Man kan GODT have ammehjerne, selvom man ikke ammer!

Når farmand er væk..

image

“Sååååhh Lillemand, nu skal vi to ind og putte.. ..Mor passer på dig Bassermand”, siger jeg trøstende til min lille baby, mens jeg holder ham tæt ind til mig og vugger ham op og ned i mine arme. Fisen er ved at få tænder, og er simpelthen så ulykkelig fra tid til anden. Han er ekstremt tryghedssøgende og sover rigtig dårligt både om dagen og om natten.

“Shhh Basser Bauser.. Mor putter dig nu, så du kan få hvilet lidt, ikke også.. Så ligger vi dig her ved siden af mor”, siger jeg til ham med en lidt bævrende stemme og ligger Lillemand ned i vores seng, så han kan falde i søvn op af mig, som han plejer.

Jeg er FYLDT til renden. Tårerne presser sig på og klumpen i min hals bliver større og større. Jeg kan næsten ikke holde gråden tilbage. Men jeg kæmper. Bare en halv time endnu, og så sover fisen. ..så kan jeg give slip.

Men jeg kan IKKE styre det. Jeg kan ikke være den seje mor, der klarer alt med et opløftet hovede. Jeg når kun lige at slukke lyset, og så triller den første tåre ned af mit trætte ansigt. Min lille baby gider ikke at sove, men han holder mig i hånden og knuger den hårdt.

“Shhhh.. Shhh…”, hvisker jeg i hans øre, imens jeg mysser ham op og ned af hans bløde kinder, klapper ham blidt i måsen og nusser ham mellem øjnene med hans lille putte-giraf. Min kærlighed til den dreng er ALTOVERVÆLDNDE, men jeg bliver så ulykkelig af ikke at kunne dele den med farmand.. Min kæreste. Og jeg bliver ulykkelig over, at far ikke er her til at passe på Lillemand.. ..og til at passe på mig. Jeg har brug for ham.

Efter 6 dage som græsenke med en lille ked af det baby, der kun vil sove en time af gangen, er jeg MAX presset. Bærret er fyldt. I næsten en uge har jeg kunne skubbe mine frustrationer, min vrede og min sorg væk.. ..men nu KAN jeg ikke mere. ..Tårerne fortsætter ned af mine efterhånden røde kinder, og jeg skal tage mig sammen for ikke at hulke.

ENDELIG efter en time sover Lillemand. 3 gange gav jeg op.. ..Lagde mig magtesløs ved siden af den vågne, sprællende fis i 10 sekunder, og prøvede så igen. Havde manden været her, var jeg gået ud af rummet og havde bedt ham om at tage over.

Jeg føler mig som en fiasko, når jeg ikke engang er i stand til have mit eget barn alene i en lille uge, uden at græde lidt over det. Og jeg føler mig fortabt, når jeg kan blive så presset, at jeg pludselig ikke kan sove, SELVOM baby sover.

Om aftenen bliver jeg utryg og min indre uro spreder sig med lynets hast helt ud i fingerspidserne og helt ned til storetåen. Jeg har brug for en STOR krammer og nogle rosende ord. I stedet skriver pilot-manden til mig: “Du er en voksen kvinde. Du kan sagtens klare det.” Hmm.. Der kan man tale om, at føle sig forkert. Måske er det bare sådan noget, mænd ikke forstår. De tror allesammen, at det lige er DEM, der har fået en ekstra sur, sensitiv og pylret kone. Men nææh nej, sådan er vi nok alle sammen – os nybagte mødre – i højere eller mindre grad.

Gud ske tak og lov for, at jeg har fået så mange veninder, der ligesom mig, er blevet mor for nyligt. Mødre som også har det rigtig hårdt og svært nogle gange. For jeg har ikke lyst til at føle mig forkert. Jeg bryder mig ikke om at føle mig som en fiasko.. ..En svag mor som
Ikke kan klare lidt modgang.

For ja, det er vanvittig hårdt at undvære farmand. Det skær dybt inde i mit hjerte, når Lillemand udvikler sig, lærer noget nyt eller gror en tand, der stadig kun stikker så lidt ud, at jeg ikke kan komme til at vise den på FaceTime til pilot-manden. Det gør mig ked af det. Og det er vel okay?

Manden bliver frustreret, når jeg lader mine frustrationer gå ud over ham. Han sidder i den anden ende med dårlig samvittighed og kan intet gøre(føler han). Derfor er jeg begyndt ikke at være ked af det foran ham. ..Fordi JEG får dårlig samvittighed over at give HAM dårligsamvittighed. En rigtig usund måde at håndtere min sorg på.. For jeg KAN ikke acceptere, at han skal være så meget væk fra os. Jeg KAN ikke acceptere, at det er det liv, jeg har valgt. Jeg var ikke forberedt på, at det ville blive så hårdt.

