En RØV-nem opskrift du ALDRIG glemmer..

10 gode grunde til, at du IKKE skal blande dig i en mors rygevaner

OG HVAD SÅ, HVIS DEN NYBAGTE MOR, DER HVER DAG GÅR TUR UDEN FOR DIT HUS MED SIN LILLE BABY, RYGER SIG EN SMØG? Mind your own fucking buisness. ‘Amen hooold nu KÆFT, hvor har folk tavlt med at blande sig i hinandens sager. Jeg har gennem den seneste tid lagt øre til en del latterlige beretninger om, hvordan RANDOM folk på gaden, bekendte, familie eller WHATEVER har kommenteret både negativt og yderst nedladende på den rygende mors beslutning om lige at nyde en smøg. Det skal stoppe.. NU.

Jeg får så sindssygt ondt i maven over, at nogle mødre render rundt derude og føler sig som verdens dårligste mor, fordi der er en eller anden snæversynet idiot, der pludselig følte sig tvunget til at smide en grim bemærkning efter rygeren, barnevognen og barnet deri: “Stakkels lille barn”, “Hvor er det dog synd for din baby”, “Er du klar over, hvor farligt det er at ryge!?”.. Hmm.. Jeg tror næppe, at der er nogen mødre, der puster røg direkte ned i fjæset på ungen.. Jeg er også af den overbevisning, at langt de fleste mødre HAR fattet, at indendørs rygning er no go, og at man ikke sidder og bapper i piben med ungerne i bilen. Og mon ikke også at Mama Røgfis SELV har styr på sit lort. Det tror jeg.. ..Ingen grund til at være en bedrevidende nar.

Er du alligevel et af de irriterende mennesker, der bare ikke kan holde sin kæft, når du render ind i de forfærdelige, ondskabsfulde mødre, der har taget det voldsomt egoistiske valg at ryge en smøg eller to i ny og næ, så læs lige her, hvorfor du IKKE skal blande dig i en mors rygevaner.

 1. Du sårer moderen, som MÅSKE i forvejen har det pisse skidt med sin last.
 2. Måske gennemgår denne mor netop nu en hjerteskærende fødselsdepression, og én enkelt cigaret er DET ENESTE, der hjælper hende til at stresse lidt af, holde hovedet over vandet og være der for sit barn. Hvem ved?
 3. Du sårer moderen!!
 4. Du får ikke noget ud af det, udover at hæve dig selv over andre? Charmerende..
 5. Du er fed, men jeg blander mig heller ikke i din madplan vel?
 6. Du sårer moderen!!!
 7. Netop DIN nedladende kommentar til den rygende mutter med barnevognen, har nu fået hende til at føle sig som en dårlig mor.
 8. Det er upassende at stikke næsen ind i andres sager med mindre der er tale om vold, overgreb og psykisk terror.
 9. Du hjælper IKKE moderen til at kvitte smøgerne. Tvært i mod pisser du hende af, hvilket resulterer i endnu en smøg. Flot Frøken Flab.
 10. Du sårer moderen!!!

I virkeligheden burde de her 10 gode grunde slet ikke være nødvendige at læse. Læs dén her grund: DET ER IKKE DIT LIV.

Jeg har selv røget i 10 år, men stoppede prompte da de to streger viste sig på graviditetstesten. Jeg KUNNE bare ikke tillade mig selv det. Nu er min baby 9 måneder, og jeg ryger stadig ikke, fordi jeg er pisse bange for at dø af kræft(nu har jeg jo et ansvar).. Og fordi jeg ikke kan forene mig med at være en rygende mor(okaaay, når jeg er fuld, kommer jeg vidst til at indånde lidt røg). MEN jeg har fuld forståelse for, at andre godt kan. Og jeg kan GODT finde ud af at passe min egen tallerken, uanset HVAD jeg mener.

JEG kan tillade mig at sætte nogle grænser for MIT eget barn, fordi JEG er barnets mor. Jeg bryder mig ikke om røg i nærheden af min lille skid, men jeg har da så sandelig ikke tænkt mig, at belærer andre omkring, hvordan man skal omgåes sit barn. Og jeg har da SLET ikke i sinde, at være en medvirkende årsag til, at en stakkels mor – der måske i virkeligheden slet ikke kan indfinde sig med et liv uden rygning, eller endnu værre.. ..finder det umuligt at stoppe – skal få en følelse af, at være en ond, egoistisk, svag og dårlig mor. Dét er sgu tarveligt!

