MIGOGMINTINDERBABY på Instagram <3

Man kan GODT have ammehjerne, selvom man ikke ammer!

12899521_10153688390818952_1035258879_o

“Det kan da ikke være ammehjernen, der påvirker dig, for dét med at give bryst, det har du jo opgivet”.. TAK.. ..Moster Olga! For det første har jeg ikke OPGIVET at amme.. Faktisk pumpede jeg ud som en anden Malke ko både dag OG NAT i fucking HALVANDEN måned i et forsøg på at øge produktionen og få min dreng til at tage fat i Babs og Lut. Men tak for, at du lige kun træde lidt i dét. Idiot.

For det andet, er det jo ikke selve dét at amme, der giver ammehjerne, selv om navnet ligger op til, at det er sådan, det er.

Ja, det siger jeg selvfølgelig ikke til Olga Flab, da min konfliktskyhed for længst har stoppet mig i enhver form for modargument. I stedet siger jeg: “Ja, det har du nok ret i. Måske er jeg bare lidt træt i dag..”

Jeg er ikke bare træt. Jeg VOLDSOMT træt. Tilstanden efter en uge på Roskilde eller 6 dage i Sunny Beach(for det ER sgu næsten det samme) kan på INGEN måde måle sig med, hvor retarderet ødelagt jeg er lige nu. Og så FÅR man altså ammehjerne.

Ammehjerne er et misvisende udtryk for, at du er pisse træt, røv forvirret, pænt distræt og fucking en smule glemsom.

Din nye mor-hjerne bruger ALT sin energi på at være mor. Både fysisk og psykisk! Jeg er ikke læge, eller noget der minder om det, men det er sgu da logik for burhøns, at der må være en vis begrænsning oven i bøtten på folk.. ..en begrænsning for hvor meget kapacitet vi har mellem ørene. Så hvis størstedelen af min tid som nybagt mor går på at holde mit barn i live på bedste og sundeste vis, og jeg oven i købet kun får lov til at lukke øjnene halvt i 3 ud af 5 timer i nattens løb, så er det sgu da ikke så pisse nemt, også at skulle håndtere alle de resterende informationer, der vælter forvildede rundt oven i knolden på mig. Giver det mening?

Hvor lang tid skal man så døje med sådan en ammehjerne? Tjah, min Lillemand er snart 9 måneder gammel, og jeg er STADIG både distræt, forvirret og glemsom. Sidstnævnte i overdrevent grad..

“Ej for helvede. Nu har jeg fået menstruation IGEN. Hvorfor fanden får jeg det allerede?”, råber jeg lidt små-forvirret til pilot-manden, der ligger og venter på mig inde i sengen. Først 2 dage senere går det op for mig, at jeg ikke har spist mine p-piller i 3 dage, fordi de ikke var placeret på den hylde ved siden af tandbørsterne, hvor de plejede at ligge. Jeg fandt dem i stedet i min skuffe med undertøj, som jeg åbenbart ikke bruger ret tit…

For en uges tid siden rendte jeg forvirret rundt og ledte efter mine briller. Jeg blev pisse sur, kogte indvendigt og lod det igen gå ud over min bedre halvdel: “Hvor fanden er mine briller henne!? De er altid væk, og du ved godt, at jeg bliver pisse dårlig, når ikke jeg har dem på! Jeg kan ikke se en skid!” Kæresten peger på mig, smiler og svarer: “Du har dem på Tulle..” Ups..

Når jeg skal ringe til lægen, en ven, mor eller whatever, tager jeg min telefon i hånden, trykker min kode og låser skærmen op. Allerede DER har jeg glemt, hvad jeg skulle. Nogle gange er jeg heldig, at jeg husker, at der skulle ringes til en, men så kan jeg ikke huske, hvem jeg skulle have fat i. Lort..

Det er ikke bare en gang i mellem. Situationer som ovenstående finder sted et utal af gange hver evig eneste dag!