Så igår da jeg snakker i telefon med min bedre halvdel, er jeg ked af det. Han spørger mig: “Er du okay tulle? Du virker meget fjern?”. Og jeg svarer ham, at jeg har det fint, fordi jeg vil ikke belemre ham med min følelser. For jeg skal jo altså lære at acceptere tingene sådan, som de er.. ..siger folk. Det kan jeg ikke. I hvertfald ikke endnu. Jeg vil have lov til at være ked af det, bitter, sur, jaloux og frustreret. Jeg vil ha’ lov til at stille krav til, at når farmand så er hjemme i et par dage, så er han vores. Jeg vil ha’ lov til at være misundelig på alle de andre mødre, der har mænd, der kommer hjem hver aften. Jeg vil ha’ lov til at føle mig svigtet. For det er SÅDAN, jeg har det.

Jeg skriver det her indlæg, fordi det – for det første – fungerer som glimrende terapi for mig, at få mine følelser og umiddelbare tanker ud på skrift. Ja, som den opmærksomme læser nok har opdaget, skriver jeg de fleste indlæg i følelsernes vold. For det andet er jeg fortaler for, at man altid kan snakke om sine følelser. Alle mødre har det jo nok svært på nogle områder, kan blive kede af det, rasende, føle sig fyldt op eller føle sig magtesløs. Lad os nu tale om det, så vi ikke går rundt og er ensomme med vores indre tanker.

Jeg VIL ikke føle mig forkert. Og jeg får rigtig ondt i hjertet over, at der er så mange, der går rundt og føler sig forkerte. Om det er fordi, de er ulykkelige alenemødre, psykisk syge, deprimeret, kede af det, vrede, forladte eller What Ever.. ..det SKAL der være plads til, og jeg slår hermed et slag for, at det er OKAY at tale om den slags.. For I er ikke alene!

Og hey.. Fordi man SNAKKER HØJT OG ÆRLIGT om sine svære følelser, behøver det jo ikke at betyde, at man er et stort nervevrag, der ikke oplever ét sekund af lykke om dagen. Det er ihvertfald ikke tilfældet her. Men nogle gange, så knækker filmen bare.. Kender i det?

Puha. Det var rart at komme af med, selvom jeg altid har lidt ondt i maven, når jeg skal vise min sårbare side. Så føler jeg mig lidt ynkelig. Men sandheden er, at jeg faktisk også har pisse ondt af mig selv. Knapt så charmerende men sandt. Dét kan i læse mere om i DET HER indlæg, der er en mere bitter og fandenivoldsk udgave af mine tanker omkring dét at være græsenke.

#detkanjoikkeværerosenrødtheletiden #livetsommor #livetsomgræsenkesucks #nogenerbyggettildet #deterjegikke #deterokayatværekedafdet #vikvindererfandmeseje #jegelskerminpilotmand #menjeghaderhansjob

PS. I nat kl. 3 kommer pilot-manden hjem, og jeg glæder mig som et lille barn. Mest til at vise ham lillemands nye fortand 😀 ..og til at sove..


 

Følg med i vores liv på Instagram HER <3

 

21 kommentarer

 • Isabella

  Så dejligt at læse din blog. Jeg har en mand der har været væk mandag til fredag siden fødslen i starten af februar og har syntes det har været overraskende hårdt at stå alene med der hele i hverdagen. Rart man ikke er alene…m

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ja, det er nemlig rigtig rart at høre, at man ikke er alene. !

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofia

  Du er så sej altså! Og du klare det så møghamrende godt, selvom det kan være svært. Stor respekt herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Ej, mange tak Sofia. Det er fandme godt at høre 😀 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Når jeg er helt nede så smutter jeg lige ind og lærer dine blogs. Du får lige sat (upassende ) ord på præcis de følelser jeg selv har. Min søn er 9 mdr og kilde til utrolig mange tåre. Heldigvis er han også kilde til mindst 1000× så mange grin. Men det Glemmer man lidt når det er værst. Tak fordi du er så ærlig omkring dine følelser.
  Og hvor jeg dog føler med dig i forhold til at mangle pilotmanden så tit. Jeg er i den lykkelig ulykkelig situation at min mand er sygemeldt med stress. OG oveni har han nu fået skede hinde betændelse i håndledene. Det vil sige at han bare burde ligge på sofaen og hvile hoved og arme……. jeg er så den dårlige kæreste der udnytter at han er hjemme og derfor kan få pauser fra mor – rollen i løbet af dagen 😧

