig fint indlæg og jeg tror, du har ret i, at der er mange, der anvender bandeord på samme måde som dig. Bl.a. for understrege sin pointe, udvise en følelse på en voldsommere måde m.m. Jeg læser faktisk dansk på KU, og i sidste semester havde vi om brugen af bandeord, og hvorfor de bliver brugt, og de eksempler, du kommer med, er oftest grunden. Desuden viser studier også, at brugen af bandeord ikke betyder, at man er uintelligent eller dårligt formuleret, men at det også er en måde at gøre sit sprog personligt. Det betyder altså, at sprogets udvikling har medført, at måden, vi bander på i dag, er en måde at udtrykke sig på. (OK, du bander så ekstremt meget – men det er jo på skrift, du lyder nok ikke sådan til hverdag, som du også selv påpeger) Men selv i gamle dage bandede man også – der var det bare andre bandeord, man anvendte. Så der er faktisk belæg for, at dit brug af bandeord ikke har noget med din intelligens at gøre, men at det er en måde at personliggøre dit sprog (=du er selvfølgelig ikke uintelligent, og det var virkelig tarveligt skrevet af vedkommende). For mig at se gør det ingenting, at du bander, selvom jeg dog (og jeg har ingen børn) blev ret ked af at læse dit indlæg om speltmødre. Du havde helt sikkert ikke i tankerne at kritisere folk, men sådan læste jeg desværre det også. Det hænger nok sammen med, at jeg ser “kusse” som et nedladende ord. I dette tilfælde tænker jeg, at du (måske) også ville tænke det samme, hvis din søn rendte rundt og kaldte folk for “kusser”. Det kan det gennemsnitlige menneske nok ikke særlig godt lide i hvert fald. Det er ikke ment som kritik, blot en anden måde at se det på.
  Men jeg synes, du skriver sjovt, og du bryder absolut grænser, og det er dejligt at se i blogland. Jeg elsker at læse din blog, og jeg har fulgt med siden start – og jeg bliver ved endnu! Jeg håber, du læser min kommentar positivt, for det er kun det, den er ment som. De bedste tanker til dig og din lille familie. <3 Hav en dejlig aften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg tror, du har helt ret i, at det gennemsnitlige menneske ikke bryder sig om ordet kusse. Det fandt jeg da ihvertfald ud af. 😀 Meeeeen, jeg sidder ikke og overvejer mine ord, når jeg skriver dem. Det er i al fald sjældent. Jeg fyrer det ned i lynets hast, lige som jeg tænker dem. Det er nok lige voldsomt og provokerende nok for nogle. Og så synes jeg i øvrigt, der er forskel på at jeg som voksen – blandt andre voksne(med humor) – smider lidt om sig med ord som Kusse, pik og patter, i forhold til hvis en lille 4 årig rendte rundt og råbte det af folk anvendt som et skældsord. Det hele kommer an på sammenhængen ordet bliver brugt i, og der – synes jeg selv – at jeg gør det på en humorist måde. Men måske min humor bare ikke er så pisse god 😀 haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg elsker din blog, og særligt din brug af sproget. Det er en sand fornøjelse at alt ikke skal pakkes pænt ind i flotte og fine ord altid. Men at du kalder en skovl er en skolv og en spade er en spade.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg læser det uden problemer, mine tanker er sprogmæssigt heller ikke særlig stuerene. Jeg kan godt sende en KÆMPE sviner afsted til kæresten mens han er i rummet uden han aner det 😏 men jeg kom til at tænke på noget, da jeg læste dit indlæg.. Måske man bruger forskellige bandeord i forskellige omgangskredse/steder i landet? Eller at folk der læser dine indlæg ikke ligger trykket samme sted som du gør i dine tænker.. Den samme sætning kan lyde ret forskellige afhængig af hvordan man ligger trykket? Men… Der er selvfølgelig også nogen, som bare ikke kan klare mosten.. Det må jo så være deres fucking problem 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ja, det tror jeg du har ret i. Har ofte tænkt på at skrive lidt om, hvordan jeg snakker. Mange tror der ryger den sygeste amager-accent proppet med diverse bandeord sagt i et højlydt toneleje. Det er bestemt ikke tilfældet. Jeg er den sygeste Jyde og snakker virkelig stille og roligt. Mange siger, at min måde at ligge trykket på minder meget om Nynnes fra nynnes dagbog. Der er jo virkelig stor forskel på, hvordan man så vælger at læse det, hvilket gør det lidt “farligt” en gang i mellem 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • A-S

  Jeg er vild med dig og din stil!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ingelise

  Du har da så meget ret. En god gang bandeord er fandeme bedre end at smadre det halve af huset når man bliver gal, eller når noget gør ondt. Og det hjælper! Så band du bare videre søde ven.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Pisse fedt!! Du gør det igen. Tager ordene ud af munden på mig. Jeg bander fandme ligeså meget selv også her hjemme. Og ja det er nemlig en god måde at udtrykke sig på, for virkelig at få følelser ud på og beskrive hvor godt noget er. Du er så Pisse sej..!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg elsker at tage ordene ud af munden på folk. Så føler jeg mig lidt klog 😉 Haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Haha sådan , seriøst fuck folk og deres småborgerlige pis altså . Undskyld mit sporg men hold nu op hvor jeg træt af folk der tror de bliver bedre af og sidde og rette andre for at bande lidt slap nu af man . ( jeg er kok og når jeg brænder mig ryger der fx sut min pik ud det hjælper ) god dag 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kære Lillemand