PIKSLIPS OG PIGMENTFEJL

Et åbent kraniebrud klæder mig bare ikke..

13214383_10153811085243952_1401509350_o

“NEJ, NEJ, NEJ, NEJ!”, råber en kvinde i vild panik. Hun smider sin cykel fra sig og løber hen til ulykkesstedet.

3 sekunder tidligere havde jeg netop passeret fodgængerovergangen med barnevognen og Lillemand i mine arme, da jeg pludselig får et kæmpe chok. Få meter bag mig dytter en ung herrer heftigt, idet en cyklist flyver op på bilistens forrude. Bilens dæk hviner hen ad vejen, og forruden smadres fuldstændigt.

Den unge fører flår bildøren op, springer ud af bilen og tager sig til hovedet. Han kigger ned på cyklisten, der ligger livløs på asfalten foran ham, og råber ud i luften: “FUUCK! NEJ! NEJ! FUCK MAN!” Cyklisten bevæger sig ikke.

Ambulance, brandbil og politi ankommer i løbet af 5 minutter. Jeg selv og min lille baby står stadig fastfrossen på fortovet tæt på. Jeg kan ikke bevæge mig ud af flækken, og jeg har mest af alt lyst til at græde.. ..Og jeg forstår det ikke? Jeg forsøger gentagende gange at regne ud, HVORDAN det kunne ske. Lyset var grønt! Både jeg selv og cyklisten fulgte trafikkens regler.

Jeg kan ikke længere se, hvad der foregår på ulykkesstedet, og jeg bevæger mig forsigtigt væk fra området. Først NU går det op for mig, at det kunne have været mig og min lille baby.. ..Det kunne have været os, der lå der på asfalten. Mit følsomme mor-sind havde ikke længere kræfter nok til at bekæmpe mine tårer, der ivrigt forsøgte at finde sin vej ud gennem øjenkrogen.

Hvad med cyklisten? Er han i live nu? Er han hjerneskadet? Er han okay? Hvad skete der med ham? Er han nogens far?

..Det har taget mig nogle dage at komme mig over hændelsen, og jeg kan mærke, at mine øjne stadig bliver våde, nu hvor jeg tænker på trafikofferet og hans familie (som han muligvis har) igen. Her 4 dage efter ulykken, er jeg nu fast besluttet: Jeg skal have mig en cykelhjelm!

Formålet med at anbringe hjelmen på knoppen af mig, er ikke udelukkende at være et godt eksempel. Jeg gør det for at passe på mig selv og fordi, at jeg er nogens.. ..nogens søster, nogens datter, nogens kæreste og vigtigst af alt NOGENS MOR!

Uforudsete og pludselige hændelser i trafikken kan ALTID finde sted. Så er det jo egentlig røv ligegyldigt, hvor latterligt genial du er på sådan en jernhest. Du kan aldrig kontrollerer trafikken omkring dig.

Og fuck udseendet. Jeg synes sgu da også, at jeg ser tåbelig ud med sådan en gryde på hovedet. Ja, endnu værre ser det ud, når først den fine hjelm skal af igen. Men fladt og kedeligt hår klæder mig bare LANGT bedre end et åbent kraniebrud.

HELLERE SE ÅNDSSVAG UD END AT BLIVE DET!

Så nu har både mor og søn anskaffet sig to fine cykelhjelme, så vi kan komme ud og trille i det gode sommer-vejr. Se lige hvor sød Lillemand ser ud med sin nye, røde hjelm <3

13199207_10153811371718952_1120826131_o-2

Farmand får en hjelm i fødselsdagsgave. Om han vil det eller ej. Rigtige mænd kører med cykelhjelm, synes jeg. Når jeg ser en daddy cykle rundt med en gryde på skallen, så bliver jeg fandme helt stolt og glad i låget på en eller anden mærkelig måde. Det er bare så fint 🙂

13199066_10153811085268952_1654194012_o

Nå, men tænk over det. Og god dag ! 😀

Ps. Jeg er faktisk helt sur på mig selv over, at jeg ikke har kørt med cykelhjelm før nu. Selv i graviditeten kørte jeg rundt uden. Sandheden er bare, at jeg vitterligt ikke havde strejfet det en tanke. Derfor håber jeg, at jeg med dette indlæg måske kan åbne øjnene op for flere folk som mig, der bare ikke lige har taget stilling til det endnu 🙂

Pps. De kloge siger, at man skal kaste en vandmelon ned i kantstenen.. Måden den smadres på skulle være nogenlunde identisk med, hvad der sker med dit kranie, hvis du styrter uden hjelm på.

 

13230750_10153811085283952_1683508487_o

 


FØLG MED PÅ INSTAGRAM HER <3

32 kommentarer

 • Søren

  Det er ligegyldigt, om håret sidder godt, hvis man sidder på hjemmet og savler…

  Jeg har heller aldrig forstået, hvorfor man smider en hjelm på ungerne i barnesæder, mens man selv cykler uden hjelm (på samme cykel)… Hvad er signalværdien lige i det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  “Et åbent kraniebrud klær’ mig bare ikke” – jeg havde overvejet det længe, faktisk i halvandet år (så gammel er min datter) men det var lige præcis den sætning der rent faktisk fik mig ned i cykelhandlere, og købe min cykelhjelm.
  Den ryger på knolden hver dag!
  Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skovgårdsvænget 254
  254

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hej! Hvor er det bare sejt, i har fået hjelm på! Jeg er sygeplejerske på intensiv på Rigshospitalet, og ser desværre alt for tit, hvad en bil, et fortorv, en anden cykel, kan gøre ved et hoved uden hjelm på! Godt gået Alexandra, og tak fordi du sætter fokus på det ❤️ Og tak for en super blog, jeg elsker at følge med. Synes du skriver så godt! 😘
  Mange kærlige hilsner Mie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Sikke en skøn kommentar at modtage ! 🙂 Mange tak Mie <3 Og hvor er det vildt stærkt af dig, at du kan arbejde sådan et sted. Det må være hårdt psykisk nogle gange..
   Tak fordi du læser med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kloge ord 🙂 Jeg fik selv en cykelhjelm, da politiet kørte en kampagne i Aalborg for nogle år siden. De stoppede tilfældige cykellister uden hjelm og så ganske sure ud lige indtil de stak os et kram, en cykelhjelm og bad os passe på os selv. Skide god kampagne! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Shit, en Feet kampagne. Det er sgu da genialt. ! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Vi er lige blevet forældre og havde talt om at købe cykelhjelme, men har ikke fået det gjort. Pga dit indlæg har jeg lige købt den sidste hos Coop 👍 Så vi kan passe på os selv for vores datters skyld ikke mindst 😀 tak for påmindelsen 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Stærkt !!! Det er jeg glad for at høre 😀 Og tillykke med din lille ny <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna G

  Jeg kunne ikke være mere enig. Jeg cyklede med hjelm til jeg blev teenager. Så blev det simpelthen for kikset! Da jeg så flyttede til Kbh og skulle have mig en cykel og køre rundt i den (sindssyge!) trafik der kan være rundt omkring, for ikke at tale om de psyko-cyklister, der tonser afsted, var det et helt bevidst valg, at jeg skulle have en cykelhjelm. Jeg cykler stadig med hjelm, her 6 år efter og det er en vane. Jeg føler virkelig, at der mangler noget, når jeg ikke har den på. Hos mig er det også et krav, at min kæreste kommer til at cykle med hjelm, når vi får børn – og børnene skal selvfølgelig også!

  Jeg har en veninde, som engang gled på cykelstien (isslag) og fordi det gik så hurtigt, så tog hun fra med hovedet. Hun endte med en voldsom hjernerystelse, men fordi hun kørte med hjelm, slap hun for et åbent kraniebrud. Det er sgu en okay trade!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna G

   P.S. Husk at spænde remmene ordentligt 🙂 Den skal sidde godt fast om hagen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ja, bare rolig. Den blev spændt så jeg næsten ikke kunne trække vejret, da først vi kom ud på cyklen 😀 Hehe

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Sejt, at du har kørt med hjelm så længe! Det går vel heller ikke lang tid, før det pludselig bliver en vane, og det er jo bare fedt! Der nemlig sindssygt mange psyko-cyklister i storbyerne.. OMG.. 😀 Det er sgu lidt stressende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annie

  Jeg er ergoterapeut på en intensiv afdeling og får resterne tilbage af de mennesker som bl.a. Ikke har kørt med hjelm! Mange skal i starten leve med respirator og lækker sondemad på menuen inden de overhovedet gør tegn til at synke deres eget mundvand.
  Så som jeg siger til min kæreste når jeg tager hjelmen på. Hellere se dum ud sammenlagt 20 min. om dagen end at ende med en kæmpe hjerneskade og leve af sondemad resten af livet.
  TAK for et godt indlæg 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ej puhaa. Får helt ondt i maven bare ved tanken, men det er så godt at tænke over tingene. SÅ tak for din kommentar!! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Sikke en oplevelse!I 2009 stod jeg med en yngre kvindes hjernemasse i hånden.Siden har jeg cyklet med hjelm.Hver dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Hvad?? Hold da op. Det må have været dybt traumatiserende for dig.. Kan godt forstå, at du har hjelm på nu <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • MB