Jeg vil gøre det MEGET tydeligt for jer, at jeg IKKE støtter op omkring rygning. Og da slet ikke foran små børn. Jeg støtter dem, der har det svært i samfundet. Ikke fordi rygere som personer er svage eller noget i den dur, men fordi mødre der ryger oplever et kæmpe pres og en masse fordomme omkring dem og deres vaner i sin rolle som mor. Nogle fordomme der på INGEN måde hjælper de afhængige med ikke at være det.

Selv den langsomtopfattende mor VED JO GODT, hvor dumt det er at ryge. De er jo ikke uintelligente! Så hvorfor fanden har du sådan et stort behov for at fortælle hende det for 10.000’ende gang. Stop dig selv.

RYGENDE MOR = EN DÅRLIG MOR ..Noooot(sagt på Borrat-måden)

Hilsen den ikke-rygende mor, der dog UDEMÆRKET godt ved, hvor hjernedødt svært det kan være at kvitte smøgerne. Vi kan ikke alle sammen være pragteksemplarer.

#slipdinefordomme #mindyourownfyckingbuisness

Eller hvad tænker du om mødre der ryger? Er det egoistisk? Er det uintelligent? Er det okay? Hvis ja, hvornår er det så okay? I bilen? I haven? På en gåtur med barnevognen?

Ps. Jeg poster nu dette indlæg med en smule bekymringer om, at det om et par timer resulterer i en kæmpe shitstorm, fordi læseren har misforstået mit budskab, der altså IKKE handler om, at rygning er okay, sundt og skal dyrkes. Not the point.


 

Drømmer mig lige tilbage til tenerife, hvor jeg kunne sidde udenfor i bikini og skrive :D

Drømmer mig lige tilbage til tenerife, hvor jeg kunne sidde udenfor i bikini og skrive 😀 Jeg er pæn, skii’ være med baby..

 

 Hvis i har lyst til at stalke mig og min familie lidt mere kan i enten kigge med på min Facebook profil eller min Instagram <3 Jeg ELSKER at stalke! 

 

 

 

 

33 kommentarer

 • Lenette

  Super fedt skrevet, og er helt enig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Jeg er egentlig enig med dig i, at man ikke skal blande dig i, hvordan andre lever sit liv. Og en ikke-ammende mor der ryger en cigaret udenfor mens baby ligger i barnevognen kan jeg sagtens acceptere. Men jeg bliver ked af det, når jeg læser at der er flere som ikke er blevet informeret om, hvad der er galt ved at man ryger under graviditeten.
  Hver gang man ryger vil en del af den ilt i blodet, som man har i kroppen, blive omdannet til kulilte. Det har den følge at ens blod bliver mere iltfattig og i og med, at der både skal være ilt nok til mor og baby (fosteret) så får baby ved rygning pludselig ikke ilt nok. Det kan i de værste tilfælde give hjerneskader og andre skavanker men det der primært sker, når et foster ikke får Ilt nok er, at det begynder at prioritere hvorhenne det er bedst at den bruger den ilt den nu får. Og den ilt går derfor til de vitale organer. Her er problemet så, at et foster allerede tidligt i graviditeten begynder at ‘øve’ sig på, når den en gang skal ud i verden og trække vejret selv. Her begynder den at træne sin vejrtrækningsmuskel og man vil allerede tidligt ved scanning se, hvordan denne er i fuld gang – hvis fosteret altså får ilt nok. For får det ikke ilt nok, ja så prioriteres det ikke at den muskel ‘trænes’ da den ikke er livsnødvendig for fosteret her og nu. Det gør så at fosteret post partum kan have vejrtrækningsproblemer fordi dens lunger ikke er veludviklede nok og derfor er det bare så farligt at ryge når man er gravid. – også selvom det kun er 2 cigaretter dagligt.
  Håber ikke det her virker som et surt opstød – det er ikke meningen i hvert fald 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det virker overhovedet ikke som et surt opstød. Synes det er SÅ fint forklaret. Meget forståeligt! Jeg tror helt sikkert, at der ville være en masse gravide, der ville genoverveje rygning i graviditeten, hvis de fik den information leveret på en behagelig måde, ligesom du gør her ovenfor. Så tak for det 🙂 Og tak fordi du læser med <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Ryger her ✋🏻 og ja, røg gennem begge mine graviditeter. 2-3 smøger om dagen. Kun jordmødre osv kommenterede det. Men ingen kunne forklare mig hvorfor det var farligt?!.. Ja det er usundt. Men når ja, mine børn kunne blive små. Jeg fødte 3540g i uge 37 og 4450g i uge 38. Det skræmte mig bare ikke nok. Jeg har altid været ærlig omkring min rygning og folk har sku holdt deres mening for dem selv.. (Måske snakkede de bare omkring rygge på mig 😝) Men røg også kun hjemme. Jeg behøvede jo ikk ligefrem reklamere med mit “misbrug” ryger stadig! Men udenfor og ja, børnene kan godt lege ved siden af

