Kan man hedde det?

Slap nu fucking af Fru Spelt-Mor!

image

Før ungen smadrede mit underliv, havde jeg en stærk holdning til, hvilken slags føde min lille bassemand skulle have lov til at indtage. FANDME nej om min lille guldklump skulle forgiftes med alt det latterlige “mad”, der eksisterer på denne jord. Om nogen er JEG bevidst om, hvor stor en effekt dét vi spiser kan have på krop og sind.

Hmm. Jeg ved sgu ikke, hvordan det er sket, men pludselig begyndte Lillemand at kunne spise en lille smule andet end grød, og så har det nok taget lidt overhånd siden da. Han er knap 1 år og ind til videre har han SMAGT på følgende:

Flødebolle
Chokolade
Sun Lolly is
Caprisonne juice
Toastbrød
Mariekiks
Risifrutti
Mælkesnitte
Remulade
Kage
Skumfidus
Saftevand
Risengrød
Lyst franskbrød
Ice tea
Pizza
Milkshake fra Mac
Holiday dip
Guf
Syltetøj
Flødeis
Petit Danone
Mousse
Pomfritsauce
Ostehaps
Æblejuice
Pomfritter

…you fucking name it.
Det er jo ikke fordi, at jeg kaster 7 flødeboller ind i kæften på ungen og lader ham skylde efter med 3 liter stærk saft. Bare rolig. Jeg er åbenbart bare ikke så pisse fornuftig emsig og sippet en mor, som jeg havde regnet med, at jeg ville blive. Generelt har jeg en meget afslappet holdning til mange ting i livet. Vil i høre, hvad jeg VIRKELIG tænker?? Uden filter og uden overvejelse af mine ord. Her kommer det:

Slap nu FUCKING af Fru Speltmor. Det er ikke fordi, at madplanen herhjemme består af ovenstående liste. Jeg magter bare ikke, at ha’ så sindssygt anstrengt et forhold til, hvad der ryger i sækken på barnet. Fair nok at andre mødre faktisk har lidt rygrad og kun fodrer fisen med hjemmelavet øko-grød og grøntsager fra deres helt eget latterlige drivhus, de kun har anskaffet sig for at kunne ligge kedelige billeder op på deres ALT for lyse Instagram profil. Hatten af for jeres overskud. Det bliver ALDRIG mig. Det er jeg for doven til. Og jeg kan godt li’ at hygge mig.

“Man kan sagtens finde sunde alternativer til sukker, og hvis baby ikke har smagt slik før, ved han/hun jo slet ikke, hvad det er. Faktisk anbefaler sundheds…” Jeg stopper dig lige der Frøken Bedrevidende. Måske er du døv og så undskylder jeg.. ..men så vidt jeg husker, har jeg netop nævnt, at mit barn HAR smagt på de forfærdelige usunde sager. MANGE gange. Desuden er det ikke barnet, der er afhængig(endnu). Det er mig, der er afhængig af at give mit afkom lækre sager og se begejstringen i sønnikes øjne, når smagsløgene aktiveres på den måde. Ja, så klog er jeg. Jeg giver dog gerne de super lækre og SUNDE alternativer – der åbenbart skulle findes derude – et forsøg, hvis du fremskaffer dem for mig og leverer dem i min postkasse, for jeg er ærligt talt for dovent et menneske til selv at lave det og/eller gå ud og støve det op i en eller anden åndssvag helsebutik 40 kilometer væk.

..Okay, måske er jeg også LIDT misundelig på de mødre, der har lidt selvdisciplin, og jeg VIL faktisk gerne have, at mit barn bliver en smule sundere. Problemet er BLANDT ANDET bare, at jeg ganske enkelt er retarderet i et køkken og HADER det nederlag, jeg gang på gang oplever, når mine nemme retter går i vasken. Bogstaveligt talt. Og nårh ja. Fik jeg sagt, at jeg er doven?

Når det så er sagt, falder det mig stadig ganske naturligt at tilbyde mit barn en bid af min is eller en tår af min saftevand, hvis stemningen er til det. Mester-kok og fyldt med energi eller ej. Jeg TROR sgu ikke, at ungen dør af det. I må rette mig, hvis jeg tager fejl?