  Hvor er du sej! 🙂 Jeg må lige fortælle, at jeg var ved en cykelhandler for nogle år tilbage for at købe en hjelm til mig selv, og fik der at vide af den yderst kompetente sælger, der havde ret godt styr på sine hjelme, at sådan en cykelhjelm som du har købt, og som jo egentlig er blevet ret populære, desværre ikke er særligt sikre i praksis. De sidder ikke “ordentligt” fast på hovedet, og kan risikere simpelthen at falde af, hvis uheldet skulle være ude. Man skal, ifølge ham og flere undersøgelser åbenbart, have fat i sådan en smart racerhjelm, af den type som din lillemand har fået. De er åbenbart de eneste der sidder ordentligt på hovedet 🙂 Når det så er sagt, så er en hjelm jo bedre end ingen hjelm! 🙂 Tak for en super god blog. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Tak 🙂 Jeg er næsten sikker på at hjelmen ikke falder af. Har i hvertfald spændt den så hårdt fast, at min vejrtrækning er lidt besværet.. Hehe 🙂 Der sidder også sådan en dims bagpå, man kan justere så den sidder helt tæt. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det godt og vigtigt et indlæg! Forfærdeligt at opleve, men nok også en øjenåbner.

  Da jeg flyttede hjemmefra, gav min mor mig en cykelhjelm. Efter et par uger, hvor den lå uberørt hen, tog jeg den på, på vej ud af døren. Jeg kiggede mig i spejlet, og tænkte “ej, det er simpelthen for kikset!” og skulle lige til at tage den af igen – indtil det gik op for mig, hvad jeg lavede. Det var åbenbart vigtigere for mig at se godt ud, end at passe på mig og om muligt sikre mit liv. Siden har jeg altid cyklet med cykelhjelm!
  Jeg HADER at min kæreste ikke vil bruge en cykelhjelm, men når vi skal have børn, bliver jeg nok nødt til at have det som krav.

  Du er sej!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Sikke en fin lille historie. SEJT at du tog hjelmen på. Må nok ærligt indrømme, at det først er nu, hvor jeg er blevet mor, jeg har besluttet mig for at bruge hjelm.. Så det er fandme fedt, at du bare allerede gør det nu! Sådan ! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg kunne simpelthen ikke være mere enig med dig!
  Forleden dag var jeg nede og kigge på en cykel, eftersom min mor gerne vil give mig en i fødselsdagsgave. Forhandleren spørger så om jeg også skal have cykelhjelm med, hvortil jeg svarer (så pisse hellig som jeg nu er) at det burde sgu være lovpligtigt at køre med hjelm! Basta bum! Min mor var så stolt over hvor voksen jeg var blevet – fik jeg sagt at jeg min datter bliver to om en måned 😂👍🏼
  Forhandleren fortalte, at når han snakkede med folk, der puttede hjelm på deres børn, men ikke dem selv, så spurgte han hvem der skulle passe på deres børn hvis de som forældre kom til skade.
  Og synes det burde være lovpligtigt således, at ingen følte sig “dumme” at se på når de tog det fornuftige valg…
  Nej jeg elsker dette her blogindlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Haha.. Du er en dygtig voksen! Jeg er enig med din mor 😉 ..Og er helt enig i, at det burde være lovpligtig. 500 kr i bøde, hvis ikke du kører med hjelm.. Færdig. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Årh det er virkelig min dårlige samvittighed. Har du et link til den cykelhjelm du har på??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Tak for opsangen!

  Min søn har lige lært at køre uden støttehjul og jeg kunne aldrig drømme om at sende ham ud i verden uden hjelm på. Selv da han var en baby i anhængeren var det med hjelm på. På rulleskøjter, skateboard og løbehjul er der heller ingen kære mor: hjelm eller ingen hjul. Bum!

  Jeg har ikke selv brugt hjelm, siden jeg var 7-8 år.

  Han bliver snart 5 og i går var vi nede hos cykelmanden, for sønnike ønsker sig en mere alderssvarende cykel. I samme omgang aftalte vi at jeg kunne dumpe forbi en dag og få ordnet min cykel. Jeg må nok hellere købe mig en hjelm, når jeg er dernede! 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   God ide !! 🙂

   Hjelm eller ingen jul.. ..det er sgu en god retningslinie. Det vil jeg huske, når lillemand bliver lidt større og vil skate, køre scooter og alt det ræs der. Åh gud.. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Føj for en oplevelse… kan godt forstå der sidder i kroppen.!!!!

  Og godr med cykelhjelm. Min datter har siden hun var 18 måneder kommenteret på når folk cykler uden hjelm (hun siger uhhh og slå sig på hoved. Mere fremmelig er hun heller ikke). Så far cykler derfor også med hjelm nu. Det gjorde jan ikke de første par måneder md hende, men så sad hun der og råbte hele vejen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Sådan farmand.. Sådan skal det være ! Og godt gjort af din datter 😀 Jeg arbejder stadig på at lokke min kæreste til at bruge en hjelm.. Hehe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Fantastisk at Lillemanden har børsten med i hånden😂 Så kan frisuren reddes såsnart hjelmen ryger af👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Haha.. Ja fritzen skal jo være i orden 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PIKSLIPS OG PIGMENTFEJL