Jeg skal passe på + EN VINDER!

Kan man hedde det?

image

Jeg er sgu lidt ude at skide. Min lille søn tror, at hans rigtige navn er Lillemand. Ungen reagerer vitterligt ikke på Elliot, som er dét navn, han er døbt. Fra start af faldt det mig sindssygt unaturligt at kalde ham for et rigtigt navn. Det er ikke som sådan selve navnet Elliot, der lyder forkert i mine øre. Det er ALLE rigtige navne. Lillemand lyder SÅ fucking godt efter min mening. Det er jo dét, han hedder nu. What to Do? Hvis ikke jeg anvender navnet Lillemand, går han under kælenavnet Basser, hvilket jo er mindst lige så fjollet.

Jeg har på ingen måde fortrudt vores navnevalg. Altså Elliot. Jeg synes i bund og grund, at han ER en lille Elliot. Det føles bare forkert i min mund, når jeg forsøger at kalde min dreng det. Dog klinger det GANSKE fint, når familie eller venner en sjælden gang i mellem slynger navnet ud af gabet i et forsøg på at være korrekte og lære bassen, hvad han i virkeligheden hedder.

Farmand og andre nære familiemedlemmer og Venner kalder ham også udelukkende for Lillemand eller Basser. Måske fordi vi som forældre altid har gjort det. Årsagen KUNNE også være, at han ikke reagerer på andet.

Elliot – må jeg hellere sige – fylder meget snart 1 år, og jeg ved ærligt talt ikke om ovenstående problematik er latterlig at bekymre sig lidt om? Jeg er jo førstegangsmor, hvorfor jeg ikke har den fjerneste anelse om, hvorvidt situationer som disse er ganske normale? Er de det? For at være helt ærlig, er jeg faktisk ikke vildt bekymret. Jeg søger nok nærmere at  høre andres erfaringer/råd i forholdt til emnet.

Jeg synes at kunne huske, at en læser engang kommenterede til et af mine indlæg, at hendes datter havde heddet trunte i 3 år, før de begyndte at kalde pigebarnet sit rigtige navn. Det beroliger mig lidt.

Men hvad gør det for barnet? Er barnet ikke ligeglad? Eller bliver min lille skid dybt forvirret, når han om 1 uge starter i vuggestue og pludselig bliver kaldt Elliot? Har jeg ødelagt det for pædagogerne? Ups.

Bare lidt tanker herfra. Måske har i nogle tanker eller gode råd jeg kan bruge. Kunne faktisk VIRKELIG godt tænke mig, at høre hvad andre tænker om det her. 😀

PS. Hvis i siger, at jeg er en dårlig mor giver jeg mig til at tude. Det gør jeg!

Pps. Pilotmanden kom hjem i går aftes og bliver en hel uge! Yes man. ..fuck af kammerater. Han har ikke tid 😉

50 kommentarer

 • Louise

  Altså jeg blev kaldt sveske eller pølse – reagerer ikke på det længere bare rolig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Da min bonussøn blev født, måtte andre ikke vide hvad han skulle hedde før han skulle døbes, så han blev kaldt Ferdinand de første måneder op til dåben (har jeg fået fortalt) 🙂 Min søster blev kaldt Ekko da hun begyndte at tale, fordi hun altid gentog hvad vi andre sagde. Min lillebror er altid blevet kaldt for Skipper, og selvom han er 19 år nu, kalder vi ham stadig for Skipper. Jeg blev selv kaldt Sveske i lang tid, eller Seppedeppe…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Sørensen

