Så flyt dig dog! Jeg er gravid!

10 gode grunde til, at du ikke må holde min baby.

9 måneder har jeg ventet på at holde min lille skid. 9 LANGE måneder.. Så slap nu af, og lad mig lige fatte, at han faktisk er min, og at han ikke går i stykker, hvis du rør ved ham!

Amen hold nu kæft, hvor kan man hurtigt komme til at fremstå som en hysterisk mor. Men jeg er sikker på, at der er ca. 55.000 andre nybagte mødre derude, der kan følge mig i minimum halvdelen af disse grunde til, at man(i hvert fald i de første uger eller sågar måneder) ville have det lidt stramt med, at andre skal holde ens guld.

 1. Undskyld, men har du parfume på? Min baby dufter af baby, og det må han gerne blive ved med.
 1. Du har aldrig holdt en baby før, siger du?
 1. Jeg synes jeg kan lugte røg. Ryger du? Spørger x-rygeren, der har røget fast i 10 år.
 1. Han sover!
 1. Du får ét sekund til at vise mig, at du kan finde ud af at støtte hans hoved! Èt.. Det kunne du ikke – Gi’ mig ham.
 1. Der er ikke noget der hedder: ”Nu VIL jeg holde ham”!!! Så kan du blive fri.
 1. Sygdom inden for de sidste 14 dage, snot eller blot lidt hoste er nok til, at du slet ikke skal dukke op.
 1. Var du der ikke for os i graviditeten, vil vi sgu heller ikke have dig nu.
 1. Min baby græd utrøsteligt sidste gang, du holdte ham.
 1. Jeg kan ikke li’ dig.

Okay, det er måske sat lidt på spidsen, men you get the point!

Stresset og utilpas mor=stresset og utilpas baby. Så nej, jeg tilbyder dig ikke at holde min lille bebs, hvis jeg ikke føler mig tryg ved det. Der er jeg ked af skuffe dig Tante Olga, men der kommer mit barns behov desværre før dit. Håber du overlever!

Ps. Hvis du synes, at dette indlæg er latterligt er du formentlig ikke mor, eller også har du glemt, hvordan det var, da bebs var helt lille. Sidste grund kunne være, at du er en mand… No offence.

9 kommentarer

 • Pernille

  Må sige at jeg har fuldt respekt for at hver mor er anderledes og det syntes jeg ville være rart hvis du respekterede det i din sidste kommentar, frem for at man så enten var mand eller ikke mor 😉 jeg kan sagtens sætte mig ind i dine/andres følelser omkring at holde, da det er det mest dyrebare fra sekundet barnet er ude 🙂
  Selv er min dreng om under en uge 1 år og for mig var det ikke svært at lade folk holde overhovedet, men bad dog heller aldrig folk om det, da jeg heller ikke havde den der med at det var en pause for mig.
  Jeg elskede/elsker hvert minut med ham og i starten er de jo ekstra dejlige at have i armene fordi de bare ligger og putter og sover 🙂 for mig handlede det ikke om at få ham ud af armene, men simpelthen det, at andre også havde massere af kærlighed og glæde til ham og det ønskede jeg at han fik lov at modtage 🙂 det er dit/jeres barn og det er vigtigt hvordan man føler omkring det, men ofte er der mange andre omkring en der også har glædet sig de 9 mdr. Og har massere af kærlighed og omsorg, og i det hele taget skaber babyer ofte massere af glæde, da det enten minder folk om selv at have haft baby, at de ønsker en baby, at babyer bare er nuttede og fantastiske, eller at baby måske er barnebarn/oldebarn og derfor uvurderlig i deres øjne også 🙂 husk på en dag sidder man selv med store børn, og hungre efter at holde en baby igen 🙂 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Jeg er helt med på hvad du mener 🙂 Personligt har jeg selv svært ved at styre mig, når mine veninder nu får små bebser, men jeg holder mig fuldstændigt tilbage og lader moderen styre det. Det er jo mit behov og ikke babys 🙂 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kris

  Havde det på PRÆCIS samme måde med min baby – måske affødt af min kære svigerinde og svigermor der faktisk flåede barnet ud af armene på mig efter fødslen. Som I, stødt på dem på fødegangen i en kørestol på vej til patienthotel = nu skal vi lige ha lov at holde… haps!
  Og så var der bare ikke noget værre end når baby kommer til at lugte af andres parfumer, eller endnu værre, cigaretrøg 🙊🙊🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MigogminTinderbaby

   Nej, det gjorde de vel ikke?! Åhh altså.. Situationsfornemmelse.!? Håber du fik bebs hurtigt tilbage igen ! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg har ikke børn, men jeg har mange venner og familie med børn, og jeg tror altså virkelig, at det er forskelligt fra familie til familie. Jeg har én veninde, hvis barn nu er tre år, og man må stadig ikke tilbyde barnet et glas vand eller kramme hende fx. Altså ingen må – udover mor og far, det siger moderen selv (og ja, jeg ser hende sammen med andre så jeg ved det ikke kun er mig 😉 ).
  Andre veninder kaster nærmest deres barn i armene på en, og andre er midtimellem.

  Den med sygdom er jeg dog enig i. Man skal virkelig lige styre sådan noget i nærheden af bebser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Min baby er 7,5 mdr og har det stadig sådan

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Det er sjovt at læse dine (og sikkert også mange andres) tanker omkring det. Personligt havde jeg det nemlig slet ikke på samme måde. 🙂 Jeg kan godt følge dig i punktet omkring hovedet/nakken. Man frygtede jo, at det bette hoved ville ligge og trille rundt nede på gulvet i løbet af få sekunder, hvis folk ikke støttede ordentligt 😉 Men ellers havde jeg ikke et problem med det – syntes tværtimod det var lækkert lige at få 5 min “fri” ;-P
  PS Jeg elsker min pige over alt på jorden 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Wooord!!!! ISÆR det med parfumen. Var ved at brække mig hver gang min svigermor havde helt ham for så lugtede han noget så grumt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit

  True that! Sådan cirka i hvert fald! “My baby, my rules”

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så flyt dig dog! Jeg er gravid!