Og nej Mor Lotte.. ..jeg har ikke styr på mine E-numre, øko-algoritme eller argumenter for den sags skyld. Jeg skriver bare, hvad der lige falder mig ind. I øvrigt kunne jeg in real life ALDRIG drømme om at gå hen til en fremmed mor og påtale, hvad hun giver sine børn at spise, og jeg vil sætte pris på, hvis også det gælder den anden vej rundt. Skriv et blogindlæg eller et opråb på facebook. Så kan folk SELV vælge, om de vil læse dit lort eller ej. Tak.

..Et lille (måske flabet) opråb til alle urtekusse-speltmødrene – de belærende af slagsen. Jeg er OGSÅ en god mor. Præcis ligesom dig.

Ps. Jeg er faktisk ret stor fan af økologi og anvender parfumeri vaskepulver til alt vores tøj. Bare lige for at klappe mig selv lidt på skulderen.

Pps. Læs også lige om de 6 slags mødre  INGEN bryder sig om. Måske er du en af dem? 😉


Kig og følge med i pilotmandens, babys og mit liv på Instagram HER <3

65 kommentarer

 • Janni Lund

  Ej hvor jeg elsker dig :)))) Jeg kunne have skrevet det her!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  PRAISE !!! Du for vild!! 💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Jeg vil lige sige at jeg normalt sætter stor pris på din skrivemåde og er derudover også fuldstændig enig i at speltmødre der belærer andre mødre er pisseirriterende.
  MEN..
  Det her indlæg synes jeg virker en smule dobbeltmoralsk..
  Du skriver: “I øvrigt kunne jeg ALDRIG drømme om at påtale, hvad fremmede mødre giver deres børn at spise, og jeg vil sætte pris på, hvis også det gælder den anden vej rundt. Tak.”

  Har du ikke lige skrevet et helt blogindlæg, hvor du netop påtaler, hvad fremmede mødre giver deres børn at spise????

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg siger intet om, at det er latterligt eller åndssvagt at give sine børn frugt i stedet for slik, eller at give sine børn øko-ting. Og jeg kunne aldrig drømme om, at gå hen og påtale, hvad en mor giver sit barn at spise med mindre det er rottegift. Jeg skriver bare, at urtekusserne(som jeg personliget synes er et sjovt ord og ikke nedladende) skal slappe lidt af, når de blander sig i, og/eller peger fingre af alle os, der ikke ligefrem lever op til sundhedsstyrelsens anbefalinger. Os der propper lidt sukker i barnet fordi det er hyggeligt og sjovt. Eller os der ikke ORKER at ændre livsstil. Som jeg skriver i indlægget er vi OGSÅ gode mødre – ligesom speltmødrene, der altså bare er en grov generalisering for at sætte tingene på spidsen. Håber du forstår 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Håber du lærer dit barn at hate ligeså meget som dig selv. Det kommer man langt med..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det var da en grim kommentar. Der er forskel på mine tanker(som er dem jeg skriver her på bloggen) og mine handlinger IRL. Det skal man da ikke havde mange brikker at flytte rundt med for at forstå? Eller hvad?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • hvis du ikke vil dømmes, så lad være at dømme andre. den “mor” som du så fint beskriver at du ikke er, men som andre – den bedrevidende, er en lige så god mor som dig. Hvorfor nu rakke ned på dem som ikke giver deres børn sukker og som ikke er for doven til alt det du beskriver?

  NO HATE, men hvorfor skriver du så nedladende om dem? når du selv skriver at du ikke vil ses ned på fordi du IKKE gør de ting?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det er ikke nedladende i min optik. Blot humor. Men jeg kunne måske have sagt mig selv, at nogle nok ville føle sig truffet. Jeg ser IKKE ned på speltmødrene. Jeg tænker bare mine tanker, som jeg skriver ned her på bloggen som altid. Jeg ville aldrig henvende mig direkte til en anden mor og påtale, hvad hun giver sit barn. Og det sætter jeg stærkt pris på, at folk heller ikke gør ved mig. That’s it.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone Nielsen

  Fuck speltboller og højrøvede mødre som tror de er bedre end andre. DIT liv, DINE valg. Alle andres meninger er pisse ligegyldige. DU ved hvad der bedst for dit barn. AMEN!