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Årrh.. Jeg ville ha’ gjort præcis det samme Astrid. Du er IKKE en dårlig kæreste. Du er pisse sej! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Dejligt indlæg! Det er så vigtigt at være ærligt og åben! Jeg er selv så glad hver aften, når farmand kommer hjem og kan tage over! Har stor respekt for mødre, der alene! Hvordan gør de det??
  Du gør det godt! Du har jo en skøn og glad dreng! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexandra

  Nu er jeg simpelthen nødt til at skrive en kommentar, for jeg har været tæt på så mange gange, for så at komme fra det igen (#livetsommor) – DU ER SÅ SEJ!!
  Jeg er selv nybagt mor med en baby på 4 mdr. og sender dig faktisk en tanke dagligt. De dage hvor jeg synes, livet som mor er mega hårdt, tænker jeg på dig. For selvom min kærste er væk 12 timer om dagen, kommer han dog hjem hver aften. Al respekt til dig for at klare livet som mor og pilotkæreste. Det er altså imponerende. Jeg sender dig massevis af virtuelle krammere og highfives <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Hold kæft hvor er du sød. En kommentar der varmer mig helt inde i hjertet! Hvor er det dejligt at læse. Jeg er allerede kæmpe fan af dig som person.. ..at du tager dig tid til at skrive sådan en sød besked til mig. Hvor er det betænksomt af dig. <3

   ..Og tillykke med din lille Bebs. Jeg er sikker på at det er lige så hårdt med en farmand, der arbejder 12 timer om dagen!!!! Hold da op, det må være frustrerende nogle gange. Jeg håber han i det mindste her én eller to fridag om uge.. Puhaa..
   Kram og Highfives til dig også ! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • farmor

  Lille Skat. Bare jeg kunne være hps dig omfavne dig og kramme dig. Vise at jeg elsker dig. Men jeg ved godt det ikke er mig du tænker på, men Mikkel.Jeg ved også, at når tingene flasker sig, så kommer dit gode humør frem igen Hav en rigtig god påske og god tur til Ålborg. <<<<<<<elsker dig meget højt og føler med dig Hilsen Farmor

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Hvor er det rart at læse dette indlæg….. For helvede jeg har været derude mange gange…. Og man føler skam, magtesløshed og på en måde osse ensomhed. Det er en trøst at vide at man ikke er helt alene om de følelser. For man kommer såååå let i den fødselsdepremeret boks hvis man er ærlig og fortæller hvordan man har det.. Og det er jo ikke alle dage man har det sådan. Det er op og ned… Nogengange lykke ud over alle grænser… Andre gange er ved ved at hoppe ud af sin egen krop…
  Så tak fordi du skrev dette indlæg.. I really made my fucking Day….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Lige præcis. Jeg er selvsagt meget enig i det du skriver. Det er jo forhelvede en laaaaaang rutchebanetur..! 🙂
   Er glad for, at jeg gjorde din dag bedre! Yes man!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frk Diva

  Du er ikke en dårlig mor, vi har alle været der! Jeg må erkende at jeg bliver max presset af gråd. Jeg har dage hvor jeg næsten ikke kan rumme og være sammen med dem, så har jeg dage hvor det hele kører på skinner og alt er godt. Men livet som mor er ikke rosenrødt, vi gør det bedste vi kan, og det er GODT nok! Børn har i mine øjne også godt af at lærer at ting nogen gange gør ondt, at man kan savne og det er ok <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det kan jeg godt genkende. Jeg kan også virkelig blive presset af gråd. Ville dø, hvis mit barn havde kolik. Eller i hvertfald blive sindsyg.. Men som du også siger, så gør vi alle sammen vores bedste!
   ..Hvor er jeg flad for din kommenter i øvrigt! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luise

  Jeg synes du er pisse sej!
  Og du er fandme ikke en dårlig mor!
  Jeg er ved at gå ud af mit gode skind efter 24 timer alene med ungerne.. Husk på – du er god nok! ♡♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Tak Luise. Når jeg ikke selv husker det, er det dejligt, at du kan fortælle mig det ! Det varmer <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Du er MAX sej! Havde fandme aldrig kunnet klare at være alene med min guldklump på 10 mdr! Vi KAMP ELSKER vores børn, men det er da også pikke hårdt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Pikke hårdt er det perfekte utryk! Eller det kommer jo an på, hvilken pik vi snakker om.. (Lummer smiley)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Regitze

  Jeg syntes godt man kan have de følelser/frustrationer du skriver om, selvom ens man kommer hjem kl 16 hver dag. Der skal nogle gange ikke mere til at blive fyldt op, hvis det er en hård dag. Jeg kan have ondt af mig selv, hvis min mand har en lørdag med drengene og søndagen bliver brug på at være træt og ikke på at hjælpe mig. Så du er på ingen måde forkert. ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Det kunne jeg SAGTENS forestille mig. Tak for dine søde ord. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man kan GODT have ammehjerne, selvom man ikke ammer!