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg bliver ked af det, når voksne mennesker forsøger at opdrage på andre voksne mennesker.
  Jeg kan ikke lade være med at tænke på at det er en af årsagerne til at der er kommet så mange depressioner og socialangst-diagnoser siden 90’erne: Folk kan simpelt hen ikke leve op til alle de forbud/fordomme/forbehold der er kommet – som fortsætter med at brede sig. Jeg mener helt seriøst at “Kronisk dårlig samvittighed” er ved at være en samfundslidelse. Man ryger, kommer ikke nok i fitness, man udsætter sit barn for mobilstråling, man glemmer at bananerne skal være øko, man henter sit barn i vuggestue for sent osv osv.

  Min pointe er bare tingene har taget en helt forkert drejning i jagten på det sunde og balancerede liv. Vi har glemt hvad vi egentlig er her for: Kærlighed. Plads til forskellighed. Rummelighed. Håndsrækning til dem der har brug for det.
  -Ikke fordomme, bedrevidenhed og stoppen sine egne normer ned i halsen på andre . Det er der ALDRIG kommet noget godt ud af. Tværtimod.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ved du hvad Caroline. Jeg tror sgu, at du har fat i den lange ende.. Jeg synes efterhånden jeg har dårlig samvittighed hver dag. Man skal jo være så fandens perfekt.. Men hvad fanden stiller man lige op ? 🙂
   Der skal NETOP være plads til forskellighed.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uha den er sprængfarlig.. Nå, men jeg har røget. Og stoppet begge gange jeg var gravid og ammede. Det var hårdt, men for mig var der ikke noget at rafle om. Men jeg startede igen begge gange. For dælen jeg kunne lide at ryge. Og så alligevel ikke for jeg synes også det var skide pinligt. Især når jeg var mor. Så jeg sneg mig rundt langs murene, sprittede, vaskede og sprøjtede legeme. Nu har jeg været stoppet i 14 dage. Fordi jeg ikke orkede mere, når det var blevet så besværligt og pinligt for mig at ryge. Men det er SKIDE svært. Cigaretter er hamrende vanedannende og man har ikke nødvendigvis selv kontrol over det. Og folks kommentarer gør det bare sværere. Vi lever heldigvis i et frit land og selvom jeg ikke synes rygning og børn er en god kombi, så vil jeg ikke belære folk. Ingen ved bedre hvor skadeligt rygning er end rygerne. Jeg håber virkelig rygning en dag bliver 100% forbudt, for så er der ikke noget at rafle om 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Hvor er du SEJ Henriette. 14 dage !! Sådan!! 🙂 Det er nemlig RØV svært at stoppe. Jeg har også altid haft et ønske om, at smøgerne pludselig fik en prisstigning på 1000 kr for en pakke, for så har man jo slet ikke råd.. Eller endnu bedre, som du nævner: at gøre det forbudt at ryge. SÅ turde jeg sgu ikke 😀 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Om det er mor ELLER far der ryger med baby/barn på armen eller i barnevognen er mig ligegyldigt, jeg forstår ikke at NOGEN overhovedet kan finde på det. Min kæreste og farfar ryger – og de kunne aldrig finde på at ryge i nærheden af familiens/vores børn.
  At jeg så aldrig ALDRIG kunne finde på at sige noget til andre er noget helt andet. Men jeg tænker mit. Det indrømmer jeg gerne. Hold kæft, hvor ser det uintelligent, dumt og skrækkeligt ud. Cigaretter og børn! (og stop med argumentet “min mor røg, og jeg har det fint!” det holder ikke vand ellers boede vi sgu da fortsat i huler og hev hinanden i håret. Oplysning – udvikling!) Hurra for røgfri legepladser!!!