  Herhjemme hedder min lille dreng alt fra lugtefrans, pruttefrans, buller, bullerbaby, tykke baby og så videre.. Måske det har noget at gøre med atat man i næsten et år går hjemme på barsel og ens eneste selskab er et knæhøjt lille væsen som er nok så nuttet og kysbar men ikke videre fremmelig for intelligente samtaler.. Så er det okay at blive lidt mor bims 😂😂 men han reagerer dog stadig på hans fine navn Villum ❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg elsker kælenavne! Min den yngste bliver kaldt for Spaghetti. Han hedder Theodor, men bliver også kaldt Teddy, som blev til Teddy-spaghetti der nu er endt med Spaghetti. Synes selv det er lidt mærkeligt, når jeg kalder på ham når vi er ude, men kan simpelthen ikke stoppe det igen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Haha.. Den har jeg alligevel aldrig hørt før . Synes faktisk, at det er ganske sødt. Hvis i får en mere, kan i kalde ham kødbolle <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Det samme herhjemme. Kalder sjældent vores pige for hendes rigtige navn. Hendes kælenavne er abekatten, lille frøken abekat, aberøv (når hun er træls), babynusse, troldepus. Nu jeg tænker over det, kalder jeg heller aldrig hunden for dens navn. Den bliver konsekvent kaldt for tusindben eller tusse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ej, aberøv – det er jeg vild med. Måske jeg stjæler det lidt 😀 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Da min far blev født, kunne man ikke blive døbt Mads, så han blev døbt Anders. Alle kaldte ham dog Mads (som jeg forestiller mig var lidt ligesom Basser dengang), så da han startede i skole, reagerede han ikke på Anders. Så da navnet Mads blev ‘lovligt’, fik han det som fornavn i stedet, fordi Anders aldrig blev helt rigtig! Så det kan altså lade sig gøre, at de små unger ikke kender deres egne navne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Man kunne ikke blive døbt Mads? Jeg troede det var et gammelt navn, men måske din far også er meget gammel så ? 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Min datter på hele 14 dage hedder Emilia, men jeg kalder hende Terroristen fordi hun holder os vågne hele natten. Det må vi hellere ændre inden hun kommer i vuggestue 🙈🙊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Haha.. Ja den går nok ikke i vuggeren 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det kommer på forunderlig vis helt af sig selv lige pludselig.

  Da vores søn, Aksel, kom til verden for nu 6 år siden, hed han ikke andet end ‘Gøje’, fordi han lavede den mest nuttede ‘gøje-gøje-gøje-lyd (okay, det ser underligt ud på skrift), når han fik babs eller en sut. Alle kaldte ham Gøje.

  Senere gik vi over til at kalde ham Filøjs. Det var noget han selv fandt på en dag, da han havde lært det der med at tale. Vi kalder ham stadig ofte Filøjs, og han reagerer på det, ligesom han også reagerer på Aksel.

  Navnene har ligeså stille bare overlappet hinanden. Jeg tror langt de fleste forældre bruger et kælenavn til deres baby – især i de første år … så no worries, søde du. Elliot skal nok finde ud af han hedder Elliot 🙂

  Og så er du altså en pissegod, elskende, altopofrende, kærlig og omsorgsfuld mor! Det skinner meget tydeligt igennem … Lad aldrig andre eller dig selv overbevise dig om andet <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Tak for din søde historie og de flinke ord!! Hvor er du SKØN!! Tak Jeanette <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ville jeg ikke bekymre mig om. Min søn besluttede sig selv for, at han hed Didi (no clue why??), så i 1½ år var det det eneste, han kaldte sig selv. Han kunne dog også reagere på Snubs, som er mit kælenavn til ham. Og så her et par uger inden hans 3 års fødselsdag, gjorde han det klart, at han altså ikke hed Didi mere, men bare Elvis. Så mon ikke Elliot-navnet finder sin egen plads helt af sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MigogminTinderbaby

  Bob er da mega cute. Pige eller dreng. Du har sikkert helt ret. Han lærer det i vuggeren 😀
  Tak for din kommentar!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina M

  Min Mikkel startede med at hedde Bob inde i maven inden vi vidste han var en dreng. Hvorfor vi mente at Bob var passende til en pige, det må guderne vide. Men noget sku han/hun jo hedde 😀
  Anyway, da han var lidt over en måned, besluttede vi os for Mikkel, og det er først nu, 15 mdr senere, at jeg RIGTIGT syns det klinger. Han reagerer på både Manse, Mikkel, mus, mus-fidus, fisen, lille-fisen og flere andre. Men det er mest Manse vi bruger, selv vores dp kommer til at kalde ham Manse ha ha 😀 Han ER bare en lille Manse, lissom Elliot er en Lille-mand.
  Han skal nok lære det ned i vuggeren, no worries 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lea