  P.s magnum is, risifrutti, matilde kakao, købte boller hod bageren, nemme fryseretter er fucking godt. Man er ikke hvad man spiser, man vælger fucking hvad man vil spise og så kommer der et stort fedt punktum bag den sætning. Haha lev sgu da! Æd! Og gør hvad du har lyst til! Haters og øko spelt mødre må tage bare huske tage deres ja hat på, livet er for kort til andet.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Tak for din kommentar 🙂 Den gjorde mig lige lidt glad.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • En ikke-mor!

  Helt fantastisk indlæg! 🙂 Godt med lidt modstand mod alle de mødre, som har så store ambitioner på andres vegne, at det er til at kaste op over. Jeg har endnu ikke børn, og hold nu kæft hvor fungerer det som fabelagtig prævention at høre en belærende speltmor fortælle om, hvordan hendes børn kun indånder luft af guld og spiser madvarer indeholdende særlige korn fra en fucking sydvendt mark på Ærø. Fair nok hvis man går op i den slags – det er sgu i orden. Men hvornår er det blevet noget, der skal anvendes som lektion til andre????! Hvad er der blevet af at koncentrere sig om egen livsføring???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hvad er der blevet af at dele viden som man mener er anbefalelsesværdigt, uden at blive kaldt bedrevidende speltmor??

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • En ikke-mor!

   Hvad skal det gavne, hvis andre ikke er interesseret i den kostmæssige overbevisning? For det er jo en overbevisning. Viden er ikke statisk men dynamisk. Hvad der er rigtig i dag, kan være forkert i morgen. Da jeg var mindre, skulle vi spise skræl fra æbler, fordi det var der, vitaminerne sad. Flere år efter bliver det så forbudt, fordi det pludselig er der, alle pesticiderne sidder. Så skulle børn drikke meget mælk – og så fandt man ud af, at for meget mælk var skadeligt! Det eneste man kan gøre er vel at anvende sin sunde fornuft i privaten – og det er netop det, jeg mener. Praktiser endelig kostprincipperne i fred og ro, men læs den sociale kontekst og vurder, om andre er interesseret i en længere forelæsning om det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Du siger LIGE PRÆCIS det jeg tænker og det jeg mente med mit blogindlæg. Yeeees mand. Hvor er det røv irriterende, at der nogen, der ikke fatter hvad jeg skriver. Haha..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Og det her er bare fucking rigtigt! 👆🏽😃 Og ja selvfølgelig er det en god mor! Måske endda bedre end nogle andre! 👍🏼 Iøvrigt jeg elsker din humor! 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jaaaaayy 😀 Tak for din søde kommentar 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  ELSKER dine indlæg! 😀
  har ikke selv børn, men fanger godt tendenserne i min omgangskreds, og nogle gange tænker man sit… dejligt med sådan et realistisk og befriende indlæg 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina F

  Jeg freaking fucking ELSKER dig!

  Jeg har hængt med her på bloggen lige fra dag 1 og nu er jeg simpelthen nødt til at kommentere dit indlæg.. Du rammer jo spot on – du siger da lige det, som nok størstedelen af os alligevel sidder og tænker! Og det synes jeg fandme er fedt.

  Jeg har ikke engang mit eget barn endnu og alligvel er lige præcis DIN blog nærmest den eneste jeg gider at læse. Jeg elsker at intet bliver pakket ind og at du simpelthen er så lige til..

  Livet er ikke rosenrødt, vores parforhold kommer på prøve, det er ikke nemt at få et barn, det er forfærdeligt at føle sig alene osv. osv. Og hvem fanden magter at bekymre sig om den lange e-numre liste i en i forvejen pisse travl hverdag, hvor alt ikke er instagram-venligt!
  Bliv endelig ved – bliv ved med at bringe alle disse tabu-emner op.

  Jeg elsker at følge med både her, på instragram og på snappen.

  Men nu må jeg smutte, for jeg skal lige have lavet en liste over alle de forfærdelige ting jeg skal have proppet i min unge engang i fremtiden. 😀

  Fortsæt stilen, kæmpe high-five og møs i face herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Hvor er jeg glad for, at du ENDELIG kommenterer mit indlæg. Det må du altid gøre, hvis du føler for det 😀
   Og hvor er det NICE at du læser med, selvom du ikke selv har børn endnu. Love it !
   Tak Christina ! Tak <3 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej smukke kusse mor.

  Jeg tænker ikke jeg behøver at nævne ironi her, vi er ligesom på samme bølge længde.

  Pisse fedt indlæg, jeg elsker at følge dig på snap. Det der morgen ansigt med lidt mascara fra i går og kæmpe knalde hår, det er bare helt perfekt for mit “snap liv”.

  Det næste lille fyr skulle smage var måske en kæmpe flødeskumskage fra lagkagehuset? Jeg tænker det er da skide lækkert.

  Ellers, hav det mega dejligt kusse mor og god fødselsdag i morgen. Rød sodavand er måske heller ikke i vejen for en smagsprøve for lille fyr imorgen?

  Og så fuck de andre kusse mødre der ikke fatter et klap af virkeligheden.

  Lige det sidste her fra mig, inden jeg skynder mig videre. Jeg var vild med snappen hvor det rent faktisk ligner at du sidder på lokum (du sidder så i stuen, ja ja), og svinger den store fede fuck finger. Mere af det!

  Møs og kram, Camilla.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Åhh jeg ELSKER din kommentar. Andet er der ikke at sige 😀 <3
   Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hold nu kæft et sjovt indlæg 😃 Det lyder fuldstændig som mig – så bare rolig, du er ikke alene, og du skal slet ikke have dårlig samvittighed! 😙

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Tak.! Godt der er flere af mig 😀 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Ha ha ha du er så sej, din McDonald- kusse (læs ironien i det) har lige set dine Snaps og er vild med dig!! Du er sgu da så ærlig og står ved dine ting, det er der satme mange der kunne lære noget af!! Er nu ret sikker på Lillemanden alias Elliot nok skal klare den og vokse sig stor og stærk som sin Far selvom han har smagt på en masse E-numre 👀 Fortsæt du bare som du gør, man kan jo se han er lækker! Men ja jeg ville sgu også være bitter hvis jeg levede af øko spelt boller mm

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Seriøst, vi bruger ordet ‘kusse’ alt for lidt. Jeg vil sgu gerne kaldes McDonald kusse.
   Lige præcis..
   Tak for din kommentar 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina M

  JA!! NEMLIG!!!
  Jeg tror jeg kan lave samme liste på min søn der er 16 mdr. Også da han var et år gammel. Ja ja, han får da masser af gulerødder, vandmelon, rugbrød, broccoli, sunde kulhydrater, yoghurt osv osv. Men han elsker også pizza fx, og får også en lille kop med chips om fredagen hvis vi også får det.

  I forgårs sad vi i haven efter aftensmaden, og farmand spiste lidt chips rester fra en pose. Mikkel kom op og sidde i havestolen ved siden af sin far, og fik lov at tage nogle chips fra posen. Han var SÅ STOLT!!! Det varmede mit mor hjerte helt vildt, at se mine to mænder sidde og have sån en “mande” hygge stund. Uha, chips på en hverdag, so kill me, min søn havde en fest med det 🙂

  Forøvrigt tror jeg det udvikler børns sanser og smagsløg helt vildt, at de får lov at smage på alt. Og det er vigtigt for dem at vide og føle at de er en del af familien, og eftersom børn spejler sig i os, vil de naturligvis gerne spise det samme som vi gør.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Åh, jeg ved LIGE, hvad det er for en følelse af glæde, du snakker om. Det lyder pisse hyggeligt!! 🙂
   Og tror du har ret i, at det er godt for dem at smage på lidt af hvert. Alt med måde selvfølgelig. Haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Om man giver sit barn veganske dadelkugler eller en sun-lolly interesserer mig virkelig ikke. Vi har lige præcis den balance hos os, der passer os, og det rager egentlig ikke mig, hvad andre gør.

  Til gengæld går jeg meget op i, at mine børn lærer at tale pænt om andre. Derfor synes jeg det her indlæg er rigtig ærgerligt.
  Bevares. Jeg bander helt vildt. Jeg elsker din blog for den ærlige tone. Men jeg synes, det er synd, at du ikke holder bolden på dine egen banehalvdel, men derimod begynder at kaste med skyts mod andre.
  Her til morgen har jeg da kaldt min yngste for en monsterbaby i en snap. Det kan jeg, fordi hun er MIN. Fordi alle ved, jeg elsker hende højere end andet. Jeg ville aldrig kunne kalde andres børn det, fordi det kunne såre.
  Derfor forstår jeg heller ikke behovet for at sige, at andre mødre er en “salat-so”eller “speltkusse”. Mit indtryk var, at du lidt har et (måske ikke så bevidst 🙂 )budskab om, at vi også skal kunne rumme det svære i forældreskabet. Det er bare den helt forkerte måde at gøre det ved at kalde andre navne.

  Damer. Lad os nu være søde. Stop nu med at kalde andre for øgenavne – og lad os holde bolden på egen banehalvdel…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Kaste med skyts? Er det mine bandeord, hårde direkte tone eller min sarkastiske humor, der giver dig opfattelsen af, at jeg har noget i mod speltmødre ?
   Jeg skriver netop, at det er den belærende af slagsen, jeg har svært ved at tolerere. Og jeg skriver også til sidst, at jeg OGSÅ er en god mor. ..Ligesom dem. 🙂
   Jeg indrømmer, at jeg er lidt grov. Men det er nu engang min tankegang. Jeg har ikke tænkt mig at putte et filter på, for at please alle. Har du aldrig nogle grimme/grove tanker?
   Desuden synes jeg slet ikke at ordet ‘kusse’ er grimt? Jeg kunne lige så godt have skrevet spelt-tissekoner(tegn på at det er en kvinde, vi snakker om), men speltkusse ligger sgu bare bedre i munden 😉 Synes ikke jeg kalder nogen grimme navne, selvom jeg udemærket godt er klar over, at der måske sidder nogle mødre derude, der ikke forstår min humor og måde at sige tingene på. Jeg kunne have sagt det til min bedste veninde eller min mor, og de ville blot trække på smilebåndet. For de ved, hvad jeg mener. Det glemmer jeg nogle gange, at alle andre ikke gør. Jeg er meget ekstrem i alt, hvad jeg siger. Og når jeg virkelig FØLER noget, så flyver ordene ud af mig. På 20 minutter havde jeg skrevet ovenstående indlæg og 3 sekunder efter udgivet det. Det skal bare UD af mit hovede. Sådan er jeg, og derfor blogger jeg i et ÆRLIGT univers uden filter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Og JA TAK 😄👍👏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg vil ikke kalde mig selv for en øko-kusse spelt mor, MEN der er satme ting som min Inge ikke har behov for! Nu har jeg en svigerfamilie som mener at jeg mishandler min søn på 11 mdr fordi han skal drikke vand når vi andre drikker sodavand, og det vil jeg sige er lige så hårdt som at blive belært den anden vej rundt. Jeg giver ikke selv min søn usunde ting, men der er rigtig mange omkring ham som syntes det er dejligt at fylde MIT barn alt muligt som han i bund og grund ikke ved om ham har brug for. Jeg mener at ens eget barn skal spise efter ens egne principper, og at man skal kunne se sig selv i spejlet efter man har fodret på sit barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det var sgu da også nogle tarvelige svigerforældre. Jeg forstår fuldstændig hvad du mener. Jeg stiller mig også på bagben, hvis først andre end jeg selv, forsøger at fodre mit barn med noget, jeg ikke mener, han skal ha. Vi mødre skal respekteres for de valg vi tager for vores børn, der ikke er store nok til selv at vælge.. Færdig. Og så indrømmer jeg gerne, at jeg løb lidt hurtigt forbi badeværelses spejlet, da han tirsdag aften havde spist en god håndfuld skumfiduser. Til mit forsvar opdagede jeg ikke, at han var i gang med min aften hygge 😀 Ups..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ja, det er som om, at rigtig mange mødre ikke helt orker at være så hysterisk, når først barnet er i verden. I Graviditeten var jeg til gengæld ret hysterisk med MANGE ting. Ingen usund makeup, ingen parfume, kun økologiske parfume og parabenefri shampoo og balsam. Ved ikke, hvad der sket med mig siden da. Haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Haha 😃
   Jeg var helt omvendt, i graviditeten blev der røget cigaretter og brugt parfume, nyt et lille glas vin på et tidspunkt tror jeg, og jeg var mega large, baby prut skal da have lov til at udforske hele verden! Lige indtil det sekund han passerede det alt for lille fødehul, så skete der noget inden i mig og en tiger-mor blev født 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Fantastisk indlæg endnu engang 👍🏼 og TAK for at tage den her op. Vores søn på 19 måneder får nemlig også lov til at smage forskellige ting og får da også lov til at spise en sodavandsis, hvis det er godt vejr. 😊
  Tror tværtimod at spelt mødrenes børn kommer til at kaste sig over slik, når de så endelig får lov😜 Og tænker egentlig at børn der smager en masse forskelligt inklusiv det med sukker og E-numre blir mindre kræsne 😊 Men havde egentlig forestillet mig, at jeg havde været mere hysterisk mht sukker inden jeg blev mor😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Hov fik svaret et forkert sted 😀
   Ja, det er som om, at rigtig mange mødre ikke helt orker at være så hysterisk, når først barnet er i verden. I Graviditeten var jeg til gengæld ret hysterisk med MANGE ting. Ingen usund makeup, ingen parfume, kun økologiske parfume og parabenefri shampoo og balsam. Ved ikke, hvad der sket med mig siden da. Haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