  Jeg fik i øvrigt en kommentar fra en fremmed kvinde i dag, da jeg gik i rask tempo med barnevogn mod bussen jeg bare skulle nå – jeg var ved at købe billet på mobilen, så hun mente lige, hun skulle smide et “Nu kigger du dig lige for, ik!?” efter mig. Ikke sødt eller velmenende, men med hentydning til at jeg gik med barnevogn (og jeg var altså ikke ved hverken at køre ud på vejen eller ind i andre). IGEN! Jeg forstår ikke behovet for at sige noget til andre, men hun må da gerne tænke om mig hvad hun vil!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg FORSTÅR godt at nogen gør det. Men jeg er ikke FAN eller tilhænger af, at de gør det. Vi er alle sammen forskellige, og kan ikke allesammen have den samme holdning til tingene. Og det tænker jeg, at man kunne være bedre til at accepterer i stedet for at flippe skråt – ikke at du gør det 😀 – når man møder nogen, der ikke lever livet som man selv gør. 🙂 Er fuldstændig enig med dig i, at undskyldningen om at man selv er blevet røget op i fjæset som barn uden at fejle noget – ikke er et holdbart argument for, hvorfor det er okay at ryge i nærheden af børn. Men ligesom dig er jeg ikke særlig begejstret for folk, der altid skal blande sig.. ..på den nederen måde. Hvad skal det til for ?? 🙂 Jeg havde flyttet mig for dig, hvis du kom halvløbende med en barnevogn 😉 Faktisk har jeg – efter jeg er blevet mor – virkelig respekt for barnevogne 😀 Hehe.
   Tak fordi du læser med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er bestemt ikke en af de bedrevidende højtråbende mødre derude, men dog er jeg af den holdning at folk må være gakgak når de ryger i nærheden af deres barn (og ja, det indvefatter også den halve meter der er fra smøg til baby i barnevognen). Og jeg har mine gode grunde, jeg er nemlig et produkt af mine forældres dårlige vaner tilbage i 80’erne og lever idag med kronisk bronkitis, som blev konstateret i mine tidlige teen-år. Min mor kvittede omgående smøgerne, da lægen konstaterede at det kom af passiv rygning, min far derimod var noget længere om det, men han er også røgfri idag. Syns ofte rygere er en stor undskyldning for sig selv og ser sig selv som en jaget flok i stedet for at tage ansvar for det de gør og påfører andre mennesker. Jeg kan ikke gå to etager op af et sæt trapper uden at være ved at dratte omkuld, og nej, er hverken overvægtig eller i dårlig form, jeg har bare hammer dårlige lunger og er i overhængende fare for at udvikle KOL i en tidlig alder. Så super at mange er vokset op i rygerhjem uden mén, dejligt for jer, men det betyder ikke at der ikke er noget om snakken når rygning og passiv rygning klassificeres som sundhedsskadeligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Åh, det må fandme været træls at leve med. Jeg forstå sagtens, at du er ekstra dømmende overfor rygerne. 🙂 Det ER jo ogsånpget værre lort. Og jeg indrømmer gerne, at jeg heller ikke synes at det ser direkte smukt ud, når Mutter røgfis laller rundt med barnevogn OG smøg i hånden. MEN jeg er overbevist om, at det ikke hjælper den rygende mor, at få kastet en fordømmende kommentar op i ansigtet. Det får da ikke hende til at kvitte smøgerne? Det har da i hvertfald aldrig virket på mig, da jeg var ryger 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • uuuh… Jeg er enig med dig. Folk bør passe sig selv, og ikke have så travlt med alle andre.
  At ryge MENS man er gravid.. Der har jeg dog en anden mening.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg støtter hverken rygning under eller efter graviditeten. Jeg mener bare ikke andre, skal gøre sig til dommer over, hvordan man er foran sit eget barn. Det må være op til den enkelte mor 🙂 Så netop – folk skal lære at passe sig selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna G

  Jeg er rimelig heftig ikke-ryger – jeg kan ikke fordrage røgen og jeg synes det er ulækkert at ryge. For ikke at tale om usundt og dyrt…
  Derfor forstår jeg i første omgang ikke, at man overhovedet begynder at ryge, men når man bliver gravid, så skylder man barnet at stoppe.
  Jeg kunne aldrig finde på at gå hen og sige til en mor “Øøøh, burde du ikke stoppe?”, for det er deres eget valg, men jeg ville aldrig gøre det ved mit barn.
  Jeg har allerede lidt svedige håndflader over, hvordan jeg skal reagere, når jeg får børn, for både min mor og mormor ryger. Min mor ryger ca. en pakke om ugen, min mormor noget mere. Når jeg kommer hjem fra min mormor stinker mit tøj og mit hår så meget af røg, at det skal vaskes minimum to gange, før røglugten er væk. Er det noget jeg har lyst til at have mit barn i? Nej… Har jeg lyst til, at mit barn skal se sin oldemor? Ja..