Så hvornår stopper de nybagte mødre så med at ligge husnøglerne i blespanden, glemme familiens fødselsdage, falde over den stol, der i 7 måneder har stået det samme sted?? Det ved jeg ikke. Men én ting ved jeg. Når diverse ugeblade og magasiner påstår, at ammehjernen kun vil være en byrde i de første par måneder som nybagt mor, så er det lige til at lukke op og skide i. MIN ammehjerne lever i hvert fald stadig i bedste velgående!

Måske er jeg ikke den eneste?

PS. Vidste i godt, at den værste form for tortur er at få frarøvet sig sin søvn. Der er sgu en grund til, at man bliver helt skør i bolden af at blive mor. Og hatten af for alle jer der er alene, har dumme og uhjælpsomme mænd eller bare et vanskeligt barn. Jeg dør lidt indeni, når jeg er græsenke. I er sgu seje!

Pps. HER ka’ i læse mit indlæg om 5 PINLIGE ting, jeg altid glemmer (Ikke for sarte sjæle)..

10 kommentarer

 • Hof

  Min søn er 12 år, og har stadig “ammehjerne”, fik efter fødslen konstateret graves og hashimotos, som også kan påvirke hukommelsen mm. Du skal ikke forsvare noget som helst overfor nogen som helst 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Graves og Hashimotos præcis som jeg også har. :/ Tænker også at det påvirker hukommelsen MEGET! Tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hof

   Ej for helved.. har du også begge dele.. pis.. har du også svært ved at styre dit stofskifte.. et helved.. tak for en super blog <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katarina

  Jeg ammede i 6 uger, min søn er lige blevet 1 år i tirsdags og jeg har stadig ammehjerne 🙈
  Mangel på søvn er virkelig roden til meget ondt. Vi startede de første 3,5 måned med et kolik barn, som efterfølgende er vågnet 10+ gange om natten, indtil han som 9 måneder gammel blev nødt til at få sit eget værelse. Så vågner han højst 2 gange om natten (hvis han ikke lige er ved at få hjørnetænder), så tager det gerne 1 times tid at få ham til at sove igen når han er vågnet.
  Min hukommelse er helt hullet, jeg gør mærkelige ting -sætter elkedlen på komfuret og er ved at tænde, forleden dag købte jeg for 56,50kr og da jeg skulle taste koden til dankortet tastede jeg 5650 (som overhovedet ikke er min kode) Ja jeg kunne blive ved.. Så jeg føler med dig …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Har en mor som går der hjemme på efterløn, og som jævnligt bliver småsur når jeg glemmer noget. Som i ja, jeg har tre børn, hvor jeg skal holde styr på, skoleindtra, gymnastiktøj og bibioteksbogsdag,børnehave indtra, madpakker og bleer M.m til den lille, og ja så beklager jeg sgu stave glemt noget bamsefyld til din hobby kære mor!!!! Og så bliver jeg sgu lidt træt når hun kalder det ammehjerne…. Måske er det bare overfyldt hjerne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg kan sgu godt forstå, at du ikke kan huske det hele med sådan en tre skruppelurer. Har altid været meget imponeret over, folk med flere børn.. Hvordan gør mand!? 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frk Diva

  http://froekendiva.bloggerspoint.dk/
  Du får lige min blog, måske kan de inspirere <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Mange tak. Jeg kigger lidt på det <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frk Diva

  Jeg er simpelthen flad af grin!!! 😀 Nu har jeg været inde og læse flere af dine indlæg. Gud hvor er du dejlig befriende ærlig!!
  Jeg er helt klart med den med tabuer! Har selv en blog på bloggerspoint omkring livet som borderline ramt mor.
  Der håber jeg på at bryde tabuer omkring at være mor, psykisk syg og få hjælp af det offentlige. Sad idag og var lidt små trist og syg, men det triste forsvandt som dug for solen efter at have læst dine indlæg! Tak for dig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Hvor er du sød og dejlig. Jeg har faktisk tænkt lidt over, at jeg også snart ville skrive et indlæg om at gå i terapi. Om det er pga angst, bordeline, depression eller whatever.. Det er ikke det vigtige. Det essentielle er at bryde tabuet, så man ikke føler sig forkert. Jeg er sikker på, at du er en sej mor !
   Tak fordi du læser med <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIGOGMINTINDERBABY på Instagram <3