Hvad sker der helt præcist med Tissemarie under fødslen?

Når Farmand putter Baby…

“Han gider altså ikke at sove”, siger den fortabte mand til mig, mens han står i døråbningen ind til stuen med en meget træt og overgearet baby i armene. Det er kun 10 minutter og en prut siden, at farmand og sønnike drog ind på soveværelset for putte fisen, og allerede nu har Hr. Utålmodighed givet op.

Jeg har to relativt gode gæt på, hvorfor din søn ikke vil sove, mester. Det første går på, at du ligger din søn i sengen i det mørklagte lokale, mens du i samme sekund river din lysende telefon op af lommen for at chit chatte med dine venner eller spille en krig i dit fuldstændig intetsigende spil, Clash of clans.. ..Du skulle jo nødigt blive smidt ud af din klan. Det kan vi ikke ha’, nej.. Alt i mens baby ligger ved siden af og spræller forvirret rundt uden at kunne falde til ro. Mit andet gæt går på, at du i halvdelen af de forfærdelige 10 laaaange minutter har brugt tiden på at lege flyvemaskine med lillemanden og trutte ham ned i maven, så bassen er tvunget til at bryde ude i latter. Så er det bare ikke så skide nemt at falde ind i drømmeland. Mænd !

Nå. I modsætningen til en vis herre er jeg – på dét punkt – virkelig tålmodig. Baby skal sove, og sådan er det bare! Koste det, hvad det koste vil. Derfor må jeg bevare roen og forklare min kære mand følgende: “Jeg kan se på Lillemand, at han er rigtig træt. Jeg er sikker på, at du sagtens kan putte ham, hvis du lige går ind og giver det et intenst forsøg i en 10 minutters tid uden at tage din telefon frem, snakke til ham eller geare ham op til leg. Han eeeelsker at blive putter af dig basse.” Manden giver mig mulen og sit sædvanlige ‘jeg-har-ondt-af-mig-selv-blik’ og går ind og giver putningen endnu et forsøg. Sådan!

5 min efter modtager jeg en SMS fra kæresten:”Kommer du ikke herind og hygger?”.. Øh, nej jeg kommer ikke ind midt i lillemands putning og hygger med jer? Klaphat. Desuden har jeg bare heeeele dagen haft brug for lige at få et kvarter for mig selv, hvor jeg lige kan koble af foran tv’et og være mig selv. Det prøver jeg at forklare ham i en Tekstbesked, mens det går op for mig, at han jo kun kan kommunikere med mig lige nu, fordi han IGEN sidder fremme med den skide mobil.. Og baby sover stadig ikke.. Hvorfor mon?

Manden bliver lettere irriteret over, at jeg ikke gider at komme ind til ham og Betteskid i soveværelset.. Generelt er det efterhånden blevet sådan, at hvis den ene putter, så skal den anden fandme også foretage sig noget fornuftigt i mens. PISSE irriterende. Jeg sidder og stresser i sofaen, fordi jeg kun venter på at modtage en besked fra min bedre halvdel, der siger: “Vasker du lige sutteflasker?”, “hænger du lige tøj op?”, “tømmer du lige blespand?” eller lignende.. For dæleme nej.. ..Jeg skal sgu ikke have lov til at sidde og fede den med røven i sædet, mens han laver noget. Det er faktisk VILDT BELASTENDE..! Lad mig dog for helvede få lidt fred.. Er det for meget at forlange?

I går fik han en lidt for sen lur, og vi havde derfor en del besvær med at nedlægge knægten til sengetid. Klokken nærmede sig midnat og bassen sov stadig ikke. Farmand var så sød at overtage puttetjansen, da jeg ikke længere kunne holde mine øjne åbne. Åh, jeg var lykkelig for mandens hjælpende hånd, og jeg smed min dovne krop på sofaen og tog fjernebetjeningen i hånden. Det næste jeg husker er, at kæresten står foran mig inde i stuen med en meget vågen baby under armen, mens han lidt små-surt spørger mig: “Tulle ligger du bare og sover!?” (Klokken er 00.17). Meget forvirret over situationen, svarer jeg tilbage: “Gud ja, jeg må være faldet i søvn. Er så død træt”. Jeg opdager efterfølgende, at jeg kun har sovet i ca 3 minutter!!! Men skal jeg ha’ lov til at ligge der og sove.? NARHAJ.. Mandens næste replik, kommer nemlig hurtigt i røven af mit gab: “Kan du lige gå ind at skifte ham. Han skal ha’ en ren ble.” Piloten læner sig fremover og gør tegn til, at jeg skal tage baby.. ..Are you fucking kidding me? HVORFOR? HVORFOR skal din dødtrætte kone, der praktisk talt sover, vækkes for at skifte en enkelt ble, når DU lige havde lovet, at stå for putningen. Mandens forslag var, at han nok skulle gå ind og putte Lillemand igen bagefter.. Jeg skulle bare lige skifte hans ble.. God plan.. Lad os være solidariske! …. !?!?

Og nej, min mand er ikke ble-forskrækket, så det kan ikke være dér, skoen trykker. Og jeg er sikker på at min ellers så søde drengerøv ikke er den eneste, der opfører sig som en pigesur lille teenager, der på fuldstændig urimeligvis forsøger at opnå lidt “retfærdighed”. Gang på gang ligger jeg øre til lignende historier fra både nybagte og gammelbagte(???) mødre, der oplever samme slags situationer. Dog hører jeg OGSÅ om mødre, der rent faktisk er heldige ejere af fuldstændigt ansvarlige og modne mænd, der påtager sig far-rollen med stor elegance og gå-på-mod. Til gengæld får disse mødre måske ikke så meget sex. Hvem ved? Man kan jo ik få det hele.

Anyways.. Hvis farmand giver helt op og konsekvent nægter at gå ind i soveværelset med baby igen, så tager mor selvfølgelig over. Det skete for et par dage siden, hvor Lille E faktisk VAR ret umulig at putte.. Efter en times vuggen, nussen og putten falder knægten ENDELIG i søvn. Dagen efter orker jeg ikke at gå gennem det samme show en gang til med en pyldret baby, der nægter at overgive sig, så jeg spørger pænt daddy, der heldigvis har ferie, om han ikke vil give det et forsøg. Her var hans svar: “Det var også mig, der puttede ham i går”… Undskyld, HVAD gjorde du?!?!??!!

Trætte lille E

Trætte lille E

…Ikke mere herfra ud over mit sædvanlige PS., der selvfølgelig lige skal fortælle at min ihærdige kæreste, lige pt har ferie og dermed tager samtlige nattevagter og størstedelen af alle lurer i løbet af dagen. Så længe han ikke skal agerer husmor, så overlever han lige med nød og næppe 😉

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad sker der helt præcist med Tissemarie under fødslen?