   Det kan jeg så give dig ret i. Jeg havde selv en mor der var hysterisk kontrollerende omkring sukker, hvilket desværre for mig betyder at jeg ikke kan styre mig, fordi jeg ikke har lært moderate mængder hjemmefra. Og jeg har ingen idé om hvordan jeg skal give mine (kommende) børn et fornuftigt forhold til sukker, fordi jeg ikke selv har det ☹️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Befriende indlæg og super godt skrevet! Jeg forudser en voldsom debat på din side 😜
  Jeg giver min datter på 1 år grøntsager og frugt hver dag og hun elsker det. Hun får også sukker på sin havregrød nogengange og hvis jeg spiser en is, så får hun lov at smage. Et måltid er meget mere end mad – det er noget af det mest sociale. Personligt tror jeg det er langt værre for et barn at blive ekskluderet fra fællesskabet. Ikke at måtte smage den is mor og far spiser, eller være den eneste der ikke må få en sodavand til børnefødselsdag.

  Jeg tror man bliver overvægtig hvis man har et usundt og anstrengt forhold til mad. Som fx at tro at sukker er farligt… MÆNGDEN af sukker, er farlig. Så ja min basse smager også på (stort set) alt hvad jeg spiser og jeg har det fedt med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg er SÅ enig i alt, hvad du skriver. Det ser måske lidt voldsomt ud på min liste. men min lille skid får selvfølgelig rigtigt mad også. 😀 Hehe.. Jaarh, der sgu et par speltkusser der føler sig lidt truffet. Havde håbet de kunne tage det hele med et gran salt og forstå min pointe: Det er okay, at vi er forskellige. Men vi skal sgu ikke belære hinanden med, hvad der er bedst hele tiden. Derfor min tanke: “slap nu fucking af speltkusse” ..Værre er det vidst ikke. Mit barn får lidt sukker. Det har taget overhånd. I know. Men jeg har styr på det og vi hygger os. Chill. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg kunne have skrevet det indlæg! HØRT!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Super godt skrevet 👍 har en søn på et, et halvt som også har smagt meget forskelligt både at sundt og usundt. Og har haft nogle som har kigget underligt på mig når han har fået en lille tår af min cola.
  så igen pisse godt skrevet 👍👍👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg er opvokset efter nul sukker politikken, urte mig her og bønne mig der. Den dag idag har jeg et meget usundt forhold til mad, hvilket jeg i stor grad mener kunne hænge sammen med at jeg aldrig fik liv til at smage slik, spegepølse, sodavand osv.