  Men igen – jeg er overbevist om, at det er usundt at vokse op i et rygerhjem, men jeg tror heller ikke bebs tager skade af en dag eller to i et rygerhjem. Jeg er selv vokset op i et rygerhjem, men som sagt bliver der røget meget lidt. Jeg er heldigvis sluppet for astma, allergi og andre ting som kan være linket til passiv rygning.
  Dog synes jeg “undskyldningen” med, at mødrene jo ikke puster babyerne i hovedet med røg, er lidt so-so..Der sidder jo røgpartikler i ALT – tøj og hår bl.a. Hvis man så alligevel sidder og nusser og ammer baby bagefter, så er man jo lige vidt 😉
  Læs evt. denne her artikel: http://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/sundhedsp/ECE1729435/klarlunds-brevkasse-er-tobaksroeg-i-toejet-skadeligt-for-boern/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ja, jeg forstår sagtens hvad du mener, og jeg er godt klar over at partiklerne sidder i alt 🙂 Mit indlæg er lidt sat på spidsen, for at komme med et modsvar til alle dem, der synes det er okay, at komme med nedladende kommentarer til den rygende mor. Jeg ville heller aldrig selv kunne få mig til at ryge i nærheden af mit eget barn. Er faltisk temmelig sart, hvad det angår 😀 Men jeg kunne da aldrig finde på at kaste en sviner i hovedet, på en ryger-mor. Og så får jeg ondt i maven over, at der kan ligge alle mulige ubehagelige grunde bagved vanen med at ryge. Jeg synes ikke, at den rygende mor har behov for at få flere dunk oven i skalden, end de sikkert i forvejen giver sig selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna G

   Jeg kan godt forstå dig.
   I en lidt anden boldgade (dog i junkfood-boldgaden), så kom min mor en dag på besøg og det FØRSTE hun sagde, da jeg åbnede døren, var “Gud, hvor er du tyk!”. Jeg blev SÅ såret. For ja, jeg ved sgu da godt, at jeg var blevet tykkere (og jeg har taget mere på siden da..). Problemet er såmænd bare, at depression kombineret med sukkerafhængighed, kombineret med at meget af det usunde smager herre godt, så er jeg altså endt med 20 kg overvægt. Folk spørger mig også “Nååå, hvornår skal det være?”, fordi jeg er en af de “heldige”, der bærer fedtet på maven. Og hvor ville jeg ønske de ville klappe kaje og passe deres eget. Jeg ved godt, at de mener det godt, og ikke belærende, men det er mere det der med, at de ikke kender baggrunden for, at jeg har taget på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Narj, det sagde hun vel ikke?? Hold da op, det må ha’ gjort ondt. Jeg fik også et par kommentarer alla dét, da jeg var gravid og havde taget 27 kg på.. Meget Sårende.. Og især for dig, som jo altså ikke er gravid. Hvor er det træls for dig. Og præcis som du siger så fint, så kender folk ikke årsagen. DERFOR skal de holde den slags dumme bemærkninger for sig selv. Øv altså Anna. Jeg føler med dig!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna G

   Åh jo, det gjorde hun. Jeg ringede dog til hende nogle dage efter og fortalte, hvor ked af det hun havde gjort mig og hun havde virkelig dårlig samvittighed.
   Men tak for dine søde ord! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina D