  IGEN…… Sig mig kan du læse mine tanker? Du skriver jo mine tanker ned og poster dem offentligt ☺☺☺ Aldrig har jeg læst en blogger der siger alle de ting jeg tænker.
  Jeg står med samme problem. Min sundhedsplejerske er lidt efter os fordi vi aldrig bruger fidusens rigtige navn. Hun er døbt Mila. Som i miiiiila. Ikke milla. 😎
  Hun hedder aldrig andet end og jeg nævner i fling.
  Mus- fidus, smølf, lille smølf, bøffemus,mus, musen, musling, globetot, snus,filur, Mulle, farmer smølf, nusling, lille gøjsen, baby-godt-i-stand, smukke eller fidus.
  Så tal lige om en stakkels pige der bliver forvirret når den tid er. 🙈🙈
  Men altså der jo heller ingen voksne mennesker der ikke kan holde deres eget hoved. Eller som ikke har opdaget de har fødder. Tror nu nok det hele skal gå.
  Men hvis du spørg en SP vil hun nok sige det slet ikke går. Hahaha.
  Bare rolig du er ikke alene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   EJ, hvor er det sjovt. Har jeg slet ikke skrevet noget, hvor du tænker: “aaarhh. Den skal hun sgu længere ud på landet med” ? 😀 Det er SÅ rigtigt dét du siger med sundhedsplejersken. Vi havde besøg da lillemand var 9 måneder gammel, og der fortalte jeg forsigtigt om vores navne-dilemma.. Hold da kæft, hun kiggede mærkeligt på mig. Tak sundhedsplejerske. Få mig bare til at føle, at jeg er one of a kind på den dårlige måde. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lea

   Har aldrig tænkt “aaaahhh hun er mærkelig” 🙈 men jeg har tænkt om du kan læse mine tanker 😎
   Når man taler om solen….. Min sp er lige på trapperne.. Hun er her om 10 min. Frygter løftede pegefinger omkring mit navne dilemma. Jeg holder dig opdateret. 😎

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Håber du slap for den løftede pegefinger 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Da min søster var 2-3 år, præsenterede hun konsekvent sig som enten Bamse (fra Bamse&Kylling…) eller som Papagena (hovedperson i operaen Tryllefløjten).
  I dag ved hun heldigvis godt, hun hedder Ida. Jeg kender også godt mit navn, selvom jeg er gået for musling hele livet. Så no worries – jeg kender INGEN voksne, som stadig tror, de hedder prinsesse, skat eller bassemand 😆.
  Men kender godt følelsen, min kæreste kalder jeg kun for “skat”. Det er helt underligt at sige hans navn til andre. Det hedder han jo ikke!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Papagena er sgu da ellers et temmeligt svært ord at udtale.. Godt gået søster.
   Jeg havde en x-kæreste jeg KUN kaldte for mus, mås, mousen og lignende. der gik ET ÅR efter vi havde slået op, før vi begyndte at kalde hinanden for vores rigtige navne, fordi det simpelthen var for mærkeligt. Så forstår fuldstændigt, hvad du mener. Haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger kun mine børns rigtige navne når jeg er sur! Og skal have deres opmærksomhed!

  Ved ik om det er godt eller skidt, men de lever da endnu på 6.13. og 15. år 😉

  og de er ALDRIG i tvivl om hvornår jeg virkelig mener hvad jeg siger…. så….

  hahaha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Haha.. Præcis sådan er jeg også selv opdraget af min mor. Og det virker stadig. Især hvis efternavnet også kommer med på 😀 Haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  Der ligger megen identitet i ens navn. Det ville være fremragende hvis pædagogerne kalder lillemanden Elliot, men kælenavne fra mor og far er også betydningsfulde på deres egen kærlige måde. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Haha det første lange stykke tid da min søn var lille kaldte jeg ham baby – og det var dybt sært at begynde at kalde ham hans rigtige navn.. Han hedder Simon – men jeg kalder ham lige så tit for Simme… Og min datter hedder Caroline – men hende kalder jeg tit bare Line..
  Jeg er sikker på det nok på et tidspunkt falder naturligt for dig at kalde ham Elliott 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Lige præcis 😀 Dejligt lige at blive bekræftet i den teori!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Min datter blev de første 4-5 år kaldt for Albafis. Opdagede at andre forældre i vuggestuen/børnehaven også kom til at kalde hende det. Hvilket passede hende fint da hun på det tidspunkt troede at det var hendes fulde navn.
  Hun bliver nu kun kaldt Alba, da hun selv bad os droppe det med fis i hendes navn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ej, albafis er altså faktisk fucking nuttet! Jeg er vild med det ! Men man kan også godt forstå, at hun kom til et tidspunkt i sit liv, hvor det der ‘fis’ altså ikke skal være med i hendes navn mere 🙂 Cute

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det lyder lidt som her hjemme, med min datter xenia var det først omkring da hun blev et år vi kaldte hende, ved hendes navn.. Nu laver vi den samme med vores søn lucas som bliver kaldt mere tux, tuxen og tuxe 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jamen så er det jo ikke kun mig, der er lidt fjollet 😀 Tux. Det minder mig om kiks. Sødt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Du er ikke en dårlig mor!!! Alle mødre er de bedste mødre til deres børn!
  Min søn på snart 11 mdr er kaldt Troldert siden fødslen, og bassen og bøffen og alt muligt andet. Han reagere godt nok også på sit navn så længe jeg lyder som en der er ude på sjov, tror bare at det fortsat er tonefald han reagere på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ja, tror du har så meget ret i det der med tonefaldet. Har prøvet at teste et par gange med nogle helt random navne. Det er som om, at han ved, at jeg snakker til ham 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg ved hvad du mener! Jeg synes stadig somme tider, at det er underligt, at min søn hedder et navn. Vi fandt aldrig det navn han bare VAR (/er), så måske er det derfor 🙈 Men jeg begyndte at kalde ham det efter et par måneder, netop fordi han gerne skulle reagere på dét, og ikke alle hans 7000 kælenavne 🙈 Han er 8 mdr. nu, og reagerer heldigvis på det 😁👍🏻 ville også være en skam hvis han kun reagerede på “Alsenbalsenkalsenmalsenfalsen” som jeg har for vane at kalde ham 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Smart af dig ! 😀
   Kan ellers også godt lide alsenbalsenkalsenmalsenfalsen. Typisk et navn og jeg også ville kalde lillemand. Her er det bare Bausenmausenbousenbøvsenløvsen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hahaha 🙂
  Min datter er døbt Josephine men bliver kaldt Fine.. Alle kalder hende Fine. (Pånær min far, der fra start har kaldt hende Cirkeline). Nu er Josephine så 3 år, og er begyndt at sige til mig: ” nej mor! Mig hedder Josefine!” Så hun insistere selv på at blive kaldt hendes rigtige navn. Dog kalder jeg hende stadig Fine. Men jeg sad på et tidspunkt og var lid bekymret, for i laaaaaaang tid sagde jeg kun Josephine til hende når jeg blev skrap på hende.. Blev bange for at hun kun forbandt Josephine med noget negativt 😂. De finder selv ud af det… Tror jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Vores søn kaldes Bamse… Sætningen “Hvor er min lille Bamse” høres tit her hjemme… Godt der ikke er fremmede der kigger gennem ruden – de må tro vi er sindssyge.. To voksne, der render rundt i stuen og leger titte-titte-bøh og siger “hvor er Bamse…”!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Tror sgu også mine naboer tænker, at jeg er skør i bolden. Snakker med mig selv hele tiden. Eller det gør jeg jo faktisk ikke, men min lille skid svarer bare aldrig på mine spørgsmål. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha. Jeg bliver ved at kalde ham Elliot 😉
  Nu har jeg jo selv en Elliot, og kalder ham altid Elliot, Ellibob eller bobber. Han reagerer på det hele, faktisk. Jeg tror hurtigt han lærer det, no worries :-*

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ja, det kommer nok lynhurtigt. Tak for sidst i øvrigt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min lillebror hedder Peter, men gik KUN under navnet Ole-Ib, da han var i maven (det startede som en joke fra min fars side, men hang ved). Det fortsatte til han var ca. 3, hvor min mor tænkte, at nu måtte de nok hellere bruge det der Peter, hvortil han sagde, “mor, hvorfor kalder du mig Peter? Jeg hedder da Ole-Ib!”. Så mit råd: skift nu- ellers er det lidt synd 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg elsker sådan nogle nuttede navne som Ole-ib. Mine tvillinge brøde blev også kaldt for ib og bo i lang tid, da de var små, fordi vores morfar synes, at det var meget bedre navne end Niklas og Mathias, som de i virkeligheden hedder 😀
   Måske jeg laver en langsom overgangsfase. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  HAHA! Det er fuldstændig det samme herhjemme. Her har vi i øvrigt også en lille Elliot 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Godt at høre, at jeg ikke er alene 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Ikke at jeg ved en hatfis om det, da jeg ikke selv er mor, så vil jeg bare sige at din søn da virkelig er for herlig!
  Og tænker at han nok på et eller andet tidspunkt begynder at fatte hans rigtige navn, men at han lige nu bare nyder titlen som Lillemand haha.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ej, taaaaak. Det er han nemlig 😀
   Tror du har helt ret!
   Og kommenter ENDELIG selv om du ikke har børn. Jeg elsker kommentarer fra NÆSTEN hvem som helst. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min søn hed bettemanden, det første år f hans liv og jeg havde samme bekymring som dig, men uden grund. Da han startede i vuggestue kalde de ham bare Emil og han har aldrig reageret på det 🙂 Så ingen grund til bekymring 😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det er sgu nok også det, der sker her så 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg skal passe på + EN VINDER!