  Jeg er mor til 2 skønne børn, som altid har fået liv til at spise både det ene og det andet. De er aldrig blevet opfordret til at spise slik osv, men selvfølgelig må de da få det! Resultatet er at de nyder en frugt-smoothie lige så meget som en pose vingummier, og så Er det jo bare så nemt!
  Jeg tror at et balanceret forhold til sukker kommer af at lade dem stifte bekendtskab med det, uden at gøre et stort nummer ud af det og uden at gøre det til noget forbudt!!!
  Så ja… Den gyldne middelvej er vel i mine øjne det rigtige ❤️😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Og jeg tror, at du har SÅ meget ret. Herhjemme er vi heller ikke kræsne. Broccolie – som jeg åbenbart ikke kan stave til – gulerødder og andet grønt ryger fint ned.. ..så længe det er blændet 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Schiønning

  Super godt skrevet. Jeg er ikke enig, men det er helt ok😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det ville sgu også være kedeligt, hvis vi allesammen altid synes det sammen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • CSA

  Herhjemme har ungen på 14 mdr også smagt chips, popcorn, pomfritter osv. Is og kage kan hun ikke lide, til gengæld hyperventiler hun af glæde, hver gang hun får frugt (som hun får flere gange om dagen). Mad handler ikke kun om de rigtige næringsstoffer, det handler også om livsglæde og nydelse. Sukker er en eminent smagsforstærker og ikke gift i moderate mængder. Jeg kan blive irriteret over alt det sukker, der er i morgenmadsprodukter, hvor det ikke hører hjemme, men fredagsslik eller en stykke kage til moster Odas fødelsdag er ikke skadeligt.
  Jeg tror, at det bedste man kan gøre for sit barn er at give det et afslappet forhold til mad og lære dem, at det er sjovt at bevæge sig og bruge kroppen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det kan jeg godt forstå. Der er vel små ting vi hver i sær går op. Jeg har et problem med koffein og aspartam.. Andre mennesker aner knap nok hvad aspartam er. Vi er SÅ forskellige og min pointe er netop, at dét skal der fandme være plads til. 🙂
   -Tak for din kommentar <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hahahaha…. Her hjemme hedder den slags damer: salat-so 😝 Min datter på 4 sku heller ikke ha den slags før jeg fødte (heller ikke selvom fostervandet bestod af Sun Lolly saft og cola) MEN nogen gange må de dovne også vinde!
  Elsker simpelthen at hygge.. Selvfølgelig får hun også rigtig mad, men hun har indtil videre klaret 4 år- med sukker i blodet 😜 Elsker din blog! Tak for en ærlig opsang til salat-søerne i DK…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Salat so er fandme også et nice udtryk. Pas på jeg ikke stjæler det 😀 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Arh, så skriver man vidst bare for at skrive.
  “Dem mod mig – åh nej dog”
  Jeg er enig i den anden der kommenterer, det er enormt belærende og fingre pegende.
  Hvis man vil lægge op til at det er fint at vi alle gør det på hver vores måde, hvad så med at undlade sådanne indlæg, hvor man råber øko-speltkusse-mor?
  – plus speltmorbegrebet da vidst bliver voldtaget en smule her.
  Fint du lader dit barn smage på en masse og endda kan lave en fin liste, men det er vel også fint andre ikke gør. Der skal vel være plads til alle, ikke? Og det er ikke sjovt bare fordi man bander sig gennem et indlæg…
  Det kan altså gøres bedre for et par andre indlæg du har lavet har været sjove!
  MVH

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg er blogger. Jeg skriver altid bare for at skrive?
   Jeg er ked af, at du forstår mit indlæg på en anden måde, en hvad ment var. Jeg synes, som jeg vidst skriver mellem linierne, at det er flot klaret, at nogle mennekser har så meget rygrad.. Jeg er lidt misundelig – som jeg vidst også skriver. Dét jeg i virkeligheden bitcher over i min TANKESTRØM, er de fornuftige sunde mødre, der skal virke belærende over for mig. Eller få mig til at føle, at jeg er en dårlig mor, fordi jeg giver mit barn andet end grøntsager og økovarer. SLAP NU AF SPELTKUSSE.. ..tænker jeg inde i mit åbenbart meget dømmende sind. Jeg siger det ikke til folk ude i den virkelige verden. Jeg skriver det på min blog, hvor folk frivilligt kan læse med. Eller de kan lade være. Der skal NETOP være plads til alle. Så i virkeligheden er vi rigtig enige. Det er da dejligt, synes du ikke? 🙂
   Til gengæld kan jeg forstå på dig, at du ikke er vild med bandeord. Så læser du SGU med på den forkerte blog frøken anonym 😉
   Jeg gør mig ikke i at gøre indlæg med personlige holdninger bedre for mine læsere. Jeg skriver PRÆCIS, hvad jeg tænker. Uden filter. Og min hjerne er åbenbart FUCKING vild med at bande. Sorry.
   – Tak for din kommentar J <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephie

  Jeg er så en emsig urtekusse-speltmor 🙈 Undskyld. Jeg er virkelig stram omkring, hvad der kommer ind i bassens gab. Jeg læser varedeklarationer, laver mange ting fra bunden OG vi er veganere 🙈 MEN jeg kan forsikre dig om, at der ikke kommer en eneste fordømmende tanke fra mig 😁 Vi er nemlig alle forskellige og har bare forskellige prioriteter og holdninger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Og hatten af for dig. Heller ikke en eneste dømmende kommentar herfra. Jeg er bare pisse glad for, at du har læst mit indlæg og ikke føler dig truffet eller snakket belærende til. For det var netop IKKE meningen.. Vi er nemlig allesammen forskellige 🙂
   – Tak for din kommentar <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • MamaCat

  Hmmmmmm…. Så det er ok at skrige øko-speltkusse-mor efter dem der holder deres børn sukkerfrie så længe som muligt, men det er ikke ok for den gruppe at råbe tilbage til Enumre-mødrene, at de burde stoppe med at påføre dem deres eget behov for hygge?
  Jeg forstår godt, at dit indlæg er sat på spidsen (som altid) og jeg nyder det. Det de befriende. Jeg synes dog, at det er ærgerligt i netop de her tider, hvor det beviseligt er fremme hvor unødvendigt og sundhedsskadeligt sukker er, at dem som rent faktisk undgår det gennem et aktivt valg, bliver kaldt emsige. Jeg synes ikke det er emsigt!
  Du vil gerne have lov til at gøre det uden at blive belært, det forstår jeg godt, og værsågod, men hvor gøre det med et angreb mod den gruppe, du så mener burde blande sig udenom?! Jeg forstår ikke pointen…
  Sukker vil vi formegentlig se tilbage på om 10 år, som nutidens tobak. Bare se sidste temalørdag om sukkerafhængighed. Det er skræmmende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Måske du kan læse min kommentar til J. 😉 ..Og ja, det er sat på spidsen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Min dreng blir 7 år om lidt og min datter 4 og de har levet i MIN mave med usunde ting HVER DAG I 9 MÅNEDER 😱 Ingen af dem er døde og har også smagt på alt sødt mellem himmel og jord. De får grøntsager og vitaminpiller hver dag og er aldrig syge, så fortsæt du bare med at lade lillemand hygge engang imellem med det der smager dejligst 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Hvor er du sød ! Det vil jeg gøre 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg er SÅ enig i alt, hvad du skriver. Det ser måske lidt voldsomt ud på min liste. men min lille skid får selvfølgelig rigtigt mad også. 😀 Hehe.. Jaarh, der sgu et par speltkusser der føler sig lidt truffet. Havde håbet de kunne tage det hele med et gran salt og forstå min pointe: Det er okay, at vi er forskellige. Men vi skal sgu ikke belære hinanden med, hvad der er bedst hele tiden. Derfor min tanke: “slap nu fucking af speltkusse” ..Værre er det vidst ikke. Mit barn får lidt sukker. Det har taget overhånd. I know. Men jeg har styr på det og vi hygger os. Chill. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  Word!!!!
  Min E på lidt over 2 år lever da også endnu!
  Tror han har fået alt på din liste, plus lidt mere 🙈🙈 og han vælger stadig frugt fremfor slik, hvis begge dele står foran ham! 🙂 så noget må jeg da have gjort rigtigt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ja sgu da!! Du har da sikkert gjort en hel masse RIGTIGT 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man hedde det?