  Nu er jeg af den generation som røg: ja, der blev røget igennem graviditeten, på sygehuset, indenfor i hjemmet, sågar når der blev ammet, og jeg fucking ryger stadig, og det skal INGEN blande sig i. Basta! Mine børn har det fint(ingen astma, bronkitis og dels lige). Mine børnebørn har det fint selvom deres mor og mormor ryger. Det skal så lige siges at her i huset bliver der idag røget udenfor, da jeg ikke gider at der stinker af røg.
  Men jeg får totalt lange patter af at andre mennesker skal blande sig i om jeg ryger eller ej, og hvilket signal jeg sender til børn og børnebørn. Flet dorit, jeg tjekker heller ikke hvor meget rødvin du bælder hver aften, eller tvinger dig på vægten før du må gå ind på Mac-d. JEG VED GODT AT RYGNING ER USUNDT, men det er alkohol og junkfood sgu også, og hvem har iøvrigt givet andre politihatten på, og tror de skal bestemme over mig og MIN rygning? Gu viser jeg da hensyn der ude i virkeligheden, men stop med at dømme rygere( og mødre!), som en skriver, så ved ingen hvad den person gennemgår.
  Sorry, bliver bare SÅ TRÆT, af folk og deres pegen fingere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna G

   Nu er det jo bare ikke så tit, at junkfood og rødvin går udover andre – jo, hvis det udvikler sig til et 250 kg fedt-menneske, der skal have hjælp til alt og alkoholisme.
   Rygning går jo altid udover dem der er i nærheden – der er ikke nogle cigaretter, der ikke skader. Du er jo heldig (eller dine børn er…), at de ikke fejler noget, men hvad hvis nu de havde haft galoperende astma og allergi overfor 5 forskellige ting, og at det højest sandsynligt skyldtes din rygning. Ville du så ikke være temmelig ked af det over dét?
   Jeg er selv født i ’89 og selvom min mor røg inden hun blev gravid, så stoppede hun i graviditeten.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Forskellen på rygning og rødvin er selvfølgelig, at rygning i højere grad KAN gå ud over omgivelserne. Men som du selv siger, så tager du jo hensyn. Det tror jeg de fleste – især mødre – gør. Så lige præcis, som du siger: Flet dorit! Bliv på din egen banehalvdel. Netop min pointe med indlægget. Jeg kunne også have skrevet om vaccinationer eller amning.. Doesn’t matter.. Det handler om ikke at dømme andre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Brandfarligt(blah) emne du har gang i her og jeg knytter hermed en meget upopulær holdning til 🙂

  Folk skal blande sig fucking udenom, hvad fanden andre mennesker gør. Går det ikke ud over dig så flet.
  Jeg ryger og jeg er også en af de kvinder, som tydeligvis, gerne vil slå sit barn ihjel, burde blive tvangssterilliseret, blive frihedsberøvet and what not fordi jeg røg lidt under graviditete, ikke meget, men det gjorde jeg. Er jeg stolt? Nej. Ville jeg ønske jeg kunne stoppe? Ja på alle måder. Prøvede jeg alt? Ja. Alt fra hyp-fucking-nose til akupunktur. Har jeg haft den værste dårligste samvittighed? Ja, meget.Hjalp folks bedrevidende kommentare? Nej, det gjorde det hele værre og meget sværere at smide de pis pinde. Hver gang jeg forsøgte gik jeg voldsomt ned med flaget i sådan et omfang, at jeg næsten blev anbefalet at stoppe med det og ryge så lidt som muligt da alternativet var værre. Vi snakker her om, at jeg vitterligt var i stor risiko for at abortere. Og så de “smarte” folk der nu sidder og råber og skriger ad skærmen fordi jeg røg under graviditeten; nej, jeg har ikke tænkt mig at blive gravid igen før jeg har været røgfri i længere tid. Kan jeg ikke stoppe well, så bliver min datter enebarn.

  Verden er ikke sort og hvid selvom folk gerne vil have den til at være det og for det meste er der en “god” grund til, hvorfor folk ikke stopper.

  Jeg kender rigtig mange kvinder, og jeg mener MANGE, der har røget under graviditeten, jeg kender også op til flere fanatikere og gæt hvis børn der er multiallergiker og intet kan tåle – spelt kussernes unger. Ingen af dem der har røget, og som har en afslappet holdning til livet, har syge børn. Ingen! Det synes jeg er en anelse tankevækkende.

  Slutteligt; smøgerne er farlige og det ved ALLE. De fleste rygere ville ønske, at de kunne stoppe. Både for at slippe for andre menneskers kommentarer, men også for eget helbreds skyld, men folks latterlige kommentarere gør intet godt, tværtimod.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vibeke

   Jeg vil bare lige sige, at min mor røg da jeg var gravid, og jeg har det fint. (Er 22 nu.) Får helt ondt i hjertet over at tænke på hvad du har måtte lægge øre til. Jeg er selv eks ryger, bruger nu en e-cigaret, så jeg kan sagtens sætte mig i dit sted. Du er okay, dit barn skal nok klare det hele fint og jeg er sikker på du er en dejlig mor.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

   Tak Vibeke for de søde ord 🙂 Fortjener jeg det? Det er jeg ikke helt sikker på. Hver gang min datter får en forkølelse er jeg sikker på, at det er min skyld. Jeg vil for evigt have dårlig samvittighed. Det er min straf.

   Min mor røg også under alle sine graviditeter og alle os børn er meget sjældent syg. Jeg har haft influenza 2 gange i mit liv, og er meget sjældent forkølet. Gør det til en god ide? Nej, men jeg synes stadig det er tankevækkende at flere og flere børn bliver multiallergiker når man tænker på, at for 50 år siden røg 60%af Danmarks befolkning.

   Er glad på dine vegne at du har formået at stoppe. Det er super sejt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

   Hatten af for dig, fordi du kæmpede en brav kamp for at holde op mens du var gravid. At det ikke lykkedes siger jo bare noget om hvor svært det er at stoppe.
   Nu er jeg ikke helt sikker på hvad du mener med fanatikere og spelt kusser ( jeg tænker du mener dem der overholder alle anbefalinger) men det kommer lidt til at fremstå som om, du mener dine og andre rygeres børn ikke er allergikere fordi i har røget, og de andres børn er fordi de ikke har røget. Min kærestes mor røg under graviditeten og han blev taget med ks. Begge dele er risiko faktorer i forbindelse med allergi, og han har både astma og allergi. På trods af han er vokset op på en gård og har fået sit pund skidt. Vores datter har børneeksem, formentlig pga nedarvet risiko.
   Kan vi ikke blive enige om, at det ikke mindsker risikoen for at få astma og allergi at mor ryger under graviditeten, ligesom det heller ikke er sundt at vokse op i klinisk rene omgivelser 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

   Kirstine:

   Fanatiker siger vel sig selv?Speltkusser(ja, jeg ved det ikke er et pænt ord) er dem, som ikke blot holder alle anbefalinger, men gør det i så stor en stil, at de begynder at gå i hørtøj, hverken spister det ene eller andet – dem hvis børn i børnehaven kender til slankekure(læste på et tidspunkt, at det er et stigende problem) og som mener, at sådan en som mig skulle bures ind for at være et forfærdeligt menneske der har fejlet på det groveste og aldrig skulle have haft lov til at få børn. (Hvilket også er grunden til at de har fået så grimt et øgenavn.)

   Jeg siger bestemt ikke, at der ikke kan være noget om snakken. Faktum er jo, at rygning på ingen måde er sundt og det benægter jeg skam heller ikke og jeg synes sjovt nok heller ikke, at man skal ryge under en graviditet. Det er som du siger, at hverken rygning eller fanatisme omkring rengøring er sundt. Min pointe var egentlig mest, at folk skal lade være med at være så pokkers fordømmende , og fanatiske, og tro at deres holdning, og levevis, er den eneste rigtige og gør du ikke, som der bliver sagt så er du alverdens grimme gloser. Verden er ikke sort og hvid og det gavner ingen.

   Jeg håber ikke min datter har taget skade og jeg har aldrig tænkt mig at udsætte hverken mig selv eller et andet barn for det jeg var igennem. Aldrig. Jeg har jo ikke gjort det for at være ond og egoistisk. Jeg kunne bare ikke uden at det fik langt større konsekvencer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Kirstine: Vi kan GODT blive enige om, at rygning under graviditeten IKKE mindsker risikoen for at få astma og allergi.. Jeg tror dog heller ej, at det var dét Jeannette mente.. ..Håber jeg ikke 😀 haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Brandarligt emne.. Haha .. Den var sgu god 😀 😀 Jeanette.. Jeg synes det er rigtig sejt af dig, at du har kæmpet med at stoppe! Du ønsker helt sikkert, at være den bedste mor, du kan være. Det kan jeg høre i det du skriver. Og som jeg havde på fornemmelsen hjælper folks latterlige kommentarer nemlig IKKE en, til at kvitte smøgerne. Og det synes jeg, er en VIGTIG pointe. Det er generelt i de færreste situationer, at fordomme avler noget godt.. Hvem kan nævne et eksempel til mig? Man kan jo ikke gøre for, at man HAR fordomme. Men man kan satme holde dem for sig selv, hvis ikke de gavner.. 🙂 Tak fordi du læste med Jeanette 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophia

  Jeg er ikke typen der kommenterer på andres rygning eller lignende og kunne aldrig drømme om det! Det er, som du så fint udtrykker, deres eget valg og deres egen sag! Jeg er mere typen der bliver siddende på bænken, når en rygende hjemløs sætter sig ved siden af mig, selvom det, hos mig, giver tårer i øjenene og vejrtrækningsproblemer efterfølgende – jeg vil jo så nødig have at han skal føle sig endnu mere udstødt ved at jeg rejser mig når han sætter sig (selvom det vel og mærke ikke ville være på grund af ham, kun pga. hans smøg)!!! MEN jeg kan dog ikke lade være med at krympe lidt tæer over rygende mødre… Eller dvs. rygende mødre, der ryger i deres babys nærvær, for mig handler det mest om at jeg synes baby skal være i en alder, hvor de kan give udtryk for om det er noget de bryder sig om at være i nærheden af.. Og alligevel så tænker jeg også, hvor pisse hårdt det må være som rygende mor, ikke at kunne få den ro en smøg kan give!!!! og hvordan dælen skal hun lige kunne kreere en situation, hvor hun kan ryge sin smøg uden babys tilstedeværelse?? Puhaa, ved i sidste ende nok ikke heeelt, hvor jeg står ift. det her?? Håber heller ikke jeg får hug for at være lidt meh ift. det her emne – synes bare det er super interessant at have en dialog om! OG du er sgu sej ligemeget, hvilken holdning du har OG modig as fuck!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Årrhh Sophia, du lyder virkelig som et åbent, kærligt og tolerent menneske. Det kunne have været mig, der sad der på bænken, og ikke turde flytte sig, i frygt for at den hjemløse skulle føle sig udstødt.. Får helt ondt i maven over sådan noget. Ligesom jeg også er typen, der sætter sig ved siden af de “farvede” mennesker i bussen, bare for at forsikre dem om, at jeg IKKE har fordomme rettet mod dem. Der skal sgu være plads til os alle sammen. 🙂
   Og tak <3 DU er sej!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ej, det var da en fin måde at stoppe på 🙂
   Haha.. Jeg skal SÅ meget snart skrive et indlæg om spelt-mødrene!! Jeg tror vidst, at jeg selv var lidt spelt-gravid, hvis der er noget der hedder det. Men der var sgu kun lige ind til jeg havde taget 20 kilo på, kun cravede kage og lakridspiber, fik slem bækkenløsning og blev sengeliggende. Så forsvandt den livstil sgu .. Og lige siden har den været pist væk 😀 Hehe.. Og hey.. Jeg ELSKER sidespring..
   Anyhow.. Tak for din dejlige kommentar. Og hvor er det PISSE fedt, at du lige præcis har fanget min pointe.. UDEN misfortåelser. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina M

  Jeg er selv gammel ryger, stoppede da min bonus pige på dengang 7 år spurgte mig hvorfor jeg røg. Det er jo usundt sagde hun. Good point egentlig, og kunne ikke finde et fornuftigt svar til hende. Så stoppede jeg.

  Vores dp mor ryger, og I could not care less. Hun er AWESOME og elsker min bette knægt, og han hende, og det er det eneste der betyder noget. ( Hun ryger ikke indendørs, og selvsagt heller ikke omkring børnene ).

  Har to veninder der har røget gennem deres barsel, og tilsidst var de fandme ræd for at bevæge sig afsted til babysalmesang med en smøg i hånden, fordi de blev smoke-shamed hele vejen. Især gamle mennesker, af en eller anden årsag?! Og naturligvis über spelt mødrene. ( Forslag til nyt indlæg fra dig forøvrigt, hvad er din mening om verdens spelt mødre?! Jeg er selv lidt træt af dem i mine bonus pigers klasser, som tydeligvis ikke har andet at tage sig til end at bage fuldkorns boller, og lave hjemmelavede figen stænger, og arrangere 27000 arrangementer om året vi forældre skal deltage i. Fucking besværligt i en dele familie med tre børn. Nå, sidespring, sorry ).

  Anyway, rock on sister, har modtaget dit budskab, uden misfortåelser. Well said :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En RØV-nem opskrift du ALDRIG glemmer..