Hvorfor er det guld værd at have en søster?

Ønskeliste til fødslen

12651153_10153554076618952_6605539788345781557_n-2

30 uger gravid <3

Jeg var PISSE glad for min ønskeliste. Det gav mig en følelse af at have lidt kontrol over, hvad der skulle ske i tiden før, under og efter, at baby passerer fødehullet. At listen så nærmest ikke blev anvendt, da en massiv ve-storm fra det ene øjeblik til det andet pludselig rullede ind over kroppen og resulterede i en lynfødsel, er en anden snak. Her er min ønskeliste:

Generelt

 • Klyx inden fødsel
 • Ønsker ikke studerende eller uerfarne læger til suturering
 • Tildækning så vidt muligt
 • Varm klud mod mellemkød
 • Afprøve forskellige fødestillinger
 • Far tager i mod baby
 • Hvis Far ikke er til stede tager jeg selv mod baby
 • Far klipper navlestreng
 • Klip først navlesnoren når pulsen er ophørt
 • Mål og vej først baby efter 2 timer
 • Skal ligge på barselsgang for sårbare gravide (Enestue)
 • Skal baby tjekkes for stofskifte sygdom?

Jeg nåede ikke at få klyx, men klarede selv skideriet, der i stride strømme fandt sted under ca. hele udvidelsesfasen. Jeg aner ikke, hvem der syede Tissemarien, og jeg var også RØV ligeglad. Jeg var ikke dækket til en skid; Vagina og hæmorider IN YOUR FACE! Jeg har ingen ide om, om der var en varm klud mod mit mellemkød, som jo alligevel fik 5 sting. Afprøve forskellige fødestillinger?? Not gonna happen.. Jeg kunne KUN ligge på ryggen, da min dumme spadser-ryg gik i vanvittig og smertefuld krampe. Men hey.. PILOTMANDEN VAR IKKE I EN FLYVEEMASKINE.. HAN TOG I MOD BABY!!! <3 OG DET VAR STORT! Farmand klippede navlestrengen, da pulsen var ophørt. Bebsen blev målt og vejet i mens jeg lå på operationsbordet, og jeg fik en plads på barselsgan,gen for sårbare gravide.. ..En enestue til både Daddy og jeg i hele fucking 9 dage! Sådan. 

 

Hjælp til at undgå angst  

 • Hjælp mig til at huske vejrtrækning
 • Fortæl mig altid hvad i gør, og hvad der skal ske
 • Fortæl mig altid, at alt er normalt (hvis det er)
 • Efterlad mig ikke alene, hvis kæreste ikke er nået frem(pilot)
 • Send mig ikke hjem med veer eller lignende, hvis jeg er alene !
 • Ønsker ikke medlidenhed – jeg skal heppes på og roses
 • Besvimer til tider under angstanfald

Tror jeg hørte sætningen “Træk vejret Tulle” ca. 147 gange i løbet af de timer, hvor veerne var værst. Jeg fattede NADA af, hvad menneskerne i kitlerne sagde til mig. Jeg var langt væk i smerte og kunne umuligt fokusere på de ord, der kom ud af deres mund. Jeg blev ikke sendt hjem.. Jeg blev rost til den store guldmedalje.. Jeg besvimede ikke. ..Først EFTER fødslen. MANGE gange!! Død ubehageligt. 

 

Smertelindring

 • Lattergas
 • Badekar under åbningsfasen
 • Pilates bold
 • Akupunktur
 • Massage
 • Ja tak til andet smertelindring, HVIS det bliver ulideligt

HVIS det bliver ulideligt?? Dén må jordemødrene have set og grint af mange gange.. MEN ingen bad, ingen bold, ingen nåle, ingen massage. Ingen-fucking-ting.. Jeg forsøgte mig med lidt lattergas kort tid før hele massakren fandt sted, men min paniske vejrtrækning og kramper i hele kroppen gjorde det temmelig besværligt at indånde det luft der. Jeg råbte også efter en epidouralblokade, som jeg aldrig nåede at få. DAMN YOU dumme vagtskifter.. 

Ønskeliste eller ej.. I løbet af få timer blev jeg 5 sting, 2 hæmorider og 1 baby rigere. Det vildeste øjeblik i mit liv, som jeg stadig tuder over, hver gang jeg tænker på det. <3

Har du lavet en ønskeliste? Hvad var vigtigst for dig? Fik du den brugt?


Se mere til mig, pilotmanden og vores lille nuttede Tinderbaby på instagram HER <3

 

 

26 kommentarer

 • Camilla melina

  Tak for indsigt af din ønskeliste! 🙂
  Kan du forklare/uddybe dit ønske ifht først at klippe navlesnoren over, efter pulsen er stoppet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det var for at få alt guffet med fra moderen.. Så vidt jeg ved, øger en sen afnavling barnets hæmoglobin, blodvolumen og jerndepoter. Og så er det noget med, at det er den del af menneskets udvikling at få en langsom og blid overgang fra at modtage ilt og næringstoffer fra moderkagen gennem navlesnoren og til selv at trække vejret gennem lungerne og indtage næring ved at drikke modermælken fra mor’ens bryst.. Sagde en klog jordemoder 🙂 Det kan jeg egentlig godt lide ideen om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • MigogminTinderbaby

  woooow, hvor vildt ! Og blev altså lige nødt til at grine lidt over din søde kæreste, der i panik har pakket 5 par g-streng.. haha. Hold kæft det er sjovt!
  ..bortset fra det.. Dét med moderkagen er præcis det samme der skete her.. Og navlesnoren knækkede.. WTF.. Det burde den jo ikke kunne?? Fik også blodtransfusion efterfølgende 🙂
  Men hvor er det godt at høre, at alt gik okay alligevel. At du bevarede roen, som det lød til. Sådan. Du er fandme sej.
  Vi krydser fingre for en mere rolig fødsel denne gang og en god ønskeliste, hvor du forhåbentlig får indfriet nogle af dine ønsker.. Held og lykke med det hele Mette <3
  ..Og tak for din kommentar!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Ingen liste her – havde sagt til kæreste da jeg var i 32+2 og vi var på vej hjem fra kærestetur til Nordtyskland: i morgen vil jeg skrive en liste over hvad vi mangler, hvad jeg gerne vil og pakke en panik taske – bare for en sikkerheds skyld. Det nåede jeg så ikke, da vandet gik 10 timer senere. Men kæresten fik da pakket en mega nyttig taske, med 5 par g-strengs trusser jeg så ikke havde kunne passe i MEGET lang tid 😂 Super nyttigt, når man nu endte med at tilbringe 12 dage iført net-trusser og KÆMPE bind 🙈 Men udover jeg kun måtte føde på ryggen, der var 8 mennesker på stuen, jeg endte med at presse baby ud uden presseve (hun var max presset, og skulle bare UD), og jeg endte på operationsbordet med massivt blodtab pga moderkagen sad fast og jordmoderen fik rykket navlesnoren af så det bare fossede ud… Ja så var jeg rolig og fattet, og det gik godt. På trods af hendes tidlige ankomst fik jeg lov til have hende på maven i 30 sekunder før børnelægen tog over, og igen at ligge med hende i et par minutter før farmand og lægen måtte af sted med hende til neonatal afdelingen. Men jeg viste hvor de var og hvad der skulle ske, og det kompetente personale var søde og guidede mig igennem det hele. Rundvisningen på neonatal afdelingen inden fødslen, hjalp så meget – jeg vidste hvor de var, hvordan det så ud osv osv. Det gav ro i sindet selvom jeg først blev genforenet med far og datter 6 timer efter fødslen.
  Denne gang håber jeg på en rolig ukompliceret fødsel, men skal helt sikkert have skrevet mine ønsker ned (og pakker meget snart en panik taske – bare for en sikkerheds skyld 😉)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg havde også en ønskeliste, men da en random jordemoder nærmest blev hevet ind på stuen af min kæreste for at tage imod baby der ville ud NU, fik jeg ikke ligefrem opfyldt nogle af mine ønsker. Jeg ville SÅ gerne have været i vand og føde i vand, jeg var faktisk virkelig ked af det bagefter. Under selve fødslen var jeg mest ked af ikke at have fået klyx 😂🙈

  Fantastisk at pilotmanden kunne tage imod! Wow! Min kæreste passerede lige da jeg skulle skifte side (fødte på siden) og han derfor skulle rundt om med iltmasken. Han var RYSTET i sin grundvold, den stakkels mand 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det kan jeg da godt forstå, at du var ked af!
   Haha.. Min kæreste så også meget chokeret ud, da han fik grønt lys for at sætte hænderne ned på hovedet 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg er mega kontrol agtigt og kan godt lide at ting går efter planen, og præcis derfor havde jeg ikke lagt en plan for fødslen. Men da vi kørte hjemme fra sagde jeg til babydaddy at når vi kom på sygehuset ville jeg nok gerne have den der epidoral de snakkede så meget om.. Jeg var 9 cm åben.. Så det fik jeg ikke.. 😊 Jeg havde egentligt tænkt at jeg gerne ville føde på siden og det sagde jeg også til jordmoderen men Da jeg lå der skulle jeg bare ikke på siden.. 😊 Synes egentligt det med selv at tage i mod baby var noget hippi-plat men endte med at gøre det alligevel da jordmoderen sagde ‘så kom her med dine hænder så kan du selv tage hende’.. Det var mega fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Åååhh kunne godt forestille mig, at det var helt fantastisk selv at tage i mod også !! 😍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina M

  Min liste bestod vist i at jeg bare gerne ville føde et barn :o) Nå nej, jeg ville gerne i badekar, men det ku de glemme alt med det der 32 graders varmt vand! Næh, der sku vi vist ha ramt 40 grader før det hjalp en dytfis :o)

  Men en liste havde nok også været ligemeget, for min Mikkel sad sgu lidt fast i min punani. Jeg havde veer i 2 døgn, førend jeg så fint havde udvidet mig de berømte 10 cm uden egentlige problemer. Men ungen ville fandme ik ned i den skide fødsels kanal! Og det er så åbenbart min egen skyld, jeg er skævt indrettet ha ha :o) Så måtte presse ham hele vejen ned, og da de så tog nogle målinger på den stakkels drengs hoved da de endelig ku se det, viste det sig sjovt nok at han var lidt stresset. Som de så pænt sagde til hvalen her der lå med sin uundværlige lattergas maske og lukkede øjne og fuld fokus “der kommer lige lidt ekstra folk ind og hjælper”. Jo tak! Var pludselig omringet af børnelæge, overlæge, 3 jordemødre og 4 sygeplejersker. Godt så.
  Beskeden hed: “Tina, nu sætter vi en kop på ham, og så har du EN presseve til at få ham ud, ellers ryger du til akut kejsersnit “.
  Skal satme love dig for at jeg IKKE sku ha noget kejsersnit efter at ha presset hele min krop i SÅ mange timer!!! Så ud kom han. Og jeg flækkede en lille smule pga den sugekop der. ( Fik blandt andet en andengrads brist oppe i min va-jay-jay der ku mærkes 6 mdr efter. Når det går for vildt for sig med de lidt længere seancer mellem lagnerne derhjemme, så blir den faktisk stadig øm idag. Og Mikkel er 13 mdr…! ) ( Beklager, det var vist lidt for mange detaljer ha ha )

  MEN, min dreng var så fin og helt ok, og jeg var super taknemmelig for ekstremt kompetent personale på sygehuset i Roskilde. Havde ik klaret det uden dem.

  Og jeg er SÅ glad for at jeg ikke skal være gravid igen, eller føde igen. Ever. Det sku jeg så ik alligevel selvom det havde været en fantastisk fødsel, men er da glad for at jeg ik ska igennem sån en omgang igen.

  Men som du siger. Det er det vildeste jeg nogensinde har gjort i mit liv! Og jeg er bare så glad for at det endte så godt som det gjorde.

  Nå, det blev langt. Igen :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det skal du ikke tænke på. Jeg ligger her på sofaen og læser dine kommentarer med glæde 😀
   2 dage med veer.. 😱 Der havde jeg begået selvmord op til flere gange. Shit du er sej! Og kun med lattergas ? What.. Kan godt forstå, at du efter SÅ hårdt et arbejde nægtede at få kejsersnit. Roskilde sygehus er vejen frem åbenbart ☺️
   PS. Er ked af det med din va-Jay-Jay 😂🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ria Lynge

  Den her kommentar har ikke noget med indlægget at gøre MEN jeg skriver det lige alligevel, fordi jeg synes det er lidt “sjovt”. Jeg drømte i nat om din lille familie. Mikkel var taget i byen med Elliot (du skriver jo ofte om at han fester). Til festen var Elliot blevet ked af det og pyldret og derfor passede jeg ham og legede med ham – du har skrevet på snap, at han gerne vil sidde på armen. Og jeg passede ham nok, fordi jeg for et par dage siden skrev, at jeg (i virkeligheden) passer min niece og nevøer ret ofte. Det endte med at Mikkel blev enormt fuld. Du lå derhjemme og slappede af, fordi det giver du udtryk for på bloggen, at du godt kunne trænge til 😉 Plus det hele foregik på min skole, hvor vi blev studenter (jeg bliver student til sommer, så jeg fik lige dét med)
  Jeg blandede ALT sammen, det var MEGET mærkeligt. Sådan er det nok, når man følger med på tæt hånd – hahaha 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Haha.. Syret drøm 😂 Men den lyder faktisk ok realistisk. Ihverfald det med Mikkel og alkohol 😏😝 Og fandme god hukommelse alligevel. Og tillykke med huen!!! 😍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] af de blogs som jeg glædeligt læser er Mig og min tinder baby. Hun er vanvittig morsom og hudløs ærlig – hun har lavet en virkelig god liste MED […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Tak Signe! <3 Åååhh jeg føler med dig!!! Snart er det slut og så har du en lille bebs 😍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg lavede ikke en så udførlig liste. Men havde da nogle ønsker, som blev indfriet. Jeg fødte hjemme og brugte fødekar som smertelindring. Og så blev jeg klippet, hvilket jeg ikke lige havde forventet.. :O
  Jeg gik 9 dage over tid, og mit blodtryk var ret højt mod slutningen.. Så var ret bange for at få igangsættelse og ikke få min hjemmefødsel… Men det fik jeg <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Så modigt og stærkt af dig. Gad godt at føde derhjemme, men turde simpelthen ikke. Og godt jeg ikke gjorde det, for så var jeg jo babuh babuh kommet med ambulancen ind på hospitalet 🙂
   Godt at høre, at nogen for deres drømmefødsel <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg lå først på det almindelige barselshotel, så hjem i fire dage, og så blev jeg indlagt på barselsgangen for sårbare gravide, og jeg er de mennesker DYBT taknemmelige for den hjælp og støtte, de gav. De er fandeme dygtige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ja, kunne forestille mig, at der er en helt anden omsorg på gangen for sårbare gravide.. ..når de altså ikke har mega travlt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Lå du der ikke selv? Det lyder sådan i indlægget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jo det gjorde jeg 😀 Jeg har jo bare ikke det andet at sammenligne med ligesom dig 🙂 Det var bare det, jeg mente . 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Ah, på den måde 🙂 De var også gode på det almindelige barselshotel, men da vi kom hjem derfra, blussede min angst kraftigt op, og jeg blev kørt over af en efterfødselsreaktion. Derfor kom vi på gangen for sårbare, og de tog sig simpelthen så godt af mig og hjalp mig, da jeg slet ikke kunne se, hvordan jeg skulle hænge sammen. Hurra for at der findes den slags hjælp her i DK!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Super fin liste 🙂

  Nåede desværre ikke at få lavet en liste, da min søn ville ud før tid.

  Så næste gang vil jeg lave en i god tid, så jeg har den med mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Tak 🙂
   Ja, det er med at være i god tid med de lister der 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  Havde lavet en fiiin liste! 😀
  Intet af det blev opfyldt, da jeg fik akut kejsersnit pga jordemoder fejl, inden min fødsel overhovedet gik i gang 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

   Wow. Vil du uddybe det lidt? Det lyder da helt vildt :/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jordemoderfejl? 😳 Ej, hvad skete der? Hvis jeg må spørge? Nu har jeg ihvertfald gjort det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor er det guld værd at